گوناگون

زلنسکی: تبادل زندانیان نخستین گام برای آغاز مذاکره با روسیه بود

زلنسکی: تبادل زندانیان نخستین گام برای آغاز مذاکره با روسیه بود

پارسینه: رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد: تبادل زندانیان، نخستین گام برای آغاز مذاکرات با روسیه در جهت رفع اختلافات است.

ولادیمیر زلنسکی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در کییف گفت: ما (با رئیس جمهوری روسیه) درخصوص مرحله نخست خروج از رکود گفت: وگو‌های دو کشور و توقف جنگ توافق کردیم.

رئیس جمهوری اوکراین خاطرنشان کرد: من معتقدم که مرحله نخست ازسرگیری مذاکرات انجام گرفت و من و پوتین به هر چه که وعده داده بودیم عمل کردیم و در جریان این توافق خود را تغییر ندادیم.

روسیه و اوکراین روز شنبه با فرمول ۳۵ نفر در برابر ۳۵ نفر زندانیان را تبادل کردند.

در بین زندانیانی که روسیه آزاد کرد ۲۴ ملوان اوکراینی بودند که در زمستان پارسال در جریان ورود غیرقانونی سه ناوچه و یدک کش نیروی دریایی اوکراین به اب‌های روسیه در تنگه کرچ دستگیر شده بودند.

رئیس جمهوری اوکراین در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد که در گفت: وگوی تلفنی با رئیس جمهوری روسیه توافق به دست آمد که در طول یک ماه با یکدیگر کار کنند.

زلنسکی گفت: گفت: وگو‌ها (با پوتین) مشروح و با جزییات خواهد بود.

وی با بیان اینکه می‌داند که برای برقراری صلح و آرامش در دونباس چکار خواهد کرد، اظهار داشت: در آینده بسوی بازگشت تمام زندانیان حرکت خواهیم کرد و در راستای روند توافق‌های مینسک به جداسازی نیرو‌های دو طرف در دونباس خواهیم پرداخت.
رییس جمهوری اوکراین همچنین برای ادامه روند مینسک در دونباس ابراز امیدواری کرد و افزود: این تلاش‌ها باید منجر به توقف اقدامات جنگی در این منطقه شود.

زلنسکی گفت: امیدوارم که به تدریج به وضعیتی برسد که نه فقط همه اسرا و زندانیان آزاد شوند بلکه منطقه دونباس دوباره تحت حاکمیت کییف قرار گیرد.

گفتنی است بیش از یک ماه است که در دونباس، آتش بس برقرار شده است که چندمین مورد آتش بس در این منطقه در سال‌های اخیر است.

آتش بس کنونی با توافق در نشست گروه تماس اوکراین متشکل از نمایندگان اوکراین، جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوگانسک، روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا، برقرار شده بود و از ۳۰ تیرماه به اجرا گذاشته شده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های روسی، نیرو‌های اوکراینی پس از برقراری آتش بس در دونباس، با گلوله باران مناطق مورد مناقشه، این توافق را نقض کردند.

مناطق شرق اوکراین از سال ۲۰۱۴ با سقوط حکومت ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهوری وقت، شاهد اقدامات جدایی طلبانه است.

کییف و سایر کشور‌های قدرتمند اروپایی و آمریکا همواره روسیه را عامل تشویق جدایی طلبی در اوکراین می‌دانند، ولی مسکو این ادعا را رد و اعلام کرده که براساس توافق‌های بین المللی طرفین باید به مذاکرات برای رسیدن به توافق ادامه دهند.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار