گوناگون

محتوای مصحف فاطمه چیست؟

محتوای مصحف فاطمه چیست؟

پارسینه: مصحف فاطمه که گاهی از آن با عنوان «کتاب فاطمه» و «صحیفه فاطمه» و… یاد می‌شود، در حیات حضرت زهرا (سلام الله علیها)، با القاء و املای جبرئیل و به دست حضرت علی (علیه السلام) نگارش شده است.

محتوای مصحف فاطمه چیست؟

در برخى از احادیث اهل بیت (علیهم السلام) به هم کلامی حضرت فاطمه (سلام الله علیها) با فرشته وحی تصریح شده است؛ امام صادق (علیه السلام) درباره مصحف فاطمه و ارتباط با جبرئیل فرمود: (همانا فاطمه بعد از پیغمبر (صلّى اللَّه علیه و آله) هفتاد و پنج روز در دنیا بود و از فراق پدر اندوه بسیارى داشت و جبرئیل مى‏ آمد و او را در مرگ پدر تسلیت می‌داد و خرسند می‌ساخت و از احوال و مقام پدرش خبر می‌داد و سرگذشت فرزندانش را پس از او برایش می‌گفت و امام على (علیه السلام) نیز آنچه جبرئیل املاء مى‏ کرد همه را به رشته‏ تحریر در مى‏ آورد، و مجموعه‏ این سخنان است که به «مصحف فاطمه» موسوم گردید).

به تصریح امامان اهل بیت (علیهم السلام) مصحف یا همان کتاب فاطمه (سلام الله علیها) غیر از قرآن است و هیچ آیه‌ای از قرآن در مصحف فاطمه وجود ندارد و تعابیر ایشان در این باره مختلف است؛ چنانکه فرموده اند: «ما فِیه شَیٌ‏ء مِن کِتابِ الله» و «لَیسَ فِیهِ شَیٌ‏ء مِنَ القُرآنِ»؛ (درآن یک آیه قرآن هم وجود ندارد). امام صادق (علیه السلام) درباره آن فرموده اند: «… وَ إِنَ عِنْدَنَا لَمُصْحَفَ فَاطِمَهَ (عَلَیْهَا السَّلَامُ)، وَ مَا یُدْرِیهِمْ مَا مُصْحَفُ فَاطِمَهَ (عَلَیْهَا السَّلَامُ)؟». قَالَ: قُلْتُ: وَ مَا مُصْحَفُ فَاطِمَهَ (عَلَیْهَا السَّلَامُ)؟ قَالَ: «مُصْحَفٌ فِیهِ مِثْلُ قُرْآنِکُمْ هذَا ثَلَاثَ مَرَّاتٍ، وَ اللَّهِ مَا فِیهِ مِنْ قُرْآنِکُمْ حَرْفٌ وَاحِدٌ»؛ (همانا مصحف فاطمه (علی‌ها السلام) نزد ماست، مردم چه می‌دانند مصحف فاطمه چیست! عرض کردم مصحف فاطمه (علی‌ها السلام) چیست؟ فرمود: مصحفى است سه برابر قرآنى که در دست شماست بخدا حتى یک حرف قرآن هم در آن نیست).

مصحف فاطمه (سلام الله علیها) دارای بخش‌هایی است از جمله:
۱. (هر چیز حلال و حرام و هر چیزی که که مردم به آن نیاز دارند)؛ «فِیهَا کُلُّ حَلَالٍ وَ حَرَامٍ وَ کُلُّ شَیْ‏ءٍ یَحْتَاجُ النَّاسُ إِلَیْهِ»
۲. (وصیت نامه حضرت زهرا)؛ «فَإِنَّ فِیهِ وَصِیَّهَ فَاطِمَهَ»
۳. (خبر دادن احوال پیامبر و جایگاه او)؛ «وَ یُخْبِرُهَا عَنْ أَبِیهَا وَ مَکَانِه‏»
۴. (گزارش از سرگذشت فرزندان آن حضرت بعد از وفاتش و خبر دادن از آینده)؛ «وَ یُخْبِرُهَا بِمَا یَکُونُ بَعْدَهَا فِی ذُرِّیَّتِهَاِ».
۵. (نام تمام فرمانروایانی که به حکومت خواهند رسید)؛ «فِیهِمَا تَسْمِیَهُ کُلِّ نَبِیٍّ وَ کُلِّ مَلِکٍ یَمْلِکُ الْأَرْض».
منبع:شفقنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار