گوناگون

مخالفان و موافقان استعفای ظریف در فضای مجازی چه نوشتند؟

مخالفان و موافقان استعفای ظریف در فضای مجازی چه نوشتند؟

پارسینه: انتشار خبر استعفای محمدجواد ظریف جرقه‌ای بود که بر خرمن شبکه‌های اجتماعی افتاد.

دقایقی نگذشت که از دو سو، لهیب آتش اظهارنظرهای موافق و مخالف استعفا بالا گرفت. موافقت‌ها و مخالف خوانی‌ها، فقط به ظریف متوقف نماند. منتقدان او کارنامه ظریف از برجام تا هر دستاورد دولت اعتدال در سیاست خارجی را زیر سؤال بردند. در مقابل، حامیان و موافقان ظریف، حضور او را نشانه جدی از تداوم امید تلقی کرده و خواستار بازگشت ظریف به کابینه دوازدهم و نپذیرفتن استعفای او شدند.

در این میان، آنچه تعجب و چه بسا حیرت حامیان ظریف و دولت را در پی داشت، همصدایی و همراستایی منتقدان داخلی ظریف با مخالفان خارجی او و جمهوری اسلامی ایران، همچون اسرائیل و دیگر دولت‌ها و شخصیت‌های خارجی بود. حامیان ظریف با برجسته کردن این همراستایی، این واقعیت را یادآوری کردند که این همنوایی میان تندروهای داخلی و تندروهای منطقه‌ای و امریکایی، اتفاق تازه‌ای نیست و از ابتدای دولت یازدهم آغاز شده و در دوره برجام به اوج خود رسیده بود.

به عبارت دیگر، هشتگ‌های «ظریف» و «استعفای ظریف» در ۲۴ ساعت گذشته، به خط فاصلی میان امیدواران به تدبیر و اعتدال و مخالفان میانه روی تبدیل شد، البته با این توضیح که در سوی دوم، دلواپسان داخلی با تندروهای خارجی در یک صف قرار گرفتند.

در «توئیتر» کاربری نوشت که «همزبانی و شادی مخالفان داخلی و خارجی برجام بعد از استعفای ظریف شگفت‌انگیز است. دشمنان منافع ملی چه خارجی و چه داخلی یک هیأت دارند.» این واقعیتی نبود که تنها به چشم یک نفر آمده باشد، چرا که کاربر دیگری نوشت که «وقتی این همه مخالف صلح از استعفای دکتر ظریف خوشحالن، آدم یاد فیلم رد خون و ترور شخصیت اهل گفت‌وگو و تساهل فیلم بوسیله مجاهدین می‌افته. همیشه تندروها سر دشمنی با اهل مذاکره با هم توافق دارن.!»

کاربر دیگری رئیس جمهوری را خطاب قرار داد و گفت: «آقای روحانی ببین. هنوز چند ساعت از استعفای دکتر ظریف نگذشته، چطور دشمن‌های ایران ابراز خوشحالی می‌کنند؟!» یا دیگری، تحلیلی کلان از این استعفا ارائه داد و نوشت: «ظریف بیش از شخصیت حقیقی‌اش، نماد یک رویکرد اساسی در جمهوری اسلامی است و «پایان ظریف» بیش از هر چیز یعنی پایان این رویکرد. جالب آنکه استعفای ظریف همزمان شده با سخنان شمخانی درباره تغییر استراتژی نظامی ایران در سوریه و البته سفر ناگهانی اسد به تهران روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است.»

کاربر دیگری مخالفان ظریف را مخاطب قرار داد و نوشت: «اونی که ۶ سال هر اتهامی رو به ظریف می‌داده و هر روز می‌گفت استعفا بده و برو، امشب اومده میگه در این «مقطع حساس کنونی» نباید استعفا میداد و فلان و بیسار.»

یک کاربر، وزیر خارجه را با هاشمی رفسنجانی مقایسه کرد و گفت: «فردای بدون ظریف از فردای بدون هاشمی هم ترسناکتر به نظر میاد.» در مقابل، دیگری از او با این ادبیات فاخر یاد کرد: «استعفای ظریف یعنی همیشه در کنار مردم بود و ماند و همیشه برایش مردم و ایران مهم بوده و هست، با تمام وجود میخوام این استعفا مورد قبول واقع نشه، ولی ظریف برای من محبوبتر و دوست داشتنی‌تر از قبل شد دوستت داریم آقای دیپلمات.»

کاربر دیگری ظریف را نماد عقلانیت ارزشی در جمهوری اسلامی دانست و نوشت: «آرمانخواهی و واقع‌نگری را با هم داشت. مجموع تخصص و تعهد. امثال او در کشور زیاد نیستند. قدرشان را بدانیم.» برخی‌ها هم نوشتند که با استعفای ظریف ناامید شدند، مانند این کاربر که نوشت: «استعفای ظریف آخرین پرده شکست تلخ پروژه میانه روی است... انگار قهرمان ما به تاریخ پیوسته و شهر سقوط کرده رفقا.»

اما در کنار این موافقان ظریف، چهره‌های آشنایی از دلواپسان بودند که از منظر دیگری به این رویداد نگریستند. از جمله یکی از چهره‌های برجسته این جریان در توئیتر نوشت: «یک نکته بامزه هم در استعفای ظریف هست که مثل استعفای وزیر سابق بهداشت، به‌صورت اینستاگرامی استعفا داد و زحمت طرح رسمی درخواست استعفا را به خودش نداد... کاربر دیگری هم از همزمانی استعفا با سفر بشار اسد به ایران انتقاد کرد: «من نمیدونم توی کدوم دانشگاهی بهت مدرک دکترا دادن که هنوز بدیهیات سیاست و منافع ملی حالیت نیست و دقیقاً بعد از یک دیدار مهم استعفا میدی. آقای‌گل‌به‌خودی.»

ادبیات این جریان، بسیار نزدیک به ادبیاتی است که جریان برانداز و اپوزیسیون خارج نشین برای ظریف به‌کار برد. از جمله این توئیت که «ماه‌های آینده نشان می‌دهد که دلیل استعفای ظریف چیست؛ آیا او برای انتخابات۹۸ و ۱۴۰۰ خود را آماده می‌کند یا برای درخواست پناهندگی؟»

گذشته از این همنوایی و خوشحالی مخالفان داخلی و خارجی ظریف، آنچه بیشتر در فضای مجازی محسوس و مشهود بود، اظهار نگرانی عمومی از قبول استعفای وزیر امور خارجه از سوی رئیس جمهوری بود و البته مخاطرات و آسیب‌های بعدی آن بخصوص در شرایط فعلی. بیراه نیست اگر گفته شود پیام اکثریت کاربران فضای مجازی خطاب به وزیر امور خارجه این جمله است که «ظریف بمان».

منبع: روزنامه ایران

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار