گوناگون

حل بحران اوکراین؛ شرط مرکل برای بازگشت روسیه به «جی ۷»

حل بحران اوکراین؛ شرط مرکل برای بازگشت روسیه به «جی ۷»

پارسینه: ساعاتی بعد از سخنان رئیس‌جمهور فرانسه درباره مشروط بودن بازگشت روسیه به «جی ۷» به حل بحران اوکراین، صدر اعظم آلمان هم برای بازگشت مسکو به این گروه شرط و شروط گذاشت.

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در آستانه نشست «جی ۸»، بازگشت روسیه به این گروه و تبدیل دوباره آن به «جی ۸» را به حل اختلافات غربی‌ها با مسکو درباره اوکراین و موضوع شبه جزیره کریمه منوط کرد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، مرکل چهارشنبه شب در برلین در حضور خبرنگاران، گفت: «درباره مشارکت روسیه در نشست‌های جی ۷ باید بگویم که روسیه در سال ۲۰۱۴ به دلایل مشخصی اخراج شد و رئیس‌جمهور روسیه اخیرا به فرانسه سفر کرد. شاید پیشرفت‌های کوچکی در زمینه اجرای فرایند (توافق) مینسک (درباره شرق اوکراین) ایجاد شده باشد، اما اگر ما واقعا به جلو پیش برویم، یک وضعیت تازه ایجاد خواهد شد. تا به امروز تا آنجا که بتوانیم بگوییم دلایل (اخراج روسیه از جی ۷) در سال ۲۰۱۴ رفع شده باشد، پیشرفت نکرده‌ایم».

پیش از مرکل، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه که ۲۸ مرداد در فرانسه میزبان «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه بوده است، در این باره اظهارنظر کرده بود. او تأکید کرد تا زمانی که بحران اوکراین برطرف نشود، روسیه اجازه بازگشت به گروه «جی ۸» را که با حذف مسکو به گروه «جی ۷» تبدیل شده است، ندارد.

فرانسه دوم تا چهارم شهریور ماه میزبان نشست سران جی ۷ است.

اختلافات کشور‌های عضو اتحادیه اروپا و آمریکا با روسیه بعد از همه پرسی ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ در شبه جزیره کریمه به اوج خود رسید.

این همه‌پرسی پس از سقوط دولت مرکزی اوکراین توسط گروه‌های مورد حمایت غرب و قدرت گرفتن روس‌گرایان در شرق اوکراین انجام شد و طبق نتایج آن، بیش از ۹۶ درصد از ساکنان کریمه به جدایی از اوکراین و الحاق به روسیه رای دادند. شبه جزیره کریمه بیش از ۲ میلیون نفری جمعیت دارد و اکثر ساکنان آن روس‌تبار هستند.

آمریکا و اتحادیه اروپا ضمن غیرقانونی خواندن الحاق کریمه به روسیه، این اقدام را «نقض تمامیت ارضی اوکراین» خوانده و به همین مناسبت تحریم‌هایی علیه روسیه وضع کرده‌اند؛ تحریم‌هایی که از سال ۲۰۱۴ تاکنون ادامه یافته است.

صدراعظم آلمان که در سال‌های گذشته دیدار‌های زیادی با سران روسیه و فرانسه درباره اوکراین داشته، شب گذشته بار دیگر در صحبت‌های خود به فرایند «مینسک» و نشست‌ها در قالب گروه «نورماندی» اشاره کرد.

فرایند مینسک و گروه نورماندی متشکل از آلمان، فرانسه، روسیه و اوکراین با هدف برطرف کردن جنگ در شرق اوکراین بین دولت این کشور با روس‌گرایان برگزار شده است و اخیرا هم «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین پیشنهاد داد که با میانجیگری سران آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه نشستی بین او و ولادیمیر پوتین در مینسک برگزار شود.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار