گوناگون

بهترین خوردنی‌ها برای جلوگیری از کوتاهی قد کودک

بهترین خوردنی‌ها برای جلوگیری از کوتاهی قد کودک

پارسینه: جلوگیری از کوتاهی قد از طریق مواد غذایی امکان پذیر است کودکان می‌توانند با مصرف مواد غذایی مناسب قد خود را به حد مطلوب برسانید.

بهترین خوردنی‌ها برای جلوگیری از کوتاهی قد کودک

بلند شدن قد کودکان به اندازه‌ای مطلوب، اغلب از نگرانی‌های والدین است، اما آن چه که ما درک نمی ‎کنیم، این است که قد چه تاثیری در اعتماد به نفس کودک دارد. البته هیچ مشکلی وجود ندارد که قد فرزندتان با سرعت کم تری به نسبت هم سن و سالان خود رشد کند، اما در برخی موارد، کودکانی که به نسبت هم سن و سالان خود کوتاه‌تر هستند ممکن است توسط سایر افراد مورد اذیت و آزار قرار بگیرند که این امر به خودی خود منجر به تضعیف اعتماد به نفس و روحیه آن‌ها می ‎شود.

اگرچه بلندی قد افراد معمولا ژنتیکی بوده و به ویژگی‌های وراثتی آن‌ها مربوط است، اما با این حال عوامل بیرونی مانند غذا‌های مصرفی کودکان، دارای تاثیر به سزایی در افزایش قد آن‌ها است.

به طور کلی، سه عامل تعیین کننده قد عبارتند از::

ژن
رژیم غذایی
سبک زندگی

شما نمی ‎توانید نوع ژنی را که به فرزندان خود انتقال می ‎دهید، تغییر دهید، اما می ‎توانید نهایت دقت و تلاش خود را در بهبود دو عامل دیگر به کار بندید. به یاد داشته باشید که حتی اگر فرزندتان از ویژگی‌های ژنی قوی نیز برخوردار باشد باز هم تغذیه نا مناسب می ‎تواند موجب تضعیف رشد او شود.

رابطه بین غذا و قد کودکان

پیش از این هم در مطالب مربوط به روش‌های افزایش قد کودکان در نمناک عنوان کردیم که اگر شما و همسرتان بلند قد هستید، شانس بلند قد شدن فرزندتان بسیار زیاد است. همچنین اگر شما و همسرتان دارای قدی کوتاه هستید، احتمال کوتاه قد شدن فرزندتان وجود خواهد داشت، اما با این وجود، آنچه که والدین از آن غافل هستند این است که در صورت رعایت رژیم غذایی مناسب برای فرزندشان، احتمال افزایش قد پیش بینی شده برای او حداقل به اندازه چندین سانتی متر وجود خواهد داشت.

کودک، بلافاصله پس از تولد شروع به رشد می‎کند و تا ۱۹ سالگی به میزان قد نهایی خود دست پیدا خواهد کرد، با این حال، مردان تا سن ۲۵ سالگی رشد می ‎کند. غذه هیپوفیز در مغز انسان بیشترین نقش را در تعیین قد ایفا می ‎کند. این غده، هورمون رشد (HGH) را که مسئولیت افزایش قد انسان را بر عهده دارد ترشح می ‎کند. مصرف برخی مواد غذایی موجب تحریک عملکرد غده هیپوفیز در ترشح هورمون رشد شده و به افزایش قد او در طول سال‌های رشد کمک می ‎کنند.

وقتی صحبت از رابطه بین مواد غذایی و رشد کودک مطرح می ‎شود، باید بدانید که چه مواد مغذی به رشد قد او کمک خواهند کرد.

غذا‌هایی که به افزایش رشد قد کودک کمک می‎ کنند

طبق مطالعات انجام شده، مواد غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی می ‎توانند باعث بلند‌تر شدن قد افراد شوند. پروتئین‌ها حاوی اسید‌های آمینه‌ای هستند که متشکل از آنزیم‌ها، هورمون‌ها و آنتی بادی می‎ باشند که رشد را تحریک کرده و به افزایش قد انسان کمک می ‎کنند.

تخم مرغ، مرغ، ماهی، شیر، سویا و حبوبات مانند لوبیا سرشار از پروتئین هستند.

آجیل و گردو سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها و چربی‌های سالم و اسید‌های آمینه هستند و به رشد قد کودک کمک می‎ کنند.

یکی دیگر از عناصری که در رشد قد کودکان تاثیر به سزایی دارد، کلسیم است که این ماده، ماده‌ای ضروری برای رشد و سلامت استخوان‌ها به شمار می ‎آید.

مواد غذایی حاوی کلسیم شامل محصولات لبنی مانند ماست، پنیر و شیر و سبزیجات برگ دار، مانند اسفناج، کلم بروکلی، نخود فرنگی و کلم بروکسل است.

غلات سبوس دار مانند ماکارونی، منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها، آهن، منیزیم و سلنیوم است و نقش تعیین کننده‌ای در افزایش قد کودکان دارد.

مرکبات مانند پرتقال، لیمو ترش و لیمو شیرین و هویج سرشار از ویتامین C. هستند که این ویتامین جذب کلسیم در بدن را تقویت کرده، به داشتن استخوان‌هایی قوی کمک می‎ کند و از ابتلا به بیماری‌هایی همچون درد مفاصل، کم خونی و پوکی استخوان جلوگیری می ‎کند.


موز سرشار از پتاسیم، منگنز و کلسیم است و به سلامت استخوان‌های کودک کمک می‎ کند.

برخی غذا‌ها باعث کاهش فعالیت هورمون‌های رشد انسانی می ‎شوند که این غذا‌ها شامل کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها هستند. غذا‌های سرشار از کربوهیدرات مانند غلات، نان و برنج مانع از رشد کودک می ‎شوند. اروپایی‌ها در رژیم غذایی خود پروتئین بیشتری را به نسبت کربوهیدرات‌ها قرار می ‎دهند و از این رو از آسیایی‌های که دارای رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات‌ها هستند، بلند قد ترند و بنابراین بهتر است مصرف این گونه مواد غذایی توسط کودکتان به حداقل برسد.

گوشت سرشار از لیپید‌ها و چربی‌های اشباع شده‌ای است که مانع از رشد قد و کندی آن خواهند شد؛ بنابراین بهتر است فرزندتان گوشت قرمز کمتری مصرف کند.

ماهی‌ها و غذا‌های دریایی در مقایسه با گوشت قرمز مفید ترند، زیرا حاوی چربی کم‌تر و اسید‌های چرب بیشتری هستند و همچنین بهتر است که مصرف شیرینی جات و مواد دارای چربی زیاد توسط کودکان به حداقل برسد.

مصرف زیاد قند، نمک، قهوه و نوشیدنی‌های گاز دار به عنوان عوامل مهار کننده کلسیم شناخته شده و از جذب این ماده توسط بدن جلوگیری می ‎کنند.

عادات غذایی ضعیف در طولانی مدت عوارضی مانند چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع یک، آرتروز و پوکی استخوان به دنبال خواهد داشت.

با کمک مطالب فوق، رژیم غذایی کودک خود را بهبود بخشیده و به او در داشتن استخوان‌های سالم و قد بلند کمک کنید.
منبع:نمناک

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار