گوناگون

معیار انتخاب خیابان‌ها برای نامگذاری به نام شاعران چه بوده است؟

معیار انتخاب خیابان‌ها برای نامگذاری به نام شاعران چه بوده است؟

پارسینه: محمد‌جواد حق‌شناس گفت: علت نامگذاری خیابان‌ها به نام شاعران نزدیکی آن‌ها به خانه شاعران بوده است.

محمدجواد حق‌شناس عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با حضور در غرفه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره انتخاب نام برخی خیابان‌ها به نام شاعران گفت: بحث نامگذاری نمی‌تواند یک تصمیم یک طرفه باشد؛ یعنی زمانی که شما می‌خواهید بحث نام را پیگیری کنید باید خیلی از مباحث و جوانب امر را ببینید و درباره آن اندیشه کنید و بعد به یک تصمیم برسید.

وی همچنین بیان کرد: شما زوج‌های جوان را دیده‌اید که وقتی می‌خواهند برای اولین‌بار صاحب فرزند شوند ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا نامی را برای فرزند خود انتخاب کنند؛ با خانواده دختر و پسر مشورت می‌کنند. سابقه جغرافیایی و تاریخی، موقعیتی که در آن زندگی می‌کنند و بسیاری چیز‌ها را محاسبه می‌کنند. حتی من دیده‌ام چندین جلد کتاب نام‌گذاری می‌خرند تا از بین چند هزار نام به یک نام برسند.

عضو شورای شهر تهران در ادامه اظهار کرد: می‌خواهم این را بگویم که وقتی این مقدار از حساسیت برای انتخاب نام فرزند وجود دارد دقیقا این روند درباره نام یک مکان هم در شهر وجود دارد و این‌ها هم مانند نوزادانی هستند که تازه وارد شهر شده‌اند، علی‌القاعده این حساسیت‌ها را دارد.

او افزود: به عنوان مثال، نام جمشید مشایخی را در نظر بگیرید که چهره شناخته شده‌ای است و بیش از ۶۰ سال در اذهان ایران خاطره مشترک با او وجود دارد. سوال این است که اگر بخواهیم در شهر تهران نام مکان یا خیابانی را به او اختصاص دهیم کجا را انتخاب کنیم؟ نکته‌ای که مطرح شد و پیشنهادی که ایرج راد به عنوان رئیس سابق خانه تئاتر داد این بود که بهتر است خیابانی که خانه مشایخی در آن واقع است به نام او نام‌گذاری شود. خانه مشایخی در منطقه یک تهران در خیابان جیم قرار دارد و در این صورت مگر می‌توانیم خیابانی را در بیست‌ویک منطقه دیگر به نام او نامگذاری کنیم؟ محلی بود که مشایخی آن را برای زندگی انتخاب کرده و اهالی محل با او ارتباط دارند و به خاطره مشترک مردم محله تبدیل شده است.

حق‌شناس درباره سایر افراد که قرار است خیابانی به نام آن‌ها خوانده شود گفت: همین روند برای عزت‌الله انتظامی، محمدعلی کشاورز یا داوود رشیدی هم وجود داد. خانه آن‌ها هم در منطقه یک و دو تهران است. علی‌القاعده ما نمی‌توانیم وضعیت جدیدی خلق کنیم.

او همچنین بیان کرد: می‌خواهم بگویم اگر به انتخاب خود ما باشد پراکندگی جغرافیایی را در نظر می‌گیریم، مثلا این امر برای استاد محمدعلی اسلامی‌ندوشن پیش آمد و ما گفتیم که شاید بتوانیم یک موقعیتی در کنار دانشگاه تهران برای آن تعریف کنیم و این امر به منطقه شش منتقل شد. این نامگذاری یکی از اتفاقاتی است که قرار است پیشنهادش را به شورای شهر ببریم و خیابان قدس که بین خیابان وصال شیرازی و شانزده آذر قرار دارد را به نام اسلامی ندوشن نام‌گذاری کنیم. این امر در کمیسیون نام‌گذاری تصویب شد و امیدوارم این هفته در شورای شهر به تصویب نهایی برسد.

محمد جواد حق‌شناس در پایان گفت: علت نامگذاری خیابان‌های یک محدوده هم به نام شاعران، نزدیکی خیابان‌ها به خانه شاعران بود. خانه شاعران و انجمن شاعران هر دو در خیابان دولت در منطقه ۳ قرار دارند؛ سعی کردیم نام تمام شاعران را روی خیابان‌هایی در کنار خانه شاعران بگذاریم.
منبع: ایبنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار