گوناگون

در نامگذاری ها نظر اهالی لحاظ شود

در نامگذاری ها نظر اهالی لحاظ شود

پارسینه: طبق مصوبه های شورا برای نامگذاری معابر و اماکن عمومی جا دارد از نظر اهالی استفاده شود.

احمد مسجدجامعی که در جلسه امروز شورای شهر تهران و درباره تغییر نام خیابان صف به سپهسالار سخن می گفت، با بیان این مطلب تاکید کرد: من با اصل نامگذاری ها موافقم اما در حال حاضر این عمل بدون توجه به آئین نامه های مصوب انجام می گیرد و با این شرایط، نگرانم در آینده دیگران اسامی تعیین­شده توسط ما را تغییر دهند.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به این که در شورای سوم با شیوه نامگذاری ها مخالفت کردم یادآور شد: زمانی که اعتراض کردم گفته شد آئین نامه اصلاحی ارائه دهیم که این کار صورت پذیرفت و به تصویب هم رسید.

وی ضمن قرائت ماده نهم طرح «اصلاحیه آیین نامه نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی» بیان کرد «در ماده نهم به صراحت گفته شده است کمیسیون نامگذاری در نامگذاری و تغییر نام ها حتی المقدور از مشارکت شهروندان و انجمن های شورایاری در سطح محلات، نواحی و مناطق استفاده می نماید و یا در صورت پیشنهادات به فراخوان عمومی اقدام خواهد نمود اما در حال حاضر این موضوع نادیده گرفته می شود و اهالی یا شورایاری ها چندان در انتخاب نام مشارکت داده نمی شوند.

کوچه دانشور و خانه نیما

عضو شورای شهر تهران با ذکر مثالی که نشان از اهمیت مشارکت مردم و توجه به اطلاعات محلی دارد گفت: در تهرانگردی اخیر به کوچه ای به نام سیمین دانشور رفتم. خانم دانشور بانوی داستان نویسی ایران است و لازم است کوچه یا خیابانی به نام وی باشد اما اهالی محل به من گفتند این نام در جایی قرار گرفته که خانه نیما در آن قرار داشته و ارتباطی به دانشور ندارد. به گفته اهالی خانه نیما چند سال قبل از اینکه جلال و سیمین به آن جا بیایند ساخته شده.

وی ادامه داد: ساکنان محل می‌گفتند اگر کوچه ای که هم اکنون نام دانشور را دارد نام نیما را داشت پیوستگی‌، صبغه تاریخی و همین طور شان نیما هم که پدر شعر نو فارسی و پیشکسوت است رعایت می شد. این نمونه و نمونه هایی از این دست نشان می دهد که اطلاعات محلی تا چه حد می تواند در انتخاب نام ها موثر باشد.

مسجدجامعی با بیان این که در گذشته از نظرات دبیران شورایاری در نامگذاری ها استفاده می شد گفت: در ماده یکم متن منقح مصوبه شورای شهر در خصوص نامگذاری ها که در سال 1378 به تصویب رسید، کمیته کارشناسی برای نامگذاری ها در نظر گرفته شده که متشکل از هفت عضو یعنی شهردار منطقه، مدیرروابط عمومی شهرداری منطقه، امام جماعت یکی از مساجد منطقه، نماینده بسیج، نماینده بنیاد شهید و نماینده انجمن های شورایاری محلات منطقه با معرفی ستاد هماهنگی انجمن های شورایاری است. همان طور که ملاحظه می کنیم نماینده شورایاری ها یکی از اعضای این کمیته است که امروزه توجهی به این مصوبه و بهره گیری از توان و دانش شورایاری ها نمی شود.

وی با توجه به فعالیت شورایاران در دوره جدید یادآور شد: با توجه به اینکه شورایاری‌ها جایگاه قانونی دارند و بیانگر دیدگاه‌ها و نظرات محلی هستند لازم است مشارکت آن ها که در هفته تهران فعالیت دوره جدید خود را آغاز می کنند در نامگذاری جدی گرفته شود و شورایاری‌ها در انتخاب نام مشارکت داشته باشند.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار