گوناگون

عجایب زبان فارسی: به‌کارگیری ۱۹ فعل در یک جمله!

پارسینه: برای این که کمی درباره زبان فارسی و اهمیت آن حرفی زده باشیم، نکاتی غرور آفرین را از این زبان شیرین استخراج کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

صحبت‌های عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی که گفته بود: «هیچ کشوری با زبانش کاری نمی‌کند که ما می‌کنیم!» خیلی زود در فضای مجازی پخش شد و بازتاب زیادی در بین اهالی ادبیات داشت. حسن ذوالفقاری همچنین از تعلیق تعداد زیادی از ۶۵ کرسی زبان فارسی در خارج از کشور خبر داد.
به نقل از روزنامه خراسان، برای این که کمی درباره زبان فارسی و اهمیت آن حرفی زده باشیم، نکاتی غرور آفرین را از این زبان شیرین استخراج کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

زبان فارسی در ٢٩ کشور جهان صحبت می‌شود، که در ردیف ششم بعد از زبان اسپانیایی و قبل از زبان آلمانی (از نظر تعداد کشور‌هایی که در آن‌ها فارسی صحبت می‌کنند) رده‌بندی شده است.

زبان فارسی دومین زبان کلاسیک جهان بعد از زبان یونانی شناخته شده و همه ویژگی‌های یک زبان کلاسیک را دارد. زبان‌های لاتین و سانسکریت در ردیف‌های سوم و چهارم قرار دارند.

زبان فارسی از نظر تنوع مَتَل (ضرب‌المثل) بین ۳ کشور اول دنیاست.

زبان فارسی از نظر دامنه و تنوع واژه‌ها یکی از پرمایه‌ترین و بزرگ‌ترین زبان‌های دنیاست.

در کمتر زبانی فرهنگ‌لغاتی مثل لغت‌نامه ١٨ جلدی دهخدا یا فرهنگ معین در ۶ جلد دیده می‌شود.

زبان فارسی توانایی ساختن ۲۲۵ میلیون واژه را دارد که در میان زبان‌های جهان بی‌همتاست!

زبان فارسی سیزدهمین زبان پرکاربرد در محتوای وب و اینترنت است.

زبان فارسی یک سده پیش از لاتین و ۱۲ سده قبل از انگلیسی وجود داشته است.

از ۱۰ شاعر برتر جهان ۵ نفر از آن‌ها فارسی‌زبان هستند.

آخرین نکته هم این که زبان فارسی زبانی است که می‌شود تعداد زیادی فعل را کنار هم گذاشت و در آخر یک جمله معنی‌دار داشت. مثل: داشتم، می‌رفتم، دیدم، گرفته، نشسته، گفتم، بذار، بپرسم، ببینم، می‌آد، نمی‌آد، دیدم، می‌گه، نمی‌خوام، بیام، می‌خوام، برم، بگیرم، بخوابم!

ارسال نظر

  • سیاوش

    شکر خند شوند همه طوطیان هند
    زین قند پارسی که به بنگاله میرود
    افسوس که این گنج هم مثل گنجینه های دیگه به هدر رفت

  • ناشناس

    فعل در زبانهایی مثل زبان انگلیسی صرف نمیشه و شناسه فاعلی ای داخل فعل وجود نداره که شخص فعل رو مشخص کنه. برای مثال ضمیرهای "من و تو و ما و شما و آنها" همگی فعل یکسانی دارند و فقط به فعل ضمیر "او" یک اس به عنوان سوم شخص بودن میچسبه. به همین علت هست که در انگلیسی جمله حتما باید با فاعل شروع بشه. اما در زبانهایی که فعل صرف میشه و در هر شخص, شناسه فاعلی مخصوص خودش به فعل میچسبه, نیازی نیست حتما فاعل رو به کار ببریم. برای مثال وقتی میگیم "رفتم" مشخص هست که اول شخصه. باید بگم که هنر نیست در فارسی نوزده تا فعل پشت سر هم بچینی! در زبان ترکی هم فعل صرف میشه هر چند تا میخواید فعل پشت سر هم بچینم! فقط کافیه فعل لازم بکار ببری که نیازی به مفعول هم نداشته باشی.
    دۇردۇم گلدیم گؤردۆم اۏتۇرۇب دئدیم قۏی سۏرۇشۇم گؤرۆم گله‌جک گلمه‌یه‌جک گؤردۆم دئییر ایسته‌میرم گلم ایسته‌ییرم یاتام دینجه‌لم دۇرام گئدم یۇیۇنام گئیینم قاچام گلم

    علی الحساب این شد بیست و سه تا که بیشترم میشه ساخت

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار