گوناگون

اتانازی یا «مرگ خودخواسته» در آلمان، «قانونی» شد

اتانازی یا «مرگ خودخواسته» در آلمان، «قانونی» شد

پارسینه: دادگاه قانون اساسی آلمان ممنوعیت کمک به مرگ خودخواسته را لغو کرد. بر اساس این حکم، دولت و جامعه باید خواست فرد برای پایان دادن به زندگی را بپذیرند. کمک به مرگ خودخواسته و بی‌درد بیماران لاعلاج تا کنون شامل مجازات می‌شد.

دادگاه قانون اساسی آلمان چهارشنبه هفتم اسفند (۲۶ فوریه) ممنوعیت کمک به مرگ خودخواسته را لغو کرد. دادگاه قانون اساسی آلمان ضمن تأکید بر حق تعیین سرنوشت، که یکی از حقوق بنیادین شهروندان آلمان است، حق مرگ خودخواسته را نیز بخشی از حق فرد برای تعیین سرنوشت خود خواند.

بر اساس حکم دادگاه حق تعیین سرنوشت، دربرگیرنده آزادی برای پایان دادن به زندگی و درخواست کمک برای اجرای آن است.

دادگاه قانون اساسی آلمان تأکید کرد که ارزش‌های کلی، ممنوعیت‌های دینی یا اصول اجتماعی نباید مانع دسترسی افراد جامعه به حق مرگ خودخواسته شود.

با رأی دادگاه ماده ۲۱۷ قانون جزایی آلمان که تکرار هرگونه کمک برای پایان خودخواسته زندگی را شامل مجازات می‌دانست، لغو شد. مطابق این ماده اگر کسی به تناوب و به طور حرفه‌ای به پایان دادن زندگی افرادی که خواهان خودکشی هستند کمک می‌کرد، با حبس تا سه سال یا پرداخت جریمه نقدی سنگین مجازات می‌شد.

پارلمان فدرال آلمان سال ۲۰۱۵ میلادی کمک به پایان خودخواسته زندگی در آلمان را با رأی اکثر نمایندگان پارلمان ممنوع کرد.

آن زمان نمایندگان تأکید داشتند که دولت باید از جان تک تک شهروندان خود محافظت کند و هیچ‌کس نباید تصور کند که به دلیل بیماری یا ضعف، باری بر دوش دیگران است و باید به زندگی خود پایان دهد. نمایندگان پارلمان از جمله خواستار افزایش بخش مراقبت‌های ویژه برای بیماران لاعلاج بودند.

شماری از این بیماران لاعلاج و بستگان آن‌ها به دادگاه قانون اساسی آلمان شکایت بردند. دادگاه قانون اساسی آلمان حال ضمن به رسمیت شناختن حق فرد برای پایان خودخواسته زندگی، امکان تعیین شرایط کمک به مرگ خودخواسته را برای پارلمان فراهم کرد.

به عنوان مثال پارلمان می‌تواند قوانینی در زمینه ارائه مشاوره اجباری یا فهرست انتظار و زمان تصمیم‌گیری پس از مشاوره تعیین کند و فعالیت انجمن‌های ارائه دهنده کمک به خودکشی را کنترل یا حتی ممنوع کند؛ مثلأ درصورتیکه احتمال تحت فشار گذاشتن بیمار برای خودکشی وجود داشته باشد.

با رأی دادگاه فعالیت انجمن‌هایی که با شعار "مرگ باعزت" (یا مرگ با وقار) به بیماران لاعلاج کمک می‌کنند، در آلمان مجاز خواهد بود. پیشتر شهروندان آلمان برای دریافت کمک از چنین انجمن‌هایی به کشور‌های دیگر از جمله سوئیس سفر می‌کردند.

به عنوان مثال سال ۲۰۱۸ بیش از سه هزار و ۳۰۰ آلمانی عضو انجمنی در سوئیس بودند که در زمینه خودکشی مشاورت می‌دهد و در این راه به آنان کمک فعال می‌کند. تا پایان ۲۰۱۸ دست‌کم ۸۷ آلمانی با کمک این انجمن سوئیسی به زندگی خود پایان دادند.

بسیاری از مدافعان حقوق بشر آلمان تاکید می‌کنند که خودکشی تصمیمی شخصی است و دولت یا مراجع قضایی نباید در این گونه امور دخالت کنند.
منبع: Deutsche Welle

ارسال نظر

  • ناشناس

    بیماری لاعلاج یعنی چه این قانون خودکشی یک خیانت بزرگ به علم پزشکی است و مانع از ورود علم برای نجات جان انسان ها میشود

  • محمد

    بیماری لاعلاج شاید برای امروز لاعلاج باشد و فردا قابل علاج باشد کما اینکه این موضوع بارها و بارها در طول تاریخ پزشکی تکرار شده و تکرار خواهد شد,فلذا صرفنظر از اعتقادات مذهبی به لحاظ دیدگاه مادی گرایی نیز باز حداقل کورسویی از امید به علاج بیماریهای لاعلاج امروز در فرداها وجود دارد و حداقل بهمین دلیل نمیتوان تحمل سختی بیماری را رنج بیحاصل اشاره شده در متن فوق دانست

  • احسان

    با سلام به نظر من کاملا منطقی است ، انسان برای تحمل درد و رنج خلق نشده چه لزومی داره فردی علاوه بر احساس سربار بودن مجبور به تحمل عذابی باشد که حتی به خالق خود ناسزا بکوبد، چون انسان در مواقع تحمل درد طاقت فرسا کنترل خود را از دست میدهد

  • سروش

    از قدیم هم بوده طرف نصف لول تریاک میخورده خودش رو راحت میکرده ..منتها علنی و قانونی کردنش صحیح نیست اجازه بدید در همان حوزه فردی باقی بماند و بین شخص و خدا باشد

  • عباس

    این موضوع یه چیزشخصی بین شخص واعتقاداش هست ولی بنظرمن دردمیتونه باعث‌‌‌‌رشدانسان هم باشه.وازلحاظ باورهای دینی دردوبیماری باعث ریزش گناهان وپاک شدن میشه،وهیچ وقت نباید انسان ازلطف رحمت خداناامیدشه.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار