گوناگون

ویروس کرونا چقدر گران تمام می‌شود؟

ویروس کرونا چقدر گران تمام می‌شود؟

پارسینه: کاهش میزان تقاضای نفت، خصوصاً به دلیل رشد سریع اقتصاد چین، باعث کاهش قیمت این کالا در بازار شده است. آژانس بین المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند تقاضا برای نفت طی سه ماهه نخست سال جاری، نسبت به سال گذشته، روزانه ۴۳۵ هزار بشکه کاهش پیدا خواهد کرد. در این صورت این نخست کاهش تولید نفت طی سه ماهه سال خواهد بود که از بحران مالی ده سال گذشته اتفاقی بی‌سابقه محسوب می‌شود.

پس از شیوع ویروس کرونا، کارخانه تراکتورسازی JCB در بریتانیا به دلیل کمبود قطعات صادرشده از چین، ساعات کاری واحد‌های متعدد خود را کاهش داده و اضافه کاری بیش از ۴۰۰۰ هزار خدمه شرکت را تعلیق کرده است.

به گزارش پارسینه ، به نقل از گاردین، مارک ترنر، مدیر اجرایی کارخانه با توصیف این اقدام می‌گوید: «بیش از ۲۵٪ تأمین کنندگان چینی کار خود را تعطیل کرده‌اند و واحد‌هایی که به تازگی کار خود را از سرگرفته‌اند ظرفیت تولید خود را کاهش داده‌اند و همزمان با مشکل ارسال قطعات مواجه هستند.»

رئیس شرکت بزرگ چینی «علی‌بابا» شیوع ویروس کرونا را به «قوی سیاه» تشبیه کرد و درباره تأثیر اقتصادی آن هشدار داد. دنیل ژانگ، مدیر اجرایی این شرکت گفت، شیوع ویروس چالش‌های کوتاه مدتی را برای علی بابا ایجاد خواهد کرد و افزون بر این بسیاری از تجاری که از این پلتفرم استفاده می‌کنند دیگر امکان بازگشت به کار نخواهند داشت.

تاکنون ۲۴ خط هوایی پرواز‌های خود را به و از چین لغو کرده‌اند. از جمله این شرکت‌های هواپیمایی می‌توان به: بریتیش ایرلاینز، ایر فرانس، داچ ایرلاینس (KLM) اشاره کرد که از تعداد زیادی از پرواز‌های خود را در ماه مارس کاسته‌اند. در ایالات متحده، امریکن ایرلاینز و دلتا، همچنین شرکت اسپانیایی «ایبریا» تا پایان ماه آوریل پرواز‌های خود را لغو کردند.

تولیدکنندگان محصولات برای مصرف‌کنندگان چینی نیز از جمله دیگر گروه‌هایی هستند که تحت تأثیر شیوع این ویروس قرار گرفته‌اند. افزون بر این می‌توان به فروشگاه‌ها و اماکن تفریحی در نقاط مختلف چین اشاره کرد که به دلیل رعایت استاندارد‌های قرنطینه تعطیل شده‌اند.

رالف لارن، صاحب برند آمریکایی «رالف لارن» می‌گوید که شیوع این بیماری حدود ۵۵ الی ۷۰ میلیون دلار روی فروش این محصول تأثیر خواهد گذاشت. دو سوم فروشگاه‌های این شرکت در چین طی هفته گذشته تعطیل شده‌اند.

اتحادیه اروپا طی گزارشی که پنجشنبه گذشته چاپ شد، شیوع این ویروس را «منشاء نگرانی فزاینده» و عاملی کلیدی در در کاهش نرخ رشد جهانی پیش‌بینی کرد.

کاهش میزان تقاضا، خصوصاً به دلیل رشد سریع اقتصاد چین، باعث کاهش قیمت نفت در بازار شده است. آژانس بین المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند تقاضا برای نفت طی سه ماهه نخست سال جاری، نسبت به سال گذشته، روزانه ۴۳۵ هزار بشکه کاهش پیدا خواهد کرد. در این صورت این نخست کاهش تولید نفت طی سه ماهه سال خواهد بود که از بحران مالی ده سال گذشته اتفاقی بی‌سابقه محسوب می‌شود.

این سازمان تأثیرگذار اکنون پیش‌بینی قبلی خود از رشد تقاضا نفت در ۲۰۲۰ را به یک سوم، ۸۲۵ هزار بشکه در روز کاهش داده است. این مقدار با پایین‌ترین سطح رشد تقاضای نفت از سال ۲۰۱۱ برابری می‌کند.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار