گوناگون

برای بسته بندی غذای نذری از این ظروف استفاده کنید

برای بسته بندی غذای نذری از این ظروف استفاده کنید

پارسینه: سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از مسئولین هیئت‌های عزاداری خواست، هنگام طبخ و توزیع نذورات، سلامت و ایمنی ظروف بسته بندی مواد غذایی را مورد توجه قرار داده و الزاما از ظروف Food grade دارای پروانه بهداشتی استفاده کنند.

برای بسته بندی غذای نذری از این ظروف استفاده کنید

همزمان با فرا رسیدن ایام سوگواری شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و طبخ و توزیع نذورات در هیئت‌های مذهبی، سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه به تعدادی از باید‌ها و نباید‌های استفاده از ظروف پلیمری در بسته بندی نذورات اشاره کرد.
دکتر رضا محمدی مهمترین خصوصیت لازم برای این ظروف را Food grade بودن آن‌ها به این معنا که کاربرد آن‌ها در بسته بندی مواد غذایی مجاز باشد و سلامت مصرف کننده را تهدید نکند عنوان کرد و متذکر شد، ظروف بسته بندی مواد غذایی باید دارای پروانه بهداشتی بوده و در صورتی که از پلیمر‌های نامناسب استفاده شود، پدیده مهاجرت آلاینده‌های شیمیایی مانند مونومر‌های مضر، فلزات سنگین و بیس فنل A. به داخل ماده غذایی روی می‌دهد که سلامت مصرف کننده را با خطرات جدی مواجه می‌کند ضمن اینکه بو و طعم نامطلوب در ماده غذایی ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: در ایران معمولا از ظروف پروپیلن و پلی استایرن استفاده می‌شود که ظروف از جنس پلی پروپیلن معمولا مقاوم‌تر هستند و شکنندگی کمتری دارند، اما ظروف پلی استایرن دارای تنوع بیشتری هستند.

دکتر محمدی تاکید کرد، انواع ظروف و لیوان‌های پلی استایرن شفاف و شکننده صرفا باید جهت مصرف نوشیدنی‌های سرد استفاده شوند، ولی از ظروف پلی استایرنی مات می‌توان برای مصرف نوشیدنی‌های تا دمای زیر ۷۰ درجه سانتیگراداستفاده کرد. وی ادامه داد، در ظروف پلی استایرن فوم به دلیل دمیده شدن گاز هگزان داخل آن‌ها حالت پف کردگی پیدا کرده و خطر مهاجرت گاز هگزان محبوس شده از بسته بندی در مواد غذایی در دمای حدود ۲۰۰ درجه وجود دارد.

دکتر محمدی از مسئولین هیئت‌های عزاداری و عموم مردم در خواست کرد، به هیچ عنوان از ظروف پلی استایرن شفاف برای نوشیدنی‌ها و غذا‌های داغ استفاده نکنند و تاکید کرد ظروف یکبار مصرف کاغذی صرفا جهت نگهداری و مصرف مواد غذایی داغ در کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر محمدی خاطر نشان کرد: از نگهداری ظروف پلیمری حاوی مواد غذایی چرب به مدت طولانی در معرض نور خورشید و دمای بالا خودداری شود چرا که پدیده مهاجرت مواد شیمیایی به داخل ماده غذایی تسریع می‌شود. وی متذکر شد، ظروف آب معدنی و نوشابه‌ها از جنس پلی اتیلن ترفتالات می‌باشند که دارای استالدئید محبوس در ساختمان خود دارند و یک بار مصرف بوده و باید پس از استفاده دور انداخته شوند.

دکتر محمدی تاکید کرد: بیش از ۲۰۰ سال طول می‌کشد تا ظروف پلیمری در طبیعت تجزیه شوند پس بهتر است جهت حفظ محیط زیست ظروف گیاهی تجزیه پذیر مناسب که در کمتر از ۲ ماه در طبیعت تجزیه می‌شوند به جای ظروف پلیمری مورد استفاده قرار گیرند.
منبع:بهداشت نیوز

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار