گوناگون

افزایش تنش ها میان ریاض و مانیل

افزایش تنش ها میان ریاض و مانیل

پارسینه: مانیل که تاکنون شاهد اعدام تعدادی از کارگرانش در عربستان بوده، دوباره بر سر اعدام خدمتکار ۳۹ ساله فیلیپینی اعتراض رسمی و شدیدی را تسلیم عربستان کرده، زیرا این اقدام افکار عمومی فیلیپین را به شدت ناراحت و برآشفته کرده است.

به نقل از رسانه‌های فیلیپینی، ریاض به رغم پیگیری‌ها و اعتراض دولت فیلیپین در هفته جاری اقدام به اعدام یک خدمتکار زن فیلیپینی دیگر کرده است.

فیل استار گزارش داد: این زن که خدمتکار خانگی در عربستان بود، بدون برخورداری از حمایت‌های حقوقی دولت فیلیپین در این کشور عرب خاورمیانه به دلایلی که مانیل آن را رد کرده، اعدام شده است.

وزارت امورخارجه فیلیپین نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن اعتراض به این اعدام، گزارش داد که مانیل به ریاض پیشنهاد ارائه 'پول خون' به جای اجرای حکم اعدام خدمتکار فیلیپینی کرده بود که شورای قضایی عربستان آن را رد کرده بود.

براساس این گزارش پیگیری‌های حقوقی سفارت فیلیپین نیز برای جلوگیری از این اعدام موفق نبوده است.

دفتر ریاست جمهوری فیلیپین نیز اعدام این زن فیلیپینی را در عربستان بدون ذکر دلایل حقوقی دقیق دراین کشور تائید کرده است.

خانواده این خدمتکار فیلیپینی که در شوک این حادثه قرار گرفته اند، خواستار پیگیری حقوقی این موضوع از سوی دولت فیلیپین علیه عربستان هستند.

بسیاری از گروه‌های مدنی نیز با صدور بیانیه‌های مختلف خواستار اتخاذ سیاست‌هایی برای حمایت از حقوق کارگران فیلیپینی خارج از کشور به ویژه کارگران اعزام شده به کشور‌های عرب خاورمیانه شده اند.

این حادثه یک سال پس از بروز تنش گسترده میان مانیل و کویت دیگر کشور عرب خاورمیانه برسر قتل یک خدمتکار فیلیپنی از سوی کارفرمای وی و پنهان کردن جسدش در یخچال خانگی رخ داده است.

عربستان پیشتر یک خدمتکار اندونزیایی را سه ماه پیش نیز بدون توجه به اعتراض جوکو ویدودو رئیس جمهوری اندونزی، اعدام کرد.

تاکنون تعداد زیادی از خدمتکاران زن که از کشور‌های جنوب شرق آسیا به کشور‌های عرب خاورمیانه اعزام شده اند، از رفتار‌های غیرانسانی و مورد تجاوز قرار گرفتن از سوی کارفرمای خود شکایت کرده اند.

سال گذشته تعداد زیادی از کارگران زن فیلیپینی که در خاورمیانه شاغل بودند، با ارسال نامه‌ای به دوترته رئیس جمهوری این کشور خواستار کمک دولت برای بازگشت به کشورشان شدند.

این کارگران ساعت کار بیش از ۱۲ ساعت در روز را نیز یکی دیگر از شرایط سختی اعلام کردند که کارفرمایان عربستانی و دیگر کشور‌های عرب خاورمیانه بر آن‌ها اعمال می‌کنند.

اکثر این کارگران از خانواده‌های بسیار فقیر و بیسواد یا کم سواد برای کار‌های سخت و طاقت فرسا به کشور‌های دیگر اعزام می‌شوند.

حدود ۱۰ میلیون نفر از کارگران فیلیپینی که حدود ۱۰ درصد از جمعیت ۱۰۰ میلیون نفری فیلیپین را تشکیل می‌دهند، در خارج از این کشور مشغول به کار هستند.

قریب به ۲.۳ میلیون نفر از آن‌ها در کشور‌های عرب خاورمیانه و آفریقا شاغل هستند.

برخی از گروه‌های حمایت از حقوق کارگران در فیلیپین نیز به شدت نسبت به اعدام کارگر زن فیلییپینی در عربستان اعتراض کرده و خواستار متوقف کردن روند اعزام نیروی کار این کشور به عربستان و کشور‌های عرب خاورمیانه شده اند.

این گروه‌ها دولت رودریگو دوترته رئیس جمهوری فیلیپین را متهم کردند که سرنوشت و حقوق کارگران فیلیپینی شاغل درکشور‌های خاورمیانه را مورد اهمیت قرار نمی‌دهد.
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار