گوناگون

انتظار غیر منطقی اروپا از ایران

انتظار غیر منطقی اروپا از ایران

پارسینه: مدیر اجرایی اندیشکده "تحلیل کشور‌های خلیج" خواست اروپایی‌ها برای اجرای یک طرفه برجام از سوی ایران را غیرمنطقی دانست و گفت: همچنین آن‌ها نمی‌توانند با سرازیر کردن جنگ افزار به منطقه خلیج فارس توقع داشته باشند ایران برنامه موشکی خود را محدود کند.

‌"جورجو کافییرو" با بیان اینکه با رویکرد انگلیس، فرانسه و آلمان چشم انداز روشنی برای برجام وجود ندارد، افزود: من چندان به تلاش اروپایی‌ها برای حفظ برجام خوشبین نیستم و فکر نمی‌کنم به نتیجه برسد. دلیل آن هم اتصال شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی به اقتصاد ایالات متحده است.

این عضو اندیشکده بنیاد خاورمیانه (Middle East Institute) ادامه داد: به همین خاطر، با افزایش فشار واشنگتن، این کشور‌ها راه همراهی با تحریم‌های آمریکا را برگزیدند. باید دید که آیا در روز‌های آینده، اروپایی‌ها می‌توانند پیشنهاد جذابی روی میز بگذارند تا ایرانی‌ها را به اجرای کامل برجام ترغیب کند یا خیر.

کافییرو تاکید کرد: به دلیل اینکه ایالات متحده اهرم‌های قدرتمندی در دست دارد، بعید است اروپایی‌ها توان چنین کاری را داشته باشند و بتوانند منافع اقتصادی ایران در برجام را برآورده کنند.

** توقع یک طرفه از ایران

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه اروپایی‌ها از ایران می‌خواهند در برجام بماند بدون اینکه این قدرت‌ها هزینه‌ای برای اجرای توافق هسته‌ای و حفاظت از آن بپردازند، گفت: آنچه اروپایی‌ها می‌خواهند این است که ایران بطور یکجانبه برجام را اجرا کند.

این تحلیلگر مسایل منطقه افزود: قطعاً از منظر ایران چنین توقعی غیرمنطقی است که فقط آن‌ها باشند که شروط برجام را اجرا کنند؛ در حالیکه ایالات متحده از برجام خارج شده است و به دیگر طرف‌های آن فشار می‌آورد که از اجرای برجام صرف نظر کنند.

** نگرانی‌های امنیتی ایران

کافییرو انتقاد‌های انگلیس، فرانسه و آلمان را از برنامه دفاعی موشکی ایران در تناقض با واقعیت‌های منطقه و رقابت تسلیحاتی در منطقه خلیج فارس دانست و اظهار کرد: ایران تلاش کرده با کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج (فارس)، به ویژه عربستان سعودی و امارات، تنش زدایی کند. از منظر ایران، موشک‌های پیشرفته برای امنیت ایران ضروری هستند.

وی تصریح کرد: در این خصوص حق با شماست که کشور‌هایی که به شکل گسترده‌ای ریاض و ابوظبی را مسلح کرده و به آن‌ها جنگ افزار می‌فروشند، فضایی را در منطقه ایجاد کرده اند که ایران را ناگزیر می‌کند در بخش نظامی خود سرمایه گذاری جدی بکند با این هدف که بتواند توان بازدارندگی خود را حفظ کند.

مدیر اجرایی اندیشکده "تحلیل کشور‌های خلیج" در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا و متحدان حاشیه خلیج فارس از پیشنهاد مجمع گفت: وگوی منطقه‌ای ایران شانه خالی می‌کنند، گفت: تهران تلاش کرد که با این کار خود پیامی به کشور‌های کوچک شورای همکاری خلیج (فارس) و دیگر کشور‌های منطقه بدهد که به سود آن‌ها و همه خواهد بود که با ایران همکاری و تعامل داشته باشند.

کافییرو افزود: اینکه همکاری دو جانبه امنیت منطقه را تضمین خواهد کرد. ایران به این دولت‌ها این پیام را داد که از گوش دادن و پیروی از دولت ترامپ دست برداشته و وارد تعامل با تهران شوند.

** بی اعتباری آمریکا

مدیر اجرایی این اندیشکده آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره اتهامات دولت ترامپ به ایران درباره حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان گفت: دولت ترامپ به شکل شتابزده‌ای به ایران درباره حملات به نفتکش‌ها در دریای عمان، اتهام وارد کرد. همینطور "جان بولتون" مشاور امنیت ملی کاخ سفید، پس از حملات به کشتی‌ها در فجیره امارات، فوری ایران را متهم کرده بود.

کافییرو تاکید کرد:، اما مساله دولت ترامپ این است که ادعاهایش هیچ جا اعتبار ندارد، حتی در میان متحدانش. ببینید، وزیر خارجه آلمان گفته است که شواهد ارائه شده دولت ترامپ را کافی نمی‌داند که نشان می‌دهد تردید و بدبینی درباره ادعا‌های دولت ایالات متحده فراگیر است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار