گوناگون

توافق برگزیت حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برای انگلیس هزینه خواهد داشت

توافق برگزیت حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برای انگلیس هزینه خواهد داشت

پارسینه: یک اندیشکده انگلیسی ضمن انتقاد از توافق بوریس جانسون با اتحادیه اروپا، پیش‌بینی کرد با اجرایی شدن این توافق اقتصاد انگلیس با زیانی حدود ۱۰۰ میلیارد دلاری مواجه خواهد شد.

یک اندیشکده معتبر در انگلیس امروز به انتقاد از توافق جدیدی که بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور، با اتحادیه اروپا بر سر برگزیت به دست آورد پرداخت و تخمین زد در صورتی که لندن بار سفر خود را ببندد و از متحدان اروپایی خود جدا شود ۳.۵ درصد اقتصاد آن در مقایسه با باقیماندن در اتحادیه اروپا کوچکتر خواهد شد.

نتایج مطالعات موسسه ملی «تحقیقات اقتصادی و اجتماعی» که امروز منتشر شد نشان می‌دهد توافق جدید برگزیت حدود ۷۰ میلیارد پوند (۹۰ میلیارد دلار) زیان نصیب انگلیس خواهد کرد. این پژوهش پیش‌بینی خود را بر این فرض بنا نهاده است که انگلیس با توافق تجاری آزاد اتحادیه اروپا را ترک خواهد کرد و بعد از توافقات جدید با سایر کشور‌ها و تحولاتی که تا ۲۰۲۱ به طول خواهد انجامید انجام خواهد شد.

با این حال، دولت انگلیس می‌گوید قصد دارد برنامه‌های «بسیار بلندپروازانه‌تری» نسبت به آنچه که اندیشکده‌ها در نظر دارند با اتحادیه اروپا توافق تجاری منعقد کند.

بر اساس آنچه که تحقیقات این اندیشکده به دست آورده است خروج بدون توافق نیز خسارت به مراتب بیشتر متوجه اقتصاد انگلیس می‌کند. نتایج نشان می‌دهد که برگزیت بدون توافق سبب کاهش ۵.۶ درصدی در تولید ناخالص ملی این کشور خواهد شد.

انگلیس مدت‌هاست که در چالش بزرگی به نام برگزیت درحال دست و پا زدن است. دولت این کشور شاید هیچ‌گاه تصور نمی‌کرد برگزیت به چنین بحران طولانی‌ای منجر شود و چنان به اجرایی شدن آن اطمینان داشت که برای ثبت واقعه خروج این کشور از اتحادیه اروپا پس از حدود چهار دهه، سکه پنجاه پنسی با تاریخ اولیه جدایی از اتحادیه اروپا، تاریخی که اکنون حدود شش ماه از آن گذشته است، طراحی کرده بود.

کشمکش‌های دولت، مجلس و احزاب انگلیس برای چگونگی خروج سبب ناکامی دولت «ترزا می» در بدست آوردن توافق شد که در نهایت ترزا می‌با سرشکستگی استعفا داد و بوریس جانسون مخالف سرسخت اتحادیه اروپا در یک انتخابات درون حزبی و با شعار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به هر شکل ممکن تا نهم آبان ۳۱ اکتبر (پایان وقت تمدید شده) به نخست وزیری رسید.

اما دولت جانسون هم برخلاف وعده‌اش و به علت مخالفت مجلس مجبور شد سومین بار درخواست عقب افتادن مهلت جدایی از اتحادیه اروپا را از مقامات این اتحادیه درخواست کند. اقدامی که بوریس جانسون سومین نخست وزیر پس از همه پرسی برگزیت گفته بود: مردن در جوی برایش ارجح‌تر از درخواست تمدید مهلت جدایی از اتحادیه اروپاست.

منبع:یواس نیوز

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار