گوناگون

قطع حمایت آمریکا از کردها چگونه به افزایش نفوذ ایران منجر می‌شود؟

قطع حمایت آمریکا از کردها چگونه به افزایش نفوذ ایران منجر می‌شود؟

پارسینه: در حالی که دونالد ترامپ با پیگیری سیاست موسوم به «فشار حداکثری» به دنبال کاستن از نفوذ منطقه‌ای ایران است، اما تصمیم اخیر او برای خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه می‌تواند بر خلاف این سیاست، به تقویت نفوذ ایران منجر شود.

قطع حمایت آمریکا از کردها چگونه به افزایش نفوذ ایران می‌کند؟
به گزارش «پارسینه»،احمد ابودوح، تحلیل گر مسائل خاورمیانه در یادداشتی که برای «ایندیپندنت» نوشته است، خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه را فرصتی برای ایران دانسته تا حوزه نفوذ خود را در یک منطقه راهبردی دیگر گسترش دهد. این تصمیم ترامپ همچنین فضای باز بیشتری در اختیار نیرو‌های متحد ایران قرار داده تا دستاورد‌های بیشتری روی زمین کسب کنند و به میادین نفتی تحت کنترل کرد‌های سوریه هم چشم داشته باشند.

از طرف دیگر تجاوز ارتش ترکیه به شمال سوریه فرصتی را برای ایجاد یک توافق دائمی میان کرد‌ها و دولت بشار اسد ایجاد کرده است. ضمن این که ایران تلاش می‌کند تا با متقاعد کردن رجب طیب اردوغان به همکاری بیشتر با اسد، مشروعیت بین المللی بیشتری برای دولت سوریه ایجاد کند.

هم ایران و هم روسیه نسبت به احیای «توافق آدانا» میان دمشق و آنکارا تمایل نشان داده اند. محمد جواد ظریف پیش از آغاز عملیات ترکیه در توییتر نوشت: «دستیابی به صلح و مبارزه با تروریسم در سوریه تنها از طریق احترام به تمامیت ارضی و مردم آن ممکن است. [توافق] آدانا چارچوب را برای ترکیه و سوریه فراهم کرده است- ایران آماده کمک است.»

این طور که پیداست ترامپ هم با ترتیبات جدید مشکلی ندارد. او هفته پیش در توییتر خود نوشت «اجازه بدهید سوریه و اسد از کرد‌ها حفاظت کنند و بر سر سرزمینشان با ترکیه بجنگند. من به ژنرال هایم گفتم چرا ما باید برای سوریه و اسد جهت حفاظت از سرزمین دشمنمان بجنگیم؟ هرکسی بخواهد در سوریه از کرد‌ها حفاظت کند، با او موافقم، چه روسیه باشد، یا چین، یا ناپلئون بناپارات. امیدوارم کار بزرگی انجام بدهند، ما ۷۰۰۰ مایل فاصله داریم.»

مظلوم عبدی، فرمانده «نیرو‌های دموکراتیک سوریه» که گروه های عمدتا کُرد را شامل می شود، روز پنجشنبه پس از یک تماس تلفنی با ترامپ گفت که رئیس جمهور آمریکا به توافق میان نیرو‌های کرد و دولت سوریه اعتراضی ندارد.

این به معنای شناسایی دولت اسد به عنوان حکومت مشروع سوریه و موافقت با توافق آتی میان سوریه و ترکیه است.

آتش پس پنج روزه در شمال سوریه که در دیدار میان اردوغان و مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا، حاصل شد می‌تواند بنیان ترتیبات جدید باشد. آینده برای ایران و روسیه در این منطقه روشن به نظر می‌رسد، در حالی که برای آمریکا و غرب تیره و تار است.

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    خب پاسش روشن هست ولی فرنگی ها از ترس ارتش ترکیه از شرق
    فرات عقب نشستند
    اکراد به جبهه مقاومت اسلامی پناه می آورند و شرق فرات بدون درگیری
    در زیر پرچم مقاومت اسلامی در خواهد آمد :)
    به قول معروف عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد

  • عماد

    نفوذ منطقه ای ایران به خاطر اصول انقلاب و پذیرش آن از طرف مردم سایر کشورها نیز بخاطر حقانیت آن می باشد . ترامپ و امثال او هرگز نمی توانند شعله روشن شده اسلام را خاموش کنند . آمدن و رفتن دشمنان فقط مشکلات مردم منطقه را بیشتر میکنه . اینگونه مقالات در راستای تفرقه افکنی و ایران هراسی منتشر می شود .

  • شیرین صفوی

    سبحان = عماد خیییییلی ضایع یکی هستین !!!!! بعضی وقت ها یکی بودن بهتر و بزرگتر از تکثر هست اخخخخخخخخخخخخخخخفی !!!!!!!!! اینقدر آینه جلو اسمت نذار که بشی چند تا !!!!!!!! براااااادر

  • داریوش

    برای این چپ گراهای اروپایی اگر امریکا در سوریه می ماند بد بود و الان هم که خارج شده است بد است

  • giddy

    الحمداله در داخل کشور هیچ مشکلی نداریم نوبت آن شده تا کشورهای اطراف رو هم مدیریت کنیم ماشاالله

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار