گوناگون

تولید «بارکد» از دی‌ان‌ای برای شناسایی مولکول

تولید «بارکد» از دی‌ان‌ای برای شناسایی مولکول

پارسینه: محققان دانشگاه دوک آمریکا در تازه‌ترین پژوهش خود موفق شدند برچسب‌هایی برای هر مولکول تولید کنند و از آن برای شناسایی یک مولکول خاص بهره ببرند.

محققان دانشگاه دوک آمریکا در تازه‌ترین پژوهش خود موفق شدند، برچسب‌هایی برای هر مولکول تولید کنند و از‌ آن برای شناسایی یک مولکول خاص بهره ببرند.

محققان برای تشخیص یک مولکول خاص از رشته‌های کوتاه و دی‌ان‌ای‌های نورانی استفاده کرده‌اند.

این دی‌ان‌ای‌های روشن در حکم بارکدهای موقت هستند که هر یک از آنها برای متمایزسازی مولکول یا مولکول‌هایی خاص قابل استفاده خواهند بود.

این روش علاوه بر اینکه به نسبت دیگر روش‌های مرسوم بسیار کم هزینه است، از سرعت بالایی نیز برخوردار است و به محققان اجازه می‌دهد تا یک مولکول را در کسری از ثانیه از هزاران مولکول دیگر تشخیص دهند.

در این پژوهش محققانی از دانشکده‌های برق و کامپیوتر و علوم آزمایشگاهی حضور داشتند و روش فوق با همکاری چندین محقق از دانشکده‌های دانشگاه دوک به دست آمده است.

به گفته پژوهشگران دانشگاه دوک، این بارکدها در گذر زمان محو نشده و از بین نمی‌روند، مگر اینکه خود محقق دی‌ان‌ای را از مولکول جدا کند.

با استفاده از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری، محققان دریافتند که می‌توانند تعداد 56 مولکول مختلف با بارکد منحصر به فرد خود را تشخیص دهند؛ اما اگر دانشمندان رنگ‌های مختلف را برای تشخیص مولکول‌ها انتخاب کنند، این تعداد می‌تواند به هزاران مولکول افزایش یابد.

محققان دانشگاه دوک می‌خواهند از فناوری هوش مصنوعی استفاده کنند تا روش کشف شده خود را بیشتر گسترش دهند؛ دانشمندان می‌خواهند بدانند که چگونه می‌توانند از هوش مصنوعی استفاده کنند تا به طور خودکار مولکول‌ها را از یکدیگر جدا کنند.
منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار