گوناگون

رسوایی بازو‌های عربستان، امارات و امریکا در یمن

رسوایی بازو‌های عربستان، امارات و امریکا در یمن

پارسینه: رسواییِ به بارآمده، تنها به مشخص شدن بازو‌های عربستان و امارات و امریکا در یمن یا همان گروه‌های تکفیری محدود نمی‌شود .

شبکه "سی ان ان" در گزارشی اینچنین آورده است؛ وزارت خارجه آمریکا قصد دارد برای تحقیق در خصوص گزارش این شبکه درباره سلاح‌های امریکایی که به دست عناصر مسلح القاعده و شبه نظامیان جدایی طلب یمن رسیده است، هیاتی را به عربستان و امارات اعزام کند که؛ این خبر می تواند چند تحلیل داشته باشد:

نکته قابل توجه آن است که شبکه "سی ان ان" با افزودن انصارالله به فهرست طرف‌هایی که این سلاح‌ها را دریافت کرده اند، سعی کرد وانمود کند که این مساله خارج از خواست و اراده عربستان و امارات بوده است.

در گزارش شبکه "سی ان ان" آمده است که :

خودرو‌های زرهی ساخت امریکا به عربستان و امارات فروخته شده و به گروه‌هایی مرتبط با القاعده و عناصر شورشی که از حمایت ایران برخوردارند (!) و نیز به شبه نظامیان جدایی طلب در جنوب یمن منتقل شدند؛ و این اقدام نقض آشکار توافقنامه‌ها با واشنگتن است. این سلاح‌ها علیه دولت یمن که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده است و واشنگتن از آن حمایت می‌کند، استفاده شده است.

نمی‌دانیم چگونه عربستان و امارات سلاح‌های پیشرفته آمریکایی را به جنبش انصارالله می‌دهند در حالی که این دو کشور با انصارالله در حال جنگ هستند؟!

شبکه "سی ان ان" می‌توانست منطقی‌تر باشد اگر بگوید که این سلاح‌ها ـ در صورتی که این خبر صحت داشته باشد ـ در جنگ انصارالله با عربستان و امارات و مزدورانشان به عنوان غنیمت به دست انصارالله افتاده است.

دست یافتن گروه‌های تکفیری مانند القاعده و داعش و گروه‌های جدایی طلب به سلاح‌های امریکایی هیچ جای تعجب ندارد. ارتباط میان گروه‌های تروریستی با امارات و عربستان ارتباطی ریشه دار است. نیرو‌های مسلح یمن و جنبش انصارالله بار‌ها با سند و مدرک اقدام سعودی‌ها و اماراتی‌ها در جذب گروه‌های تکفیری و بکارگیری آن‌ها علیه ملت یمن را تبیین کرده بودند.

قابل توجه است که گزارش "سی ان ان" به آغاز سال جاری باز می‌گردد، در حالی که مقامات آمریکایی تحقیق در این خصوص را به پایان سال موکول کردند؛ این امر نشان می‌دهد که دولت ترامپ در تحقیقات خود چندان جدی نیست؛ زیرا ترامپ بر این باور است که عربستان و امارات با خرید سلاح سالانه صد‌ها میلیارد دلار به خزانه آمریکا سرازیر می‌کنند.

به نظر می‌رسد که هیات وزارت خارجه و دفاع آمریکا که قصد دارد برای تحقیق در این مساله به امارات و عربستان سفر کند؛ اگر شکست عربستان در یمن نبود و اگر برخی نمایندگان در کنگره با فروش سلاح به یک شریک شکست خورده مخالفت نمی‌کردند، این هیات دست به چنین سفری نمی‌زد.

موضع الیزابت وارن نامزد دموکراتیک انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا درجلب نگاه‌ها به رسوایی سلاح‌های آمریکایی نیز بسیار اثرگذار بوده است؛ وارن اعلام کرد که حداقل دو بار تلاش کرد تا با دولت ترامپ در خصوص ارسال سلاح‌های آمریکایی به طرف‌های درگیر جنگ در یمن تماس بگیرد؛ و ازعدم همکاری آشکار عربستان و امارات در این خصوص ابراز نارضایتی کرد. همچنین از اینکه فروش سلاح و تجهیزات نظامی به این دوکشور در راستای حفظ منافع امریکا باشد، اظهار شک و تردید کرد.

رسواییِ به بارآمده، فقط به مشخص شدن بازو‌های عربستان و امارات و امریکا در یمن یا همان گروه‌های تکفیری محدود نمی‌شود که البته این سه طرف ادعای مبارزه با آن‌ها را داشتند، بلکه شکست این سه طرف را نیز برملا کرد؛ آن‌ها برای تحمیل خواست و اراده خود به ملت یمن تمام خط قرمز‌ها را زیر پا گذاشتند، اما متحمل شکست ننگینی شدند.

منبع: العالم

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار