گوناگون

آموزش چرتکه به کودکان کمکی به رشد هوش آن‌ها می‌کند؟

آموزش چرتکه به کودکان کمکی به رشد هوش آن‌ها می‌کند؟

پارسینه: چرتکه ابزاری ساده از نوع سخت افزاری است که برای انجام محاسبات سریع ریاضی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محاسبات مبتنی بر چرتکه در زمان‌های قدیم مرسوم بوده و اکنون به طور گسترده به عنوان یکی از برنامه‌های اساسی تقویت ذهن کودکان و حتی بزرگسالان بکار می‌رود. برای آشنایی با چرتکه و مزایای آموزش چرتکه به کودکان با بانوی شهر همراه باشید.

چرتکه ابزاری ساده از نوع سخت افزاری است که برای انجام محاسبات سریع ریاضی مورد استفاده قرار می‌گیرد. محاسبات مبتنی بر چرتکه در زمان‌های قدیم مرسوم بوده و اکنون به طور گسترده به عنوان یکی از برنامه‌های اساسی تقویت ذهن کودکان و حتی بزرگسالان بکار می‌رود. برای آشنایی با چرتکه و مزایای آموزش چرتکه به کودکان با بانوی شهر همراه باشید.

چرتکه چیست؟

استفاده از چرتکه از دوران باستان تاکنون یکی از محبوب‌ترین روش‌های محاسبه بوده است. چرتکه به عنوان وسیله‌ای برای محاسبه شامل یک قاب مستطیل شکل است که دارای تعدادی میله چیده شده به صورت عمودی می‌باشد و روی میله ها، مهره‌های وجود دارد که به بالا و پایین کشیده می‌شوند. در چرتکه کودکان با تجسم حرکات مهره، محاسبات سریع را در ذهن شان انجام می‌دهد.

ساختار چرتکه

مرز هر ۴ طرف چرتکه را قاب می‌گویند.
چرتکه‌ی آموزشی دارای ۱۷ میله است و هر میله ۵ مهره دارد.
چرتکه توسط نوار افقی به قسمت بالا و پایین تقسیم می‌شود.
مهره‌های قسمت پایین مهره‌های پایین یا مهره‌های زمینی هستند.
مهره‌های قسمت فوقانی مهره‌های فوقانی یا مهره‌های بهشتی هستند.

مزایای آموزش چرتکه به کودکان

رشد هوش در انسان‌ها بیشتر تابع عوامل بیرونی و محیطی است. بر اساس مطالعات نوروسایکولوژی مغز، رشد مغر انسان تا ۹ به طول می‌انجامد. پس می‌توان چنین نتیجه گرفت که می‌توان مهارت‌های شناختی و سایر توانایی‌های ذهنی را از سنین کودکی پرورش داد و با به کار بردن تکنیک‌های علمی ذهن کودکان را تقویت کرد.

در همین راستا تحقیقات علمی صورت گرفته نشان داده است چرتکه به عنوان تکنیکی باستانی - علمی از مزایای بسیاری برخوردار است. این پژوهش‌ها مشخص ساخته اند که فراگیران چرتکه در هنگام انجام محاسبات از هر دو نیمکره مغز (نیمکره چپ مغز و نیمکره سمت راست مغز) استفاده می‌کنند و بدین شیوه آموزش چرتکه و استفاده از آن موجب تقویت هوش می‌شود.

آموزش چرتکه به عنوان برنامه «تقویت مغز» نه تنها مربوط به محاسبات ذهنی ریاضی و یا بهبود عمل محاسبه می‌شود، بلکه موجب عملکرد عالی در همه موضوعات درسی یا علمی نیز می‌شود.

در روش شناسی آموزش چرتکه گفته شده که کودک به وسیله «بازی» ریاضی را یاد می‌گیرد. در واقع ادغام فناوری باستانی و مدرن باعث می‌شود که جریان یادگیری درکودکان تسهیل شود.

علاوه براین آموزش چرتکه به کودکان دارای مزایای دیگری نیز است که در زیر بررسی می‌شوند.

آموزش چرتکه به کودکان باعث می‌شود کهرشد و نمو مغز افزایش یابد و مهارت‌های اصلی مانند حافظه، تمرکز، خلاقیت و حل مسئله تقویت شود و در نتیجه‌ی رشد مهارت‌های شناختی، اعتماد به نفس و مهارت‌های اجتماعی نیز بهبود می‌یابد و یکپارچگی این مهارت‌ها موجب موفقیت تحصیلی بیشتر کودکان در زندگی می‌شود.
با وجود افزایش کیفیت عملکرد محاسبه توسط کودکان، صحت و سرعت انجام محاسبات ریاضی آنان نیز بیشتر می‌شود و در سنین بالاتر انجام محاسبات و مهارت‌های ذهنی (گزاره‌های فرضی - علمی) نیز بهبود می‌یابد.
در آموزش چرتکه کودکان بایستی به همه جوانب تکلیف توجه داشته باشند و این کار باعث تقویت شنیداری در آنان می‌شود.
در کار با چرتکه، کودکان نه تنها از نظر ذهنی فعال اند بلکه سایر اعضا و دستگاه‌های حسی بدن همچون چشم، گوش و انگشتان نیز فعالیت دارند که به نوعی موجب یکپارچگی و هماهنگی عصبی می‌شود و در فرایند یادگیری موثر است.
فعالیت مداوم و کار با چرتکه موجب تقویت و تحریک فکری می‌شود و نهایتاً با رشد و تقویت حافظه، خلاقیت و مهارت‌های اجتماعی به نوعی تعالی شخصیتی در افراد روی می‌دهد.

به دلیل رشد هوش انسان در اوایل زندگی (دوره کودکی) و همچنین شکل گیری شخصیت در همین دوران بهتر است از تکنیک‌های علمی همچون چرتکه که افزایش دهنده قدرت حافظه، هوش، خلاقیت، شخصیت و به طور کلی مهارت‌های شناختی و اجتماعی است، استفاده کنیم.
منبع:بهداشت نیوز

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار