گوناگون

درخواست وزیر از اولیای دانش‌آموزان: به خانه دوم خود کمک کنند

درخواست وزیر از اولیای دانش‌آموزان: به خانه دوم خود کمک کنند

پارسینه: وزیر آموزش و پرورش گفت: ۸۵ درصد مدارس ما دولتی است و سرانه آنها پرداخت نشده است برای همین خانواده‌ها در صورت امکان می‌توانند به خانه دوم فرزندانشان کمک کنند؛ البته اجباری در آن نیست.

به گزارش پارسینه، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی صبح بخیر ایران برای تشریح وضعیت کمی و کیفی این وزارتخانه در شروع سال تحصیلی جدید حاضر شد و بار دیگر آمار چاپ کتاب‌های درسی، تعداد کلاس‌های دایر در سال تحصیلی جدید و... را ارائه داد. آماری که طی دو هفته اخیر بار‌ها از زبان وی و معاونان آموزش و پرورش مطرح شده است. در بخش دیگری از این سخنان وی بار دیگر بر عبور از مانع کنکور و مواردی از این دست اشاره کرد. آنچه در صحبت‌های وزیر آموزش و پرورش به شکل محسوسی غایب است، برنامه‌های جزئی و عملیاتی برای عبور از بحران‌های آموزش و پرورش از جمله کمبود نیروی انسانی، معیشت فرهنگیان، پرداخت مطالبات، کاهش آسیب‌های اجتماعی در مدارس، اجرایی شدن سند تحول بنیادین، اجرای به قانون برای اجرای درست اصل سی قانون اساسی مبنی بر حق تحصیل رایگان در مدارس، پرداختن سرانه مدارس، چالش‌های هدایت تحصیلی، مشکلات زیربنایی هنرستان‌ها و اصل مهارت آموزی در مدارس کل کشور و... است.

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش گفت: واقعیت این است که اگر حال آموزش و پرورش خوب باشد، حال جامعه خوب خواهد بود و این در حالی محقق می‌شود که حال معلم و دانش آموز خوب باشد و برای فعالیت شوق داشته باشند.

وی ادامه داد: خوشبختانه با تلاش همکارانم بیش از ۱۴۲ میلیون جلد در هزار عنوان چاپ و توزیع شد. قریب به ۵۰ هزار کلاس ما تنها کمتر از ۵۰ دانش آموز دارد و این باعث شده است تا توجه به فرصت‌های کیفی کم شود و از برخی استاندارد‌ها عدول شده است، اگر بخواهیم حال آموزش و پرورش خوب باشد باید به استاندارد‌ها باز گردیم.

وزیر آموزش و پرورش درباره حضور مشاوران در مدارس برای اینکه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان درست رخ بدهد، گفت: متاسفانه ما به انجام کار‌ها بیشتر از آگاهی از نتایج کار حریص هستیم. در موضوع مشاوره تحصیلی هم وضع به همینگونه است. آموزش و پرورش مصمم بوده تا دانش‌آموزان را متناسب با ظرفیت و شرایط جامعه در رشته‌های تحصیلی هدایت کند، اما به نظر می‌رسد در این مورد نیاز به توجه بیشتری هست. البته باید توجه کنید که در فرایند هدایت تحصیلی همه عوامل به ما وابسته نیست و به شرایط جامعه هم مربوط می‌شود.

حاجی میرزایی بیان کرد: به طور مثال اگر فرض کنیم آموزش و پرورش، صنعت و کشاورزی هر کدام یک چرخ دنده مجزا برای حرکت این حوزه هستند و برای تربیت نیروی انسانی فعال هستند باید بدانیم که هیچ کدام از این چرخ دنده‌ها ارتباطی با هم ندارند. در نتیجه دانش آموز ما فقط گزینه آزمون کنکور را دارد. ما باید جمعیت را به سمت اشتغال سوق دهیم، نظام آموزشی صرفا مواردی مانند خواندن و نوشتن را به افراد جامعه می‌آموزد، اما اگر بشود ارتباط ارگانیکی با صنعت و کشاورزی داشته باشد، فرد بعد از فارغ التحصیلی به این سمت سوق پیدا می‌کند.

حاجی میرزایی در پاسخ به پرسش دیگری درباره بهبود معیشت فرهنگیان و چالش‌های این حوزه نیز اظهار کرد: امروزه معلم جانشین همه نداشته‌های ماست. ما باید با توجه زیر نظام‌های سند تحول بنیادین، زیر نظام منابع انسانی را اجرا کنیم. امسال برای سال تحصیلی جدید، ۱۰۷ هزار معلم کم داشتیم و از روش‌هایی برای تامین معلم استفاده کردیم که روش‌های زیربنایی و اصیلی نبود. باید برای تامین نیروی انسانی با سازمان امور استخدامی به تصویری روشن برسیم، همچنین باید اعتبار و منزلت معلمان را حفظ کنیم.

حاجی میرزایی با اشاره به موضوع معیشت معلمان به موضوع نظام رتبه بندی اشاره کرد و گفت: طبق قانون براساس رتبه بندی، معلمان در پنج رده قرار می‌گیرند و اکنون آیین نامه نظام رتبه بندی در صحن دولت است که تا دو الی سه هفته آینده تصویب می‌شود. در تلاشیم تا زمان آن را تسریع کنیم و هر زمان که رتبه بندی تصویب شود، اجرایی خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت وجوه اجباری کمک‌های مالی از اولیا نیز توضیح داد: حدود ۸۵ درصد مدارس ما دولتی است و حق دریافت پول اجباری بابت خدمات ندارند، از طرفی این مدارس دولتی هنوز سرانه دریافت نکرده اند. خانواده‌ها در صورت امکان می‌توانند به خانه دوم فرزند خود کمک کنند البته در مواردی که اجباری دریافت پول از والدین انجام شود، همانند موضوعی که چندی پیش در شیراز انجام شد، مدیر را بر کنار خواهیم کرد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    خب بفرمایید کمتر پول تو حلق کشورای گدا گشنه بریزن
    کمتر برا غزه و عراق و فلسطین مدرسه بسازن
    کمتر بدزدن
    همین الان هم به زور دارن میگیرن
    از من کارمند یه لا قبا هنوز مدارس باز نشده تو ابتدایی 1 میلیون گرفتن !
    اون شاه که میگین دزد بود کسی یادش میاد تو مدارس دولتیش در تمام سالهای حکومتش 1 یه قرونی از کسی پول گرفته باشن
    شماها که دزد نیستین و همه تون علیه سلامید و پسر پیغمبرین چرا ملتو میدوشین ؟
    این همه پول نفت و معادن و ... هست بازم دستتون پیش ملت درازه
    به خدا که سنگ پای قزوین شرف داره به شماها
    چاپ کن

  • ناشناس

    پس کو اوایل میگفتید اموزش و پرورش را رایگان میکنیم اب و برق را رایگان میکنیم مسکن می سازیم پس کو افتادین به گدایی پارسینه خدا وکیلی منتشر کن

  • صالح

    کمک؟ مگه دولت مالیات نمیگیره؟ مگه دولت درامد های حاصل از فروش نفت و غیره نداره؟عوارض از هزار جور صادرات و واردات نمیگیره؟ حالا بماند که غیر مستقیم بر قاچاق هم دستی داره... اونوقت این پولها صرف چی میشه؟ فقط صرف پر شدن جیب مقامات؟

  • ناشناس

    کاری کردید که برای خانه اول هم پول نداریم
    قانون اساسی به طور صریح تحصیل رایگان را بیان می کند....پس کو...لطفا جیب مردم را نزنید

  • ناشناس

    غلط می کنید بودجه های کلان به نهادهای بی مصرف می دهید و کسری بودجه رااز والدین بینوا می گیرید .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار