گوناگون

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

پارسینه: چند کشور نامشان را تغییر داده اند تا منعکس کننده تغییرات حکومتی یا گروهی از افراد باشند که در کشور مذکور زندگی می‌کنند.

این روز‌ها عوض کردن اسم کار عجیبی نیست و در میان اطرافیانمان زیاد می‌بینیم. اگر در مقیاس بزرگتر هم بررسی کنیم، چند کشور نامشان را تغییر داده اند تا منعکس کننده تغییرات حکومتی یا گروهی از افراد باشند که در کشور مذکور زندگی می‌کنند. بیشتر ما فقط نام جدید آن‌ها را می‌دانیم، اما نام قدیمی برخی از آن‌ها را در این مطلب مشاهده می‌کنید.

۱. پرشیا - ایران

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟
در نوشته‌های یونانیان نام سرزمین پارس یا پرشیا دیده می‌شود. ایران از قرن ششم پیش از میلاد که دولت هخامنشی به پادشاهی رسید «پرشیا» نام گرفت. در سال ۱۹۳۵ دولت ایران از متحدان سیاسی خود خواست دیگر از نام پرشیا استفاده نکنند و این کشور را فقط با نام «ایران» بخوانند.

۲. کامپوچیا، کامبوج
نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

من نمی‌دانستم که کامبوج قبلا نام دیگری داشته است و همین چند دهه پیش نامش را تغییر داده است. از سال ۱۹۵۳ تا ۱۹۷۰، مردم کشورشان را پادشاهی کامبوج می‌نامیدند. تا ۵ سال بعد از ۱۹۷۰، این کشور جمهوری خمِر بود. حکومت کمونیستی این نام را دوباره در سال ۱۹۷۹ به دموکراتیک کامپوچیا تغییر داد. طی «انتقال قدرت» مدت کوتاهی به نام کشور کامبوج تغییر یافت. اعاده سلطنت دوباره نام آن را به پادشاهی کامبوج تغییر داد. به نظر می‌رسد که کامبوج تلفظ اشتباه غربی «کامپوچیا» باشد.

برمه- میانمار

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟
در برخی کشور‌های انگلیسی زبان، این کشور هم به نام برمه و هم میانمار شناخته می‌شود. اما به صورت رسمی برمه بود که بعد‌ها به میانمار تغییر کرد. بعد از اینکه ائتلاف نظامی در اواخر دهه ۱۹۸۰ کنترل این کشور را به دست گرفت، «اتحادیه جمهوری میانمار» به وجود آمد. کشور‌های فرانسه، ژاپن و اکثر ملل متحد از این تغییر نام حمایت کردند. اما، چون رژیم نظامی کشتار زیادی کرد تا به قدرت برسد، ایالات متحده و انگلستان از به رسمیت شناختن این دولت خودداری کردند.

فرااُردن، اردن

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

کشور فرااُردن در سپتامبر ۱۹۲۲ به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته شد. طبق فرمان بریتانیا تا قبل از استقلال این کشور در سال ۱۹۴۶ به این نام شناخته می‌شود. در ماه مه همان سال، «پادشاهی هاشمی فرااُردن» تاسیس شد. این نام تنها سه سال استفاده شد و بعد از آن بار دیگر تغییر کرد، اما این بار به «پادشاهی هاشمی اردن» نام اردن از رود اردن می‌آید که می‌گویند حضرت مسیح (ع) در آن غسل تعمید داده شده است.

ابی‌سینیا یا حبشه - اتیوپی

نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

ابی‌سینیا یا حبشه بخش شمالی اتیوپی را پوشش می‌داد. حبشه در سال ۱۲۷۹ تاسیس شد و حبشیان تا قرن بیستم حکومت کردند. در جنگ جهانی دوم بود که پادشاه هایله ثلاثی نام این کشور را به اتیوپی تغییر داد. بسیاری این بحث را مطرح کردند که این کشور همیشه اتیوپی بوده و نام «حبشه» را عرب‌ها رایج کردند. از نظر جغرافیایی اتیوپی بزرگتر است.

بچوآنالند، بوتسوانا
نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

زمانی بوتسوانا تحت حکومت بریتانیا و در تحت الحمایه بچوآنالند بود. در ۳۱ مارس ۱۸۸۵، رسما به بچوآنالند تغییر یافت. این یعنی بریتانیا این سرزمین را رسما به عنوان یکی از سرزمین‌های خود تصویب کرد. به همین ترتیب، آن‌ها تا زمان استقلال در ۳۰ سپتامبر ۱۹۶۶ تحت الحمایه بچوآنالند باقی ماندند. پس از استقلال، این نام به بوتسوانا تغییر کرد که اشاره به بزرگترین قومیت این کشور «تسوانا» دارد.

سیلان - سریلانکا
نام قدیمی کشور‌های امروزی را می‌دانستید؟

از سال ۱۸۱۵ تا ۱۹۴۸ حکومت بریتانیا این کشور را سیلان می‌نامید. نام سیلان از ترجمه پرتغالی «Ceilao» می‌آید. میل به استقلال بود که نام سری‌لانکا را در قرن بیستم متولد کرد. به لطف احزاب سیاسی مارکسیست «لانکا ساما ساماجا» و حزب آزادی سری‌لانکا، این نام‌ها رسما برای «جمهوری سری‌لانکا» در سال ۱۹۷۲ انتخاب شدند و در نهایت «جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا» در سال ۱۹۷۸ به تصویب رسید.

منبع: برترین‌ها

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار