گوناگون

به ثمر رسیدن بیانیه ها؛ بزرگترین دستاورد برگزاری همایش‌های حوزه معماری

پارسینه: گیتی اعتماد در آستانه برگزاری همایش «تهران؛ چهار دهه معماری و طرح‌های شهری» با اشاره به لزوم آسیب شناسی معماری در چهار دهه اخیر، رسیدن به بیانیه مشترک در همایش ها، رهایی از حرف‌های تکراری، آموزش و توجه جدی به رسانه‌ها را مهم‌ترین عامل برای رشد و توسعه معماری دانست.

به گزارش پارسینه گیتی اعتماد، عضو هیات امناء انجمن مفاخر معماری ایران در رابطه با ضرورت برگزاری این همایش‌ها گفت: مسلما ضرورت این همایش‌ها ارتباط مستقیمی با نتایج آن دارد. اگر همایشی صرفا برای تبلیغات، رفع تکلیف، صرف بودجه و... باشد مسلما ضرورتی برای برپایی آن وجود ندارد.
نایب رئیس انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز افزود: چنانچه این همایش‌ها با هدف برداشتن قدمی به جلو باشد و آسیب شناسی آنچه در گذشته رخ داده و چشم انداز آینده را تعیین کند می‌توان نقشه راه مناسب باشد بدیهی است که برگزاری آن مفید و ضروری است.
اعتماد در رابطه با دستاورد‌هایی که این همایش می‌تواند داشته باشد، گفت: با توجه به هدف تعیین شده چنانچه یک دبیرخانه دائمی یا کمیته‌ای برای پیگیری نتایج، جمع بندی و قطعنامه‌های منتج از این همایش‌ها به وجود آید، به ثمر رساندن این قطعنامه‌ها بزرگترین و مفید‌ترین دستاورد‌های این همایش است.
رئیس هیات مدیره مهندسین مشاور طرح و معماری ادامه داد:، اما متاسفانه در بسیاری موارد، همایش‌های مشابه برگزار و حرف‌های تکراری عنوان می‌شود که هیچ نتیجه عملی و مفیدی برای مخاطبان و گروه‌های هدف به دست نمی‌آید.
اعتماد خاطر نشان کرد: از آن جا که موضوع معماری و شهرسازی وسیع و همه جانبه است مخاطبان این همایش می‌توانند از گروه‌های مختلف باشند. اما در پله اول مدیران و مسئولین برای آگاه شدن از آن چه بر شهر‌ها و معماری در شهر‌ها گذشته و علل این اتفاقات که متاسفانه ما را در وضعیت ناخوشایند امروز رسانده است، متخصصان حوزه‌های معماری، شهرسازی و رشته‌های مربوط و وابسته به آن و در نهایت دانشجویان این حوزه و شهروندان دیگر را در بر می‌گیرد.
وی در رابطه با چشم انداز معماری ایران اذعان کرد: اگر روند به این گونه باشد و هیچ اقدام و تغییری نداشته باشیم متاسفانه نمی‌توان چشم انداز روشن و مناسبی انتظار داشت.
عضو هیات امناء انجمن مفاخر معماری ایران تصریح کرد: هر چند هم در گذشته و هم احتمالا در آینده ما در مواردی معماری‌های ارزشمند یک بنا را داشته ایم و خواهیم داشت، اما اگر هدف و منظور ایجاد یک معماری مطلوب و همساز با فرهنگ، اقلیم، شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور به خصوص در تهران باشد، می‌توان به آینده خوشبین بود.
وی ادامه داد: باید به پرورش فرهنگ مردم و مدیران، متخصصان و به خصوص نسل جوان پرداخت و در آموزش معماری و شهرسازی تجدید نظر کرد. در این زمینه در نقش صداو سیما باید مطالعه و بازبینی داشت.
این متخصص حوزه معماری و شهرسازی در رابطه با راهکار‌های لازم جهت بهبود وضعیت معماری ایران گفت: فرهنگ سازی و آموزش مسلما باید از مهد کودک و مدرسه آغاز شود تا در آینده در دانشگاه‌های کشور شاهد نظام آموزشی پویا و گروه آموزشی و استادان با فرهنگ، دانشجویان جستجو گر نه بی تفاوت به محیط و حرفه‌ای که خلق خواهند کرد و از همه مهم‌تر مدیران مسئول و آگاه و سالم داشته باشیم.
همایش تهران، چهار دهه معماری و طرح‌های شهری ۸ و ۹ اسفند در محل فرهنگستان هنر برگزار خواهد شد

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار