گوناگون

تلف شدن بیش از ۳ هزار دام در سیل اخیر

تلف شدن بیش از ۳ هزار دام در سیل اخیر

پارسینه: رفیعی پور گفت: تاکنون بیش از ۳ هزار دام، ۴ هزار کلونی زنبور عسل و یک میلیون قطعه انواع طیور اعم از تخم گذار، مادر و گوشتی از بین رفته یا دچار خسارت شدند.

علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، درباره جزئیات خسارات سیل به زیر بخش‌های دام و طیور اظهار کرد: در روز‌های اخیر سیلاب‌های سنگین در برخی استان‌های کشور از جمله گلستان، مازندران، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد منجر به بروز خسارت به واحد‌های دامی شد که تاکنون بیش از ۳ هزار دام، ۴ هزار کلونی زنبور عسل و یک میلیون قطعه انواع طیور اعم از تخم گذار، مادر و گوشتی از بین رفته یا دچار خسارت شدند.

وی افزود: سازمان دامپزشکی بلافاصله در پی هشدار‌های سازمان هواشناسی، اطلاع رسانی لازم را به واحد‌های دام و طیور و زنبورستان‌ها و آبزیان برای اعمال مراقبت‌های انجام داده است و چنانچه در حوزه طیور مرغ‌های تولیدی به سن بازار رسیدند، نسبت به تخلیه در مرز‌هایی که احتمال سیلاب وجود دارد، اقدام کنند تا تلفات به حداقل برسد.

رفیعی پور ادامه داد: با توجه به شدت سیلاب در برخی روستا‌ها امکان دسترسی وجود ندارد و به محض اعلام دسترسی توسط ستاد بحران استان ها، نیرو‌های سازمان دامپزشکی برای ارزیابی و برآورد خسارت در حوزه تلفات واحد‌های دام و طیور، آبزیان و زنبور عسل به محل‌های سیل زده مراجعه خواهند کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه در بخش آبزیان بیش از ۴۰ مزرعه در استان لرستان و گلستان متاثر از سیل دچار خسارت شدند، بیان کرد: ۵ کارخانه خوراک دام و طیور در استان گلستان به سبب وقوع سیل دچار خسارت شدند که پس از امکان دسترسی به واحد‌ها برآورد خسارت این واحد‌ها انجام شد.

به گفته وی، همکاران سازمان دامپزشکی مطابق با دستور العمل‌های سازمان و مجامع بین المللی در زمان وقوع بحران سیل پس از بازدید از واحد‌های دام و طیور در صورتی که ۶ ماه از زمان واکسیناسیون قبلی گذشته است، بلافاصله نسبت به واکسیناسیون سیاه زخم و شاربن و در صورت تلفات نسبت به جمع آوری و دفن بهداشتی با همکاری دیگر دستگاه‌های ستاد بحران شهرستان‌ها اقدام می‌کنند.

این مقام مسئول استان‌های خراسان رضوی، سمنان، تهران، ایلام و کردستان را به عنوان استان‌های معین اعلام کرد و گفت: استان‌های معین با همکاری سازمان بسیج کشور تلاش می‌کنند تا خدمات رسانی به موقع در خصوص معدوم سازی تلفات دام و طیور را داشته باشند و به محض اعلام ستاد بحران با تیم‌های واکنش سریع به محل‌های سیل زده اعزام شوند.

وی در پایان میزان واکسن و ماده ضد عفونی کننده در استان‌های سیل زده را بیش از نیاز دانست و افزود: اکیپ‌های واکنش سریع آمادگی دارند تا در صورت اعلام ستاد بحران دارو، خودرو، نیروی انسانی و سم را به استان‌های سیل زده برسانند.
منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار