گوناگون

نابخردانه‌ترین روش برای اداره شهر فروش فضاهای شهری است

نابخردانه‌ترین روش برای اداره شهر فروش فضاهای شهری است

پارسینه: شهردار تهران که در اجلاس کمیسیون های معماری و شهرسازی کلانشهرها سخن می گفت نابخردانه‌ترین روش برای اداره شهر را فروش فضاهای شهری برای تأمین هزینه‌های جاری دانست.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران پیروز حناچی- شهردار تهران عصر امروز در نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها با بیان اینکه متأسفانه شهرها را از محل فروش فضاهای کالبدی اداره می‌کنند افزود: زمانی که من دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی بودم بررسی از ۱۰ کلانشهر کشور در مورد میزان وابستگی‌شان به شهرفروشی داشتیم که نشان داد ۷۵ تا ۸۵ درصد شهرها به مباحث شهرسازی و درآمدهای حاصل از آن وابسته‌اند.

حناچی با بیان اینکه نحوه اداره شهرها سبب شده که در یک چرخه باطل قرار گیریم و کیفیت شهر کاهش می‌یابد گفت: امیدواریم با کمک به دولت و وزیر راه بتوانیم دو لایحه مالیات بر ارزش افزوده و درآمد پایدار را که در مجلس در حال بررسی است به نتیجه برسانیم تا هزینه‌های جاری حداقل کاهش یابد.

وی نابخردانه‌ترین روش برای اداره شهر را فروش فضاهای شهری برای تأمین هزینه‌های جاری دانست و خاطر نشان کرد: ما در ابتدا باید یک جوالدوز به خود بزنیم و بعد به دیگران سوزن بزنیم و باید هزینه‌های خود را کاهش دهیم.

شهردار تهران درادامه سخنان خود گفت: معتقدم در قانون اساسی ما به شوراها به عنوان رکن چهارم کشور نگاه شده است. دلیل این ادعا ظرفیتی است که برای شورای عالی استان‌ها دیده شده و شورا و شورای عالی به عنوان یک رکن در نظام قانونی ما دیده شده‌اند که متأسفانه کمتر از این ظرفیت استفاده شده است.

وی با بیان اینکه تا اواخر دهه ۳۰ شهر بالای یک میلیون نفر جمعیت نداشتیم، گفت: قوانین شهرداری‌ها ۵۰ بند دارد که عمدتاً مربوط به همان سال‌ها هستند و به همین دلیل پدیده کلانشهری در نظام قانون شهری دیده نشده است و این در حالیست که در بسیاری از کشورها قوانین خاصی برای کلانشهرها وجود دارد اما این موضوع در کشور ما مغفول مانده و به نظر می‌رسد که ما هم باید جهت گیری عمومی داشته باشیم و قوانین متناسب با موضوعات فعلی تدوین کنیم.

وی با اشاره به اهمیت تأمین سرانه‌ها در ساخت و سازها و گسترش شهری گفت: باید متناسب با ساخت و سازهایی که داریم زیرساخت‌ها و سرانه‌ها را ایجاد کنیم و اگر نتوانیم خدمات را تأمین کنیم به معنای این است که مشکلی دیگر به مشکل شهر اضافه کرده‌ایم.

شهردار تهران گفت: تغییر نگاه با تلاش و استمرار محقق می‌شود. البته این تغییر رویکرد می‌تواند تبعات و دستاوردهایی داشته باشد اما قطعاً شکل اجرایی - عمرانی و اداره شهر را تغییر می‌دهد.

وی تصریح کرد: اصلی ترین سرمایه شهر جایی است که همه بتوانند از آن استفاده کنند و شهرداری نیز باید کیفیت آن فضای عمومی را افزایش دهد، به موضوع مسکن اشاره کرد و گفت: مسکن برای کم درآمدها بسیار مهم است و می‌بینیم که در چهار دهه اخیر مسکن از یک موضوع اجتماعی صرف به یک موضوع اجتماعی و گاهاً امنیتی بدل شده و سهم مسکن در سبد خانوار افزایش یافته است یعنی باید در این حوزه برای کم درآمدها فکری کرد.

حناچی خاطر نشان ساخت: مسکن مهر فرصت استثنایی بود که در این مقیاس دولت به مسکن کم درآمدها توجه کرد و نباید آن را رها کنیم. ما می‌توانیم همکاری کنیم و در بازبینی بایستی این مأموریت برای شهرداری‌ها هم باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه سه پدیده تمرکز زایی، خروج صنعت از شهرها و توسعه بخش خصوصی باعث گسترش کیفیت در شهرها شد، گفت: البته به این سه موضوع به صورت پیوسته کمتر توجه شده است.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار