گوناگون

آملی لاریجانی: آنان که تهمت زدند را حلال نمی‌کنم

آملی لاریجانی: آنان که تهمت زدند را حلال نمی‌کنم

پارسینه: مراسم تکریم و معارفه رئیس جدید قوه قضاییه که با حضور مسئولان کشوری و لشکری برگزار شد، با حاشیه‌هایی همراه بود.

آملی لاریجانی: آنان که تهمت زدند را حلال نمی‌کنم

قرار بود خبرنگاران ساعت هشت صبح یکی از آخرین روز‌های اسفند ۹۷ در حوزه ریاست قوه قضاییه برای پوشش خبری مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید دستگاه قضا حضور یابند.

حضور برخی مسئولان در این مراسم از ساعت هشت صبح برای بعضی حاضران جالب بود. تا شروع مراسم و جمع شدن میهمانان که اندک اندک به جمع حاضران می‌پیوستند، بساط پذیرایی یعنی شیرینی و شربت به راه بود و از طرف دیگر مسئولانی که مدت‌ها همدیگر را ندیده بودند برای خود معرکه به راه انداخته بودند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، آیت الله احمد جنتی رئیس شورای نگهبان، محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و بسیاری از مسئولان کشوری و لشکری به همراه معاونان و مسئولان قوه قضاییه در این مراسم حضور داشتند و بسیاری از دادستان‌ها و روسای دادگستری‌ها نیز از استان‌ها خود را به این مراسم رسانده بودند. تعداد زیاد میهمانان این مراسم باعث شد تا برخی از حاضران به صورت ایستاده شاهد برگزاری مراسم باشند.

مراسم ساعت ۹ آغاز شد و تلاوت زیبای کریم منصوری در جلسه امروز برخی از میهمانان را به یاد قرائت ماندگار ۲۰ سال پیش در اجلاس سران کشور‌های اسلامی انداخت و حال و هوایی دل انگیز ایجاد کرد. شاید انتخاب آیات هم از هنر‌های او بوده که به تلاوت آیات ۱۰۶ و ۱۰۷ سوره بقره پرداخت. ترجمه آیه اول چنین است: هر حکمی را نسخ کنیم، یا آن را به (دست) فراموشی بسپاریم، بهتر از آن، یا مانندش را می‌آوریم.

پس از تلاوت قرآن، حاضران با سرود جمهوری اسلامی ایران به پا خاستند و مجری ضمن اعلام برنامه از محسنی اژه‌ای خواست تا به عنوان اولین سخنران پشت تریبون قرار گیرد و معاون اول قوه قضاییه سخن خود را با فرازی از دعای معروف ماه رجب آغاز کرد که «اعطنی بمسالتی ایاک...»

اژه‌ای که خود را میزبان این مراسم می‌دانست ضمن خوشامدگویی به علما، مسئولان، مقامات کشوری و لشکری از ذکر اسامی همه میهمانان عذرخواهی کرد و از نعمت انقلاب و نظام گفت که چهار دهه از انقلاب اسلامی گذشت و سایه نعمت ولایت فقیه بر سر این کشور گسترده است.

سخنگوی دستگاه قضا در میان سخنان خود از آیت الله آملی لاریجانی به عنوان عالمی وارسته، عامل، تیزبین و دقیق یاد کرد و حجت الاسلام رئیسی را فرزند حوزه، فرزند انقلاب خواند که جناح‌ها و سلیقه‌های مختلف از انتصاب این آشنای به مسائل قوه قضاییه استقبال کردند.

آمار‌های اژه‌ای از وضعیت پرونده‌ها نیز جالب بود. مثلا پرونده پنج شرکت تعاونی که در دو سال اخیر مطرح شده، بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار عضو داشته و پروند‌هایی با چند هزار شاکی همچنان در دادگستری مفتوح است.

سخنگوی قوه قضاییه در پایان سخنانش خطاب به رئیسی گفت: «آنچه در توانم هست در خدمت شما خواهم بود»، ولی به صورت تلویحی به بندی از بند‌های حکم رهبر انقلاب به رئیس جدید دستگاه اشاره کرد و گفت: «بهتر است افراد جوان و تازه کار جایگزین مثل بنده شوند» و گفت: «اگر تجربه‌ای دارم، در خدمت شما خواهم بود.»

پس از قرائت متن حکم رهبر معظم انقلاب توسط آیت الله محمدی گلپایگانی و اهدای حکم به رئیس جدید قوه قضاییه، رئیسی پشت تریبون قرار گرفت و در ابتدای صحبت‌های خود گفت: هر چه دارم از امام رئوف دارم و با اهدای صلوات خاصه امام رضا علیه السلام، حال و هوای زیارتی به مراسم داد و سپس با گرامیداشت شهادت امام دهم، از روح بزرگ حضرت هادی (ع) کمک طلبید تا همه خدمتگزاران بتوانند در شناخت مسئولیتشان موفق شوند.

رئیسی حکم رهبر معظم انقلاب را منشور قوه قضاییه دانست و از نگرانی‌های مردم برای اجرای عدالت در سطوح مختلف سخن گفت.

رئیس جدید قوه قضاییه با لحنی آرام سخنرانی خود را آغاز کرد و هنگامی که به موضوع تخلف از قانون رسید، با صدای بلند گفت که اجرای عدالت مهمترین اصلی است که برای اجرای عدالت می‌توان بر آن تفاهم کرد و بر همین اساس هیچ کسی حق دور زدن قانون و تخلف قانونی را نخواهد داشت.

رئیسی به موضوع پیشگیری از وقوع جرم پرداخت و همه دستگاه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را مکلف کرد تا وظیفه پیشگیری را جدی بگیرند تا روزی شاهد کاهش پرونده‌های دادگستری باشیم.

وی امنیت را از مسائل مهمی دانست که اجرای عدالت و پیشرفت کشور در گروی آن است و از این رو تاکید کرد که به هیچ عنوان در زمینه مسائل امنیتی مانند جرائم خشن یا جرائم سازمان یافته کوتاه نخواهد آمد.

رئیسی دست نیاز به سوی همکاران جدید خود و مردم دراز کرد و گفت: آماده شنیدن هرگونه پیشنهاد و نقد منصفانه است.
پس از سخنان رئیس جدید دستگاه قضا، آیت الله آملی لاریجانی در نیم ساعت، گزارشی از عملکرد قوه قضاییه را به عنوان برخی سرفصل‌های اقدامات ۱۰ ساله بیان کرد و از عزم مسئولان برای مبارزه با مفاسد به عنوان سرمایه دستگاه قضایی یاد کرد و گریزی هم به تهدید‌ها و فرصت‌های فضای مجازی زد.

هنوز ۴۰ دقیقه از سخنان آملی لاریجانی نگذشته بود که ظاهرا یکی از حاضران با گفتن «الحمدلله» خواست تا به او بگوید سخنانش را کوتاه کند، ولی این استاد حوزه با لبخندی گفت: «الحمدلله علی کل حال» و به سخنانش ادامه داد.

قاضی القضات سابق سفارش‌هایی به رئیس جدید دستگاه قضا کرد و برای مواجهه با تخریب گسترده قوه قضاییه سه بار با عبارت «صبر» او را به صبوری دعوت کرد و گفت که کمر همت را ببندد.

آملی لاریجانی از تخریب‌ها به عبارت «تیر بلا» یاد کرد و گفت که این تیر‌ها خواهد آمد و رئیس جدید باید توکل کند. بعد به سراغ شایعاتی رفت که برای او و دخترش ساخته بودند.

آملی لاریجانی به مسائلی که در فضای مجازی درباره او مطرح شده مثل جاسوسی دخترش یا حساب‌های بانکی او اشاره کرد و گفت: عهد کرده ام کسی را که تهمت بزند و کسی که این تهمت‌ها را بشنود و سکوت کند، حلال نکنم.

او به آیه ۱۹ سوره نور اشاره کرد که اشاعه این تهمت‌ها در واقع «تشیع فاحشه» است و برخی مدیرانی را سرزنش کرد که در جلسات مختلف شاهد افترای برخی افراد هستند، ولی سکوت می‌کنند. او از برخی قضات هم گله کرد که چرا در فضای مجازی نسبت به تهمت‌ها سکوت پیشه می‌کنند یا شایعات را باور می‌کنند.

او از عملیات روانی دشمن گفت، از عبارت‌های «بیدادگاه فلانی» یا «دادگاه فرمایشی فلانی» گفت و در پایان طبق معمول به سفارش‌های اخلاقی پرداخت و یادآور شد که تمام این فعالیت‌ها و خدمات برای آن مسیر غیرقابل بازگشت مفید خواهد بود.

آملی لاریجانی گفت: «ما با چه توشه‌ای می‌خواهیم از این جهان به عالم دیگر قدم بگذاریم» و سپس به این مناجات که برگرفته از آیه ۵۶ سوره زمر است، اشاره کرد و گفت: فیا اسفی علی ما فرطنا فی جنب الله یعنی «دریغا بر آنچه در حضور خدا کوتاهی ورزیدیم.»

استاد حوزه از غفلت به عنوان اولین جنایت هر کسی نسبت به خود یاد کرد و با اشاره به روایتی درباره ماه رجب، این حدیث را بیان کرد که خدا خطاب به شب زنده داران ماه رجب می‌گوید «انا جلیس من جالسنی و مطیع من اطاعنی» یعنی من همنشین کسی هستم که با من همنشین شود و فرمانبردار کسی هستم که فرمان مرا اطاعت کند.

مراسم پایان یافت و دید و بازدید‌های کسانی که در طول مراسم فرصت سلام و احوالپرسی برایشان فراهم نشده بود دوباره آغاز شد و برخی نمی‌دانستند که آیا همچنان در دستگاه قضا مسئولیت خواهند داشت یا نه؟

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار