گوناگون

نکات مهم در هنگام سفر با کشتی

نکات مهم در هنگام سفر با کشتی

پارسینه: یکی از انواع سفر، مسافرت دریایی است. حتما برای سفر دریایی خود هیجان زده هستید، اما قبل از این که سوار بر کشتی شوید، باید حتما نکاتی درباره سفر با کشتی را بدانید.

یکی از انواع سفر، مسافرت دریایی است. حتما برای سفر دریایی خود هیجان زده هستید، اما قبل از این که سوار بر کشتی شوید، باید حتما نکاتی درباره سفر با کشتی را بدانید.
به صورت آنلاین چک-این (اعلام حضور) کنید

هر چند روی کاغذ می‌توانید جزئیات نهایی مانند درخواست بازگشت وجه را در صورت اتفاقات غیرمنتظره روی عرشه هنگام رسیدن به بندرگاه، یا نشان دادن گذرنامه یا بلیط کشتی برای عبور از گذر امنیتی به انجام برسانید، اما پیشنهاد می‌کنیم که همه چیز را قبل از رسیدن خود به محل سوار شدن با سیستم کنترل کنید. برخی از سیستم‌ها حتی به شما اجازه می‌دهند تا عکسی از اجازه ورود را آپلود و از قبل پرسشنامه‌ی سلامتی را پر کنید، این اتفاق قبلا در بندرگاه انجام می‌گرفت.

در اغلب موارد، رزرو ساحل، غذا و آب درمانی را نیز می‌توان از پیش انجام داد. به هر حال، انجام همه‌ی این کارها به صورت آنلاین، فرآیند را تسهیل کرده و شما را سریع‌تر به هدف موردنظرتان می‌رساند.

محدودیت‌های نوشیدنی‌ها را در نظر داشته باشید

هر چند آوردن چند بطری نوشیدنی دلخواه به جای خریدن آن به قیمت گزاف در کشتی ایده بدی نیست، اما به یاد داشته باشید که شرکت‌های کشتی‌رانی در مورد نوشیدنی‌های مجاز در کشتی سخت‌گیرانه‌تر رفتار می‌کنند اما سختگیری آنها به اندازه شرکت‌های هواپیمایی نیست هرچند که خط مشی‌هایشان در این خصوص رو به رشد است. قبل از سفر، درباره‌ی نوشیدنی‌هایی که می‌توانید و نمی‌توانید با خود بیاورید از شرکت کشتی‌رانی خود اطلاعات مورد نیاز را کسب کنید.

تنها روی ساک‌های کنترل شده، برچسب بار را بچسبانید

بیشتر شرکت‌های کشتی‌رانی از شما می‌خواهند به عنوان بخشی از فرآیند چک-این آنلاین، برچسب‌های بار مسافرتی را پرینت کنید، اما به یاد داشته باشید که برچسب‌ها را فقط روی کیف و ساک‌هایی بچسبانید که می‌خواهید به اتاقتان تحویل داده شود. به این شکل خدمه می‌دانند کدام بار باید کجا قرار گیرد.

در کشتی نیز مانند هواپیما کیف‌هایی که مسافر با خود حمل می‌کند نیازی به برچسب زدن ندارد. این کار را معمولا تازه‌کارها انجام می‌دهند و در برخی موراد دیده شده است که تما طول سفر، این برچسب‌ها را روی کیف‌ها و وسایل شخصی خود حمل می‌کنند.

هیچ‌گاه زودتر از موعد مقرر وارد بندرگاه نشوید

اکثر شرکت‌های کشتی‌رانی چون هنوز درگیر پیاده کردن مسافران قبلی هستند، قبل از ساعت ۱۱ صبح پروسه سوار شدن روی عرشه را آغاز نمی‌کنند. اگر زودتر از موقع مقرر به بندر برسید، جز اینکه کارت سوار شدن را زودتر دریافت کنید، دستاورد خاصی نخواهید‌ داشت، هر چند ممکن است فرآیند چک‌-این را زودتر کامل‌ کنید.

برخی از شرکت‌ها هم‌اکنون زمان‌های خاصی را برای ورود مسافران تعیین می‌کنند تا با پراکنده کردن مسافران، زمان سوار شدن را کاهش دهند. پیش از سوار شدن از زمان آن آگاه شوید.

کیف‌هایتان را کنار بگذارید

به محض رسیدن روی عرشه، کیف‌های همراه خود را در کابین بگذارید. اتاق‌های خصوصی ممکن است تا ساعت ۱ ظهر آماده ورود شما نباشند، اما کارکنان خدمه معمولا برای اینکه شما با خیال آسوده‌تری در کشتی چرخی بزنید و یا غذایی میل کنید، برای قرار دادن وسایل همراه‌تان در اتاق خود، همکاری می‌کنند.

نکات مهم در هنگام سفر با کشتی

نکات مهم در رابطه با سفر دریایی

1- شناور مجاز شناوری است که از مبادی مجاز تردد می کند و تحت نظارت بازرسان اداره حفاظت و ایمنی دریانوردی است.
2- سوار شدن به شناورهای غیر مجاز مخاطرات زیادی را به دنبال خواهد داشت و هیچ کس ( حتی بیمه )مسئولیت آن را قبول نمی کند.
3- همکاری با مسئولان، سفری خاطره انگیز و به دور از هر گونه حادثه را برای شما به ارمغان می آورد.
4- عجله در هنگام سوار و پیاده شدن به شناور (قبل از پهلوگیری کامل)، از عوامل بروز حادثه است.
5- در صورت نپوشیدن جلیقه نجات از تردد شما جلوگیری به عمل خواهد آمد.
6- پس از سوار شدن به شناور بلافاصله با وسایل ایمنی و راه های خروج اضطراری آن آشنا شوید.
7- با رعایت نکات ایمنی ( توصیه ها و ... ) ، جان خود و فرزندان دلبندتان را بیمه کنید.
8- آلودگی دریا، محیط زیست و زندگی میلیون ها انسان را تهدید می کند.
9- شناخت و رعایت نکات ایمنی ارائه شده توسط ناظرین و بازرسان ایمنی مهمترین اصل در سفرهای دریایی است و رعایت آن ضامن سلامتی شماست. (عدم رعایت ایمنی = وقوع حادثه)
10- شوخی های خطرناک در شناور یکی از مهمترین عوامل ایجاد حادثه است.
11- عصبانیت و خستگی حادثه آفرین است.
6- درشرایط نامساعد جوی از سفردریایی خودداری کنید.
7- ترک اضطراری شناور فقط با دستور صریح و مستقیم ناخدای شناور انجام می شود.
8- در صورت بروز هرگونه حادثه در دریا با مراکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی تماس حاصل کنید.
9- در صورت مشاهده هر گونه مشکل امنیتی و اخلاقی موضوع را با مأموران نیروی انتظامی (دریابانی) در میان بگذارید.
10- مواظب کودکان و افراد سالمند باشید.

وسایل لازم و ضروری برای مسافرت با کشتی:

- یک جفت کفش نرم و راحت
- یک چاقوی مناسب
- جلیقه نجات یا حلقه‌های باد شونده
- لوازم سرگرمی گروهی با خود ببرید
- داروهای ضروری
- مقداری خوراکی برای مواقع ضروری
- لباس گرم

- وسایل کمک های اولیه

دریازدگی در حین مسافرت دریایی:

دریازدگی بیماری شایعی است که بسیاری از افراد بی تجربه در سفرهای دریایی را گرفتار می کند. کسانی که به نوعی با سفرهای کاری یا تفریحات آبی سروکار دارند، حداقل برای یکبار با این مشکل مواجه شدند.

وقتی با وسیله نقلیه شناوری در حال حرکت هستیم ارگان های بدن ما ممکن است با سه واکنش طبیعی مواجه شود. نخست حرکت بیش از حد عضلات گوش داخلی، سپس انتقال پیام های حرکتی متعددی از چشم به مغز و در نهایت نوعی عدم تعادل و احساس گیجی؛ در این مرحله به تدریج بیماری دریازدگی شکل می گیرد.

پیشگیری و درمان دریازدگی ساده است؛ پزشکان پیشنهاد می کنند مسافران دریایی پیش از آغاز سفر به پزشک مراجعه و توصیه های او را بکار بگیرند.

لازم است قبل از حرکت اضطراب نداشته باشید و به مسایل تلخ و فاجعه بار فکر نکنید. حین ورود به شناور در محل مناسبی «ترجیحا وسط یا بخش میانی» مستقر شوید و در صورت نیاز چشم هایتان را ببندید و از گوش گیر استفاده کنید.

همچنین در صورت تشدید حالت دریازدگی می توانید به مقدار محدود از داروی ضد بیماری حرکت استفاده کنید؛ این داروها در بخش پزشکی و امداد همه کشتی های مسافری موجود است و در مواقع ضروری ارائه می شود.

24 ساعت قبل از سفر و در طول مسافرت با شناور از خوردن غذاهای حجیم و چرب اجتناب کنید. سبزیجات، سیب زمینی، عسل، نان های غنی شده، شیرینی های کم چرب، ماکارونی و میوه هایی مانند سیب سبز برای جلوگیری از این مشکل مفید هستند. همچنین خوراکی هایی مانند زنجبیل، نعناع و لیموترش حالت تهوع را از شما دور می کند.به یاد داشته باشید نوشیدن قهوه و آب پرتقال، معده را اسیدی کرده و محرک های خوبی برای حالت تهوع و استفراغ هستند.

در هنگام بروز مشکل برای کشتی باید چه کنیم؟

در بیشتر کشتی‌ها قایق‌های نجات مجهز برای زمان خطر و خروج سریع از کشتی وجود دارد و البته زمان سوار شدن به آن‌ها باید خونسردی لازم را حفظ کرد و حتماً جلیقه نجات به تن داشت، زمان بروز خطر به پیام هایی که از سوی خدمه کشتی پخش می شود توجه کافی داشته باشید و آنها را به دقت اجرا کنید تا شانس نجات شما افزایش یابد.

در این زمان سعی کنید آرامش بیشتری داشته باشید و در صورتی که خدمه کشتی برای تخلیه مسافران از شما کمک خواستند به انجام این کار بپردازید.

همچنین محل نزدیک‌ترین قایق‌های نجات به کابین استراحت خود را به یاد داشته باشید تا زمان خطر و فراخوان برای ترک فوری کشتی به سرعت به آنجا بروید.

همیشه دستور العمل نحوه استفاده از جلیقه نجات و سایر وسایل ایمنی را از خدمه کشتی بپرسید و اگر به زبان بومی خدمه کشتی آشنایی ندارید حتماً از یک مترجم یا فردی که بتوانید با او صحبت کنید در مورد مسائل ایمنی و خطر‌های سفر کمک بگیرید.

بسته به وضعیتی که کشتی در زمان غرق شدن قرار دارد، اتلاف وقت می‌تواند سبب از دست رفتن فرصت نجات و مرگ مسافران شود؛ اگر زمان کافی برای نجات وجود دارد می‌توانید برخی از وسایل خود را بردارید، اما اگر زمان کافی وجود ندارد به سرعت کابین را ترک کنید و به سوی قایق‌های نجات بروید.

داشتن هراس، استرس، نگرانی، خشم و پرخاشگری بدترین رفتاری است که در یک وضعیت اضطراری می‌توانید داشته باشید و سبب اختلال در امداد و نجات و آسیب بیشتر شما و همراهانتان می‌شود.
منبع:بیتوته

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار