گوناگون

التهاب مثانه و روش‌های درمان

التهاب مثانه و روش‌های درمان

پارسینه: یک متخصص ارولوژی درباره التهاب مثانه (سیستیت) و روش‌های درمان آن توضیح داد.

التهاب مثانه و روش‌های درمان

محمدرضا جعفری متخصص اورولوژی اظهار کرد: درمان رایج التهاب مثانه مصرف یک دوره سه روزه آنتی بیوتیک است؛ در روش دیگر درمان بیماری التهاب مثانه (سیستیت)، پزشک به فرد، تاخیر در تجویز آنتی بیوتیک را توصیه می‌کند، در این روش بهتر است که فرد چند روز قبل از گرفتن آنتی بیوتیک به منظور بهتر شدن علائم صبر کند، در صورتی که بعد از گذشت چند روز علائم التهاب مثانه بدتر شده یا بهبودی حاصل نشده، مصرف آنتی بیوتیک ضروری است.

وی گفت: علائم بیماری التهاب مثانه معمولا طی یک روز یا بلافاصله بعد از شروع درمان بهبود می‌یابند و به طور متوسط، خوردن آنتی بیوتیک طول مدت علائم بیماری سیستیت را تا حدود یک روز کوتاه می‌کند.

درمان دارویی التهاب مثانه

جعفری ادامه داد: در بیماری التهاب مثانه معالجه نکردن ممکن است روش دیگری برای درمان باشد (در صورتی که فرد باردار نیست و یا بیماری دیگری نداشته باشد)؛ سیستم ایمنی فرد اغلب می‌تواند عفونت را رفع کند، بدون آنتی بیوتیک، التهاب مثانه یا سیستیت، به ویژه انواع خفیف، اغلب طی چند روز به خودی خود برطرف می‌شود، هرچند گاهی ممکن است در صورت مصرف نکردن آنتی بیوتیک علائم التهاب مثانه برای یک هفته ادامه یابند.

وی گفت: یکی از روش‌های سنتی در درمان التهاب مثانه نوشیدن آب به مقدار زیاد است؛ در واقع شستشو دادن مثانه توصیه‌ای سنتی است، هرچند دلیلی برای مفید بودن این روش در درمان التهاب مثانه وجود ندارد، برخی از پزشکان گمان می‌کنند این روش مفید نیست و نوشیدن زیاد ممکن است باعث ادرار دردناک بیشتر شود از این رو، اطمینان دادن در مورد این که آیا به مقدار زیاد آب بنوشید یا به طور عادی، دشوار است.

این اورولوژیست افزود: مسکن‌ها مانند استامینوفن و ایبوپروفن درد و ناراحتی بیماری التهاب مثانه را تسکین می‌دهد و همچنین باعث پایین آمدن تب می‌شوند؛ دلیل محکمی وجود ندارد که نوشیدن آبمیوه‌های گیاهی و مصرف محصولاتی که ادرار را قلیایی می‌کنند از قبیل: سیترات پتاسیم یا بیکربنات، علایم التهاب مثانه یا سیستیت را بهبود می‌بخشند، اما به هرحال این دسته از محصولات گاهی برای معالجه بیماری التهاب مثانه عرضه می‌شوند.

جعفری تشریح کرد: اگر پس از درمان التهاب مثانه علائم بیماری مجدداً بازگردد باید به پزشک مراجعه کنید؛ اگر شما یا یکی از اعضای خانواده علائم التهاب مثانه یا سیستیت بینابینی دارید یا هنگام درمان التهاب مثانه، درد غیرقابل تحمل رخ دهد و دچار علائم جدید و غیر قابل توجیه شدید، باید به پزشک مراجعه کنید و این نکته را فراموش نکنید که دارو‌های مورد استفاده ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشند.

پیشگیری از بیماری التهاب مثانه

وی ادامه داد: یکی از راه‌های پیشگیری از بیماری التهاب مثانه مصرف زیاد مایعات است؛ از راه‌های پیشگیری ابتلا به بیماری التهاب مثانه افزایش مصرف مایعات، حداقل روزی یک و نیم لیتر آب (۶ لیوان) است، در بعضی از بیماران مبتلا به التهاب مثانه مصرف بعضی از غذا‌ها منجر به ایجاد علائم بیماری سیستیت می‌شود مانند گوجه فرنگی، شکلات، کافئین و الکل که البته از نظر علمی کاملاً اثبات نشده است.

این اورولوژیست یادآوری کرد: استعمال دخانیات در بعضی از بیماران مبتلا به التهاب مثانه باعث تشدید علائم بیماری می‌شود، در پیشگیری از بروز بیماری التهاب مثانه، ورزش و آموزش نگهداری ادرار (تمرین مثانه) از جمله کار‌هایی هستند که می‌توانند کمک کننده باشند.
منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار