گوناگون

ترامپ: کره شمالی می‌تواند به یک قدرت اقتصادی تبدیل شود

ترامپ: کره شمالی می‌تواند به یک قدرت اقتصادی تبدیل شود

پارسینه: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه و در آستانه دیدار خود با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی، در توییتی مدعی شد که پیونگ یانگ از ظرفیت تبدیل به یکی از قدرت‌های اقتصادی بزرگ جهان برخوردار است، مشروط بر اینکه زرادخانه هسته‌ای اش را کنار گذارد.

ترامپ در صفحه توییتر خود نوشت: رئیس کیم شاید بهتر از هر کس دیگری به این مساله پی ببرد که کشورش بدون سلاح هسته ای، می‌تواند به سرعت به یکی از قدرت‌های اقتصادی بزرگ جهان تبدیل شود.

رئیس جمهوری آمریکا افزود: (کره شمالی) به خاطر موقعیت و مردمش و وی (کیم جونگ اون)، در مقایسه با هر کشور دیگری، از ظرفیت بیشتری برای رشد سریعتر برخوردار است.
ترامپ قرار است برای دیدار با رهبر کره شمالی، روز دوشنبه آمریکا را به مقصد هانوی ویتنام ترک کند. رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی انتظار دارند که مذاکراتشان در هانوی، ادامه دهنده مباحثی باشد که در دیدار نخست آن‌ها در سنگاپور دنبال شد.

ترامپ در توییت دیگری، مذاکرات تجاری آمریکا با چین را بسیار سازنده خواند و نوشت: رئیس جمهوری چین در حمایت از ملاقات من با کیم جون اون، بسیار کمک دهنده بوده است.
رئیس جمهوری آمریکا در این توییت تسلیحات هسته‌ای کره شمالی اشاره کرد و ادامه داد: آخرین چیزی که چین خواستار آن است، مقدار زیادی سلاح هسته‌ای در همسایگی اش است.
ترامپ برای نخستین بار با رهبر کره شمالی در سنگاپور دیدار کرد. در حالی که رئیس جمهوری آمریکا دیدار آن زمان را موفقیت آمیز خواند، منتقدان گفتند که در آن نشست، پیونگ یانگ برای برچیدن زرادخانه هسته‌ای به طور قاطعانه تعهد نداد و زمان مشخصی را برای این امر تعیین نکرد.

مشخص نیست که دیدار بعدی این دو در هفته جاری، چه دستاوردی در پی داشته باشد، زیرا مقام‌های ارشد دولت آمریکا پاسخ‌های اندکی به پرسش‌های خبرنگاران در ارتباط با این مساله داده اند.
مقام‌های آمریکایی می‌گویند اولویت نشست هانوی، دستیابی به توافقی در زمینه تعریف عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح هسته‌ای است، مساله‌ای که مذاکره کنندگان هنوز در مورد آن توافق نکرده اند.
در همین حال، چشم انداز مثبت ترامپ برای دستیابی به توافق با کره شمالی با یافته‌های مقام‌های اطلاعاتی آمریکا در تضاد است، افرادی که ماه گذشته در جلسه‌ای با نمایندگان کنگره اعلام کردند که بعید است پیونگ یانگ تسلیحات هسته‌ای اش را کنار گذارد.

دمکرات‌های آمریکایی پس از دیدار نخست ترامپ و اون، گفتند که رئیس جمهوری آمریکا امتیاز‌های زیادی در ازای تضمین‌های قطعی کم کره شمالی، اعطا کرده است.
آمریکا درصدد است در مذاکرات هانوی، در ازای دادن برخی مشوق‌ها از جمله لغو برخی تحریم ها، پیونگ یانگ را به کنار گذاشتن برنامه تسلیحات هسته‌ای اش ترغیب کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار