گوناگون

دلیل افت فوتبال باشگاهی ایران در سطح آسیا چیست؟

دلیل افت فوتبال باشگاهی ایران در سطح آسیا چیست؟

پارسینه: فوتبال ایران در سال ۲۰۱۹ سه نماینده در لیگ قهرمانان آسیا دارد.

از همان روزی که تعداد سهمیه‌های فوتبال ایران در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا کاهش پیدا کرد و به ۲+۲ رسید، می‌شد حدس زد که مسیر روبروی تیم‌های ایرانی در بازی‌های آسیایی چقدر سخت است. اینکه دو تیم باید از دو مرحله سخت پلی آف عبور کنند و با تلفات احتمالی اش کنار بیایند.

از طرفی دیگر اینکه سرنوشت تیم‌هایی که به طور مستقیم در رقابت‌ها حاضر هستند چه می‌شود هم دغدغه بزرگی است که برای طرفداران آن‌ها وجود دارد. فوتبال ایران تجربه تلخی از حضور یکی از نمایندگانش داشت. وقتی که پرسپولیس به سختی تا فینال رقابت‌ها رسید و در کمال شایستگی دستش از رسیدن به جام قهرمانی کوتاه ماند، حسرت قهرمان شدن تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا طولانی‌تر شد. در این فصل هم استقلال و پرسپولیس طبق معمول شانس‌های اصلی زنده نگه داشتن امید ایران برای رسیدن به مراحل بالاتر و حتی کسب قهرمانی هستند. به این دو تیم باید نماینده افتخارآفرین اصفهان در سال‌های دور را هم اضافه کنیم. ذوب آهن که بعد از پشت سر گذاشتن دو مرحله سخت و ثبت یک کام بک بی نظیر راهی دور نهایی شد، سومین نماینده ایران در بازی‌های این فصل است. نام بردن از ذوب باعث می‌شود حسرت ما برای ندیدن چهارمین نماینده بیشتر شود.

علی دایی و شاگردانش در سایپا به قدری مرحله اول پلی آف را با قدرت پشت سر گذاشتند که ما کم کم آماده بودیم چهار تیم در این دوره بازی‌ها داشته باشیم، ولی غافل گیری در بازی مقابل الریان باعث شد سایپا حذف شده بزرگ پلی آف باشد. در این میان شاید کمتر کسی بتواند تقصیر را گردن تیم‌هایی بیندازد که در پلی آف حاضر می‌شوند. اینطور تیم‌ها همیشه با حمایتی فوق العاده از سوی مردم کشورشان روبرو هستند تا هرطور شده به دور نهایی بازی‌ها برسند. چراکه تلاش خودشان را کردند و به سهمیه رسیدند. فقط، چون برای مثال فوتبال ایران با کاهش سهمیه مستقیم روبرو شده، تیم‌هایی مثل ذوب آهن و سایپا اسیر پیچیدگی‌های مرحله پلی آف می‌شوند. سایپا قربانی بزرگ این اتفاق بود و بدون شک اگر وضعیت فوتبال ایران همینطور ادامه داشته باشد، در سال‌های آینده قربانی‌ها بزرگ‌تر هم خواهند شد. چه بسا ممکن بود همین دو سال پیش استقلال با علیرضا منصوریان در دیدار پلی آف مقابل السد شکست بخورد و راهی دور نهایی بازی‌ها نشود. پس حتی می‌توان متصور بود که در سال‌های آتی سرخابی‌های پایتخت هم اسیر این کم شدن سهمیه شوند.

نکته بعدی که می‌توان به آن اشاره داشت بالا رفتن سطح لیگ برتر ایران است. فوتبال ایران چند سالی است که نماینده‌های جدیدی در آسیا می‌بیند. از مس کرمان و نفت تهران تا داماش گیلان که ممکن است با قهرمانی در جام حذفی راهی لیگ قهرمانان آسیا شود. این موضوع بدون شک برای فوتبال ایران خوب است، اما در مقابل وقتی با کم شدن سهمیه همراه می‌شود، رنگ و بوی ناامیدی به خودش می‌گیرد. نبود تیم‌هایی مثل سپاهان و تراکتورسازی در این فصل اخیر لیگ قهرمانان به دلیل افت نسبی که فصل گذشته داشتند فوتبال ایران را با چالش روبرو کرده. به نظر از همین حالا همه باید منتظر اعلام تعداد سهمیه‌های ایران در فصل بعد باشند. با توجه به فشرده بودن جدول لیگ برتر ایران و حضور قدرت‌هایی مثل سپاهان، پرسپولیس، تراکتور، استقلال و پدیده نگرانی برای فصل بعد بازی‌ها بیشتر است. اگر سهمیه ایران فصل آینده هم مانند این فصل باشد، از بین تیم‌هایی که در حال حاضر بالانشین هستند قدرت‌های پرطرفدار زیادی ممکن است در پلی آف حاضر شوند و یا حتی حضور در این مرحله را نیز از دست بدهند.

منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار