گوناگون

لایحه تعیین رشته های تخصصی مراکز علمی کاربردی شهرداری تهران به تصویب رسید

لایحه تعیین رشته های تخصصی مراکز علمی کاربردی شهرداری تهران به تصویب رسید

پارسینه: اعضای شورای اسلامی شهر تهران لایحه تعیین رشته های تخصصی مراکز علمی کاربردی شهرداری تهران را به تصویب رساندند.

در یکصد و هشتاد و چهارمین جلسه شورا بررسی لایحه تعیین رشته های تخصصی مراکز علمی کاربردی شهرداری تهران در دستور قرار گرفت.

در جریان بررسی این لایحه پیشنهاد شد این موضوع در کمیسیون تلفیق و بعد از اخذ نظرات کارشناسی کمیسیون های تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی خواستار ارجاع این موضوع به کمیسیون های تخصصی شد و گفت: اینکه 9 دانشکده به 4 دانشکده تقلیل پیدا کرده و رشته هایی ادغام شده و نیروی انسانی کاهش پیدا کرده قدم بزرگی بوده است و یقینا هم نتیجه بخش اما در تعیین رشته های تخصصی این مراکز که گرایش های آن بر اساس نیاز شهرداری تهران است باید کمیسیون های تخصصی نیز اعلام نظر داشته باشند.

وی ادامه داد: نکته ی دیگر این است که ما حکم کردیم این مجموعه بدون کمک مالی و تنها از درآمد های ناشی از شهریه ها اداره شود این در حالی است که این مراکز با کلی کارمند عملا نمی توانند با چنین هزینه هایی اداره شوند لذا وقتی می گوییم این مراکز خودشان خودشان را اداره کنند باید در قالب پکیجی کارشناسی شده باشد.

در ادامه محمد علیخانی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل نیز گفت: ما نیز در مقطع کاردانی به خصوص رشته هایی که مورد نیاز شهرداری در حوزه حمل و نقل نظیر مترو بوده را تایید کردیم.

وی ادامه داد: ما نیز مخالف این هستیم اقدامات منجر به تعطیلی این مراکز بیانجامد.

رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا افزود: ما می توانیم بعضی از اقدامات را هم به این مراکز نظیر آموزش کارکنان شهرداری محول کنیم .

سید ابراهیم امینی که ریاست جلسه شورا را به عهده داشت از جایگاه ریاست کمیسیون نظارت و حقوقی گفت: دانشگاه علمی کاربردی شهرداری تهران تنها دانشگاه علمی کاربردی کشور نیست، همه موسسات بخش خصوصی هم دانشگاه علمی کاربردی دارند کما اینکه وزارت خانه ها و نهاد های حقوقی هم دانشگاه علمی کاربردی دارند.

وی ادامه داد: اینکه در دانشگاه علمی کاربردی هم رشته هایی دایر شود که در چارت موسسات آموزش عالی نیست نیز چندان توجیه منطقی ندارد.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: فلسفه این دانشگاه ها این بوده است که دانشجوها به صورت کاربردی با مفاهیم آشنا شوند.

امینی ادامه داد: همانطور که می دانید جدایی دانشگاه ها از بخش صنعت و حوزه تخصصی یکی از مشکلات ما است و لذا دانشجو ها مانند افرادی شده اند که در امتحانات آیین نامه قبول می شوند اما به صورت عملی با رانندگی آشنایی ندارند، پس فلسفه این دانشگاه ها این است که دانشجوها به صورت کاربردی رشته های خود را فرا گیرند.

سید ابراهیم امینی در پایان افزود: من نیز موافقم این موضوع در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه مظاهریان معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران گفت: یکی از بخش های ناکارامد در شهرداری تهران موسسه آموزش عالی است که بیش از 300 رشته و بدون حتی یک عضو هیات علمی در این مراکز علمی کاربردی تدریس می شد و خوشبختانه شورای شهر این مهم را در مسیری درست قرار داد و امروز تعداد مراکز از 9 به 4 و تعداد رشته ها از 300 رشته به 150 و سپس به 34 رشته کاهش یافته است.

مظاهریان گفت: برای نفع موسسه و نفع شهرداری اجازه ندهید این لایحه به کمیسیون ها برگردد که اگر اینگونه شود به طور حتم این موسسات انسجام خود را از دست خواهند داد.

در نهایت پیشنهاد بازگشت این لایحه به کمیسیون تلفیق به رای گذاشته شد که به تصویب نرسید.

بر اساس این گزارش پس از به تصویب نرسیدن بازگشت لایحه به کمیسیون های شورا کلیات این لایحه به رای گذاشته شد که با رای موافق اعضا به تصویب رسید و سپس بررسی پیشنهاد های ارائه شده از سوی اعضا در جزییات این لایحه ادامه یافت.

افشین حبیب زاده، محمد علیخانی و حجت نظری پیشنهاد دادند در راستای کاهش هزینه ها، موسسه علمی کاربردی به عنوان مجری اصلی برگزاری دوره های آموزشی کارکنان شهرداری معین شود.

نظری در تشریح این امر گفت: اگر به دنبال حفظ منافع شهر و شهروندان هستیم باید تصمیم بگیریم که جلوی برخی ریخت و پاشها را بگیریم.

وی ادامه داد: در جایی که دانشگاه علمی کاربردی را داریم اما می آییم آموزش حین خدمت را به بخش خصوصی برون سپاری می کنیم در حالی که عاقلانه تر آن است که به خود مجموعه سپرده شود.

سید حسن رسولی نیز گفت: پیشنهادی که آقای نظری دادند بر جدا کردن یکی از وظایف ذاتی معاونت منابع انسانی و مغایر با مصوبه مجلس، دولت و شورا تحت عنوان تعارض منافع است ضمن اینکه این امر انحصار ایجاد می کند.

حجت نظری ادامه داد: ما چه انحصاری داریم ایجاد می کنیم، موسسه علمی کاربری برای شهرداری تهران است هر چقدر هم انحصار ایجاد کنیم یعی جیب مردم را کمتر خالی می کنیم. ما 65 هزار نیرو در شهرداری داریم که در برخی جایگاهها بیکار هستند و بهترین محمل برای به کار گیری این نیروها همین مراکز هستند.

در نهایت این پیشنهاد به تصویب نرسید.

در ادامه زهرا نژاد بهرام پیشنهاد تبصره الحاقی مبنی بر اختصاص دادن حداکثر 30 درصد ظرفیت این مراکز به بیرون از شهرداری را ارائه داد.

مرتضی الویری نیز در مخالفت با این پیشنهاد گفت: بهتر است این مراکز تا جایی که می توانند از نیروهای شهرداری را آموزش دهند اگر ظرفیتی خالی ماند آن وقت فکر آموزش دانشجو از بیرون شهرداری را داشته باشند.

نژاد بهرام افزود: آموزش فقط نیروهای شهرداری سبب وارد آوردن هزینه های زیاد به شهرداری می شود.

در نهایت این پیشنهاد نیز به تصویب نرسید.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار