گوناگون

پنتاگون از حذف ترکیه در پروژه جنگنده اف - ۳۵ خبر داد

پنتاگون از حذف ترکیه در پروژه جنگنده اف - ۳۵ خبر داد

پارسینه: وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده است که ترکیه را از پروژه جت جنگنده اف-۳۵ حذف می‌کند. یکی از مقام‌های پنتاگون گفته دیگر شرکای این پروژه هم با آمریکا در این تصمیم همراه هستند.

پنتاگون از حذف ترکیه در پروژه جنگنده اف - ۳۵ خبر داد

به گزارش پارسینه ، یک مقام وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز چهارشنبه ۲۶ تیرماه اعلام کرد که ترکیه را از پروژه ساخت جنگنده اف-۳۵ کنار گذاشته می‌شود. واشینگتن پیشتر بار‌ها به آنکارا در خصوص خرید سامانه روسی اس-۴۰۰ هشدار داده بود. به رغم مخالفت‌های آمریکا، نخستین محموله از سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰، روز جمعه از روسیه به ترکیه منتقل شد.

ترامپ روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «این‌که شما بروید و موشک روسی بخری، و ما اجازه نداشته باشیم میلیارد‌ها دلار سلاح به آن‌ها بفروشیم، شرایط عادلانه‌ای نیست».

آلن لرد، یکی از معاونان وزارت دفاع آمریکا، گفته است، شرکای پروژه ساخت جنگنده اف-۳۵ در تصمیم حذف ترکیه از این پروژه با آمریکا همراه هستند و روند کنار گذاشتن ترکیه از آن به طور رسمی آغاز می‌شود. این مقام پنتاگون تصریح کرده است که آمریکا بین ۵۰۰ میلیون تا ۶۰۰ میلیون دلار برای تغییر خط تولید موتور جنگنده اف-۳۵ هزینه خواهد کرد.

ترکیه از جمله کشور‌های توسعه‌دهنده و خریدار جنگنده اف-۳۵ بود و عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو است. آمریکا می‌گوید، سامانه «اس ۴۰۰» برای مقابله با هواپیما‌ها و موشک‌های ناتو طراحی شده و می‌تواند اطلاعات مخفی جنگنده فوق پیشرفته «اف ۳۵» را جمع‌آوری کند.

آمریکا می‌خواست جلوی این قرارداد را بگیرد. اما انتشار خبر ورود نخستین محموله از این سامانه موشکی به ترکیه برای ایالات متحده به معنای گذشتن از خطی بود که دیگر بازگشتی ندارد. ترکیه روز جمعه (۱۲ ژوئیه /۲۱ تیر) اعلام کرد که اولین محموله از تجهیزات اس-۴۰۰ وارد پایگاهی هوایی در شمال غرب آنکارا شده است.

خانم لرد گفته است خلبانانی که ترکیه برای آموزش پرواز با اف-۳۵ به ایالات متحده فرستاده، به زودی به کشورشان بازگردانده می‌شوند. کاخ سفید به صراحت گفته که ترکیه نمی‌تواند هم سامانه موشکی روس‌ها را داشته باشد و هم این جنگنده آمریکایی را. در این بیانیه آمده: «اف - ۳۵ نمی‌تواند با سامانه جمع‌آوری اطلاعات روس‌ها در یک جا باشند که درباره سیستم‌های پیشرفته آن (جنگنده) اطلاعات جمع کند.»

دونالد ترامپ، با انتقاد از رئیس جمهوری پیشین کشورش، گفته بود که اگر دولت باراک اوباما سامانه موشکی پاتریوت را به ترکیه فروخته بود شاهد این روز نبودند که ترکیه به سوی روسیه برود. اما در واقع دولت باراک اوباما از سال ۲۰۱۳ حاضر به فروش سامانه موشکی پاتریوت به ترکیه بود، اما رجب طیب اردوغان، که آن زمان نخست وزیر ترکیه بود، از آمریکایی‌ها خواسته بود که تکنولوژی ساخت موشک‌ها را هم در اختیار ترکیه قرار دهد تا آن‌ها بتوانند موشک‌های خود را بسازند. مخالفت دولت اوباما با این خواسته بود که اردوغان را رهسپار خرید از مسکو کرده بود.
اما وزارت خارجه ترکیه در واکنش به قطع همکاری آمریکا و آنکارا برای ساخت و انتقال جنگنده اف-۳۵ در واکنش به خرید سامانه روسی اس-۴۰۰، این تصمیم را «نه بر پایه دلایل مشروع و نه سازگار با روح اتحاد» توصیف کرده‌است.

در بیانیه وزارت خارجه ترکیه از ایالات متحده خواسته شده تا از مسیری که آنکارا «اشتباه» توصیف کرده، بازگردد، چراکه این رویه «به روابط راهبردی بین متحدان ناتو ضربه می‌زند».

وزارت خارجه ترکیه افزوده است «بی‌توجهی ایالات متحده به پیشنهاد ما برای تشکیل کارگروه با ناتو در راستای مذاکره درباره این موضوع، نشانه روشنی‌ست که طرف آمریکایی به این موضوع تعصب دارد و تمایلی به حل مشکل بر پایه حسن نیت ندارد».

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    ترکیه دارد اندک اندک خودش را از ناتو جدا میکند و
    دور نباشد که پایگاه اینجرلیک را به روسیه واگذار کند
    البته ناگفته نماند روسیه سر پرست قابل اعتماد تری نسبت به آمریکا
    برای ترکیه است
    همچنین سلاح های روسی بهتر از سلاح های آمریکایی هستند

  • ناشناس

    ترکیه در حقیقت کشوری عربی اموی است

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار