گوناگون

عادت‌های معمولی که به مغز آسیب جدی میزنند

عادت‌های معمولی که به مغز آسیب جدی میزنند

پارسینه: آسیب دیدن مغز با بعضی عادت‌ها امکانپذیر است که هر روز و همه جا تکرار می‌کنیم، در ادامه به این عادت‌های آسیب زا اشاره می‌شود

عادت‌های معمولی که به مغز آسیب جدی میزنند

همه ما دوست داریم هر از چندگاهی با کار‌هایی مثل خوابیدن یا تماشای تلویزیون به مغزمان استراحت بدهیم تا سلامت بیشتر این عضو مهم را تامین کرده باشیم.

غافل از این که با برخی از عادت‌های روزمره بدون این که متوجه باشیم به مغزمان آسیب می‌رسانیم. در زیر به چند مورد از عادت‌های خطرناکی که به مغز آسیب می‌رساند، اشاره می‌کنیم:


نخوردن صبحانه

خودداری از مصرف صبحانه باعث کاهش سطح قند خون می‌شود و این شرایط به شدت به مغز آسیب می‌رساند، به ویژه اگر به طور مکرر اتفاق بیفتد. مغز شما بیشتر از هر عضو دیگری قند مصرف می‌کند، به‌طوری که روزانه ۲۰ درصد گلوکز بدن توسط مغز مصرف می‌شود.

کاهش مکرر قند خون بر اثر مصرف نکردن صبحانه به مغز آسیب می‌رساند و باعث می‌شود مغز واکنش کمتری به محرک‌ها نشان دهد. دراین شرایط سلول‌های مغز نمی‌توانند عملکرد درستی داشته باشند و با سرعت بیشتری خواهند مرد.


خوردن هله‌هوله

تحقیقات نشان داده است بخش‌هایی از مغز که مربوط به یادگیری، حافظه و سلامت ذهنی است درافرادی که از همبرگر، موادغذایی سرخ شده، چیپس و نوشیدنی‌های گازدار در رژیم غذایی شان به مقدار زیاد استفاده می‌کنند، کوچک‌تر است.

از طرف دیگر انواع توت‌ها، غلات سبوس‌دار، آجیل و سبزیجات دارای برگ سبز عملکرد مغز را حفظ و روند تحلیل رفتن آن را کند می‌کند.

کم نوشیدن آب

تاثیر کم‌آبی برمغز بسیار سریع اتفاق می‌افتد. محققان می‌گویند حتی دو ساعت ورزش شدید بدون مصرف آب کافی می‌تواند به کاهش عملکرد شناختی مغز منجر شود.

لازم نیست نگران مصرف مقدار مشخصی آب در طول روز باشید بلکه کافی است به تشنگی خود توجه کنید، زیرا تشنگی نشانه نیاز بدن به آب است. سعی کنید به طور مداوم در طول روز آب بنوشید تا مغزی سالم داشته باشید.

کم خوابی

حتما تجربه کرده‌اید اگر شب خوب نخوابید، در طول روز احساس تنبلی و حواس‌پرتی دارید. دلیلش این است که خواب ناکافی توانایی سلول‌های مغز را برای عملکردی درست کاهش می‌دهد. این شرایط می‌تواند خطا‌های ذهنی مکرر را درپی داشته باشد و حواس شما و واکنش‌هایی را که از آن‌ها بروز می‌کند تضعیف کند.

مصرف زیاد مواد قندی

اگر به شکل پیوسته‌ای قند زیادی مصرف کنید، سلول‌های بدن از جمله سلول‌های مغزتان را در شرایط التهاب مزمن قرار می‌دهید، در این شرایط توانایی بدن برای جذب مواد مغذی مهم کاهش می‌یابد. درنهایت، شما در معرض خطر ابتلا به زوال عقل و کوچک شدن هیپوکامپ، (ناحیه‌ای در مغز که حافظه را کنترل می‌کند)، قرار خواهید گرفت.

کم‌تحرکی

هرچقدر کمتر به ورزش منظم بپردازید، احتمال ابتلا به زوال عقل را در خودتان افزایش می‌دهید. کم‌تحرکی همچنین خطر بیماری‌هایی مثل دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی را که با آلزایمر ارتباط دارند، افزایش می‌دهد.
منبع:سیمرغ

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار