گوناگون

همسران از زن‌های خود بدانید

همسران از زن‌های خود بدانید

پارسینه: کلید موفقیت در زندگی مشترک، برقراری روابط مسالمت‌آمیز، سالم، دوطرفه، سرشار از محبت و احترام، مبتنی بر اعتماد دوجانبه، عاقلانه، غیردست و پاگیر و زنده نگهدارنده همان عشق روز‌های اول است.

شما به عنوان شوهر باید بدانید که صحبت کردن با همسر ریزه‌کاری‌های خاص خودش را دارد و اگر به این نکات توجه نکنید، ممکن است نتوانید از نیاز‌ها و احساسات او باخبر شوید و احساسات و نیاز‌های خودتان را به او منتقل کنید. در اینجا چند نکته کلیدی درباره صحبت شما و همسرتان آورده‌ایم:

من احساس می‌کنم...

این سه کلمه به شما کمک می‌کنند که بهتر با همسر‌تان ارتباط برقرار کنید. به خاطر داشته باشید کلمه‌ای که به دنبال این سه واژه می‌آید، همیشه «خسته‌ام» یا «مریضم» نیست. ممکن است شما احساس ناراحتی، غمگینی، دلسردی، سرخوردگی یا خشم کنید. این روشی است برای بیان مسالمت‌آمیز احساسات‌تان؛ به گونه‌ای که بدون ایجاد واکنش تدافعی بتوانید با همسر‌تان گفتگو کنید. «من احساس می‌کنم...»

شروع یک ارتباط دوستانه را رقم می‌زند. بین دو جمله: «تو داری به من بی‌توجهی می‌کنی» با: «من حس می‌کنم انگار به من بی‌توجه هستی»، اولی احتمال اینکه موجب شروع دعوا و جر و بحثی شود را بالا می‌برد؛ ولی دومی این امکان را به دو طرف می‌دهد که در فضایی آرام‌تر با هم گفتگو کنند.

من فکر می‌کنم ...

یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توانید به وسیله آن نسبت به همسرتان ابراز احساسات کنید این است که پیش از بیان احساس‌تان سه کلمه بالا را بگویید. رویاها، تفکرات و عقاید شما چیز‌هایی هستند که شما باید به عنوان یک سر زندگی مشترک بتوانید ابراز کنید. هیچ اشکالی ندارد که شما احساسات خوب و بدتان را با کسی که با او زندگی می‌کنید، در میان بگذارید. برخی مرد‌ها این کار را بیهوده یا ژستی روشنفکرانه می‌دانند که کاربردی ندارد و فقط به درد مقالات روانشناسان می‌خورد.

در حالی که این کار تاثیر بسیار عمیقی بر روابط زناشویی می‌گذارد. بهترین راهی که می‌توانید از این سه کلمه بهره بگیرید، این است که پس از آن کلماتی برای تعریف از همسرتان بیاورید: «من فکر می‌کنم امروز هم مثل همیشه خیلی شیک شده‌ای». زنان نسبت به ظاهر‌شان در جامعه حساس هستند و اگر بشنوند کسی که شب و روز با او زندگی می‌کند نظر مثبتی نسبت به او دارد، خیال‌شان راحت می‌شود و دیگر چندان نگران قضاوت دیگران درباره سر و وضع‌شان نخواهند بود.

چطور عذرخواهی کنید؟

اینکه شما بدانید چطور باید عذرخواهی کنید، در رابطه زناشویی بسیار مهم است. معذرت خواستن به خاطر کار اشتباهی که مرتکب شده‌اید بسیار به استحکام زندگی مشترک کمک می‌کند؛ در حالی که یک معذرت‌خواهی ناشیانه یا اصلا معذرت نخواستن، اوضاع را از پیش هم بدتر می‌کند. برخی از مردان اصلا نمی‌گویند معذرت می‌خواهم یا متاسفم، چون غرور‌شان اجازه نمی‌دهد. در عوض می‌گویند: «اشتباه کردم» یا: «نباید این کار را می‌کردم» یا: «قول می‌دهم دیگر تکرار نکنم». آن‌ها معذرت خواستن را کاری بیهوده و دور از شان مردانه‌شان می‌دانند.

اگر شما با گفتن: «از اینکه عصبانی شدی متاسفم» سعی کنید معذرت بخواهید، فقط باعث دلخوری بیشتر می‌شوید؛ چرا که با این جمله نشان می‌دهید از کاری که انجام داده‌اید متاسف نیستید، بلکه از این ناراحتید که چرا همسرتان اینگونه واکنش نشان داده است! همسر‌تان با شنیدن این جمله می‌فهمد که نه تنها از کارتان پشیمان نیستید، بلکه نشان می‌دهید از رفتار و واکنش او هم دلخورید و انگار او بدهکار هم شده است!

یا اگر بگویید: «ببخشید فراموش کردم... سرم خیلی شلوغ بود»، همسرتان می‌فهمد که نه تنها عذرخواهی نمی‌کنید، بلکه از عمل نادرست‌تان دفاع هم می‌کنید.

برای درست معذرت‌خواهی کردن به نکات زیر توجه کنید:

اشتباه خود را بشناسید و خرابکاری‌تان را بر عهده بگیرید: «می‌دانم که وقتی دیر دنبالت آمدم، ناراحتت کردم. تو برای این کنسرت از سه ماه پیش بلیط رزرو کرده بودی. ما کنسرت را از دست دادیم و من باعث شدم.»

اگر برای توجیه اشتباه‌تان دلیل منطقی دارید، آن را توضیح دهید و اگر دلیل منطقی ندارید و تنها بی‌توجهی کرده‌اید، بی‌جهت آسمان و ریسمان به هم نبافید: «کارم در اداره بیش از حد طول کشید و رئیسم حجم زیادی از کار را ناگهانی به من واگذار کرد و مجبور شدم خلاف میلم بیشتر بمانم.»

به او بگویید از اینکه این اشتباه را کرده‌اید چه حسی دارید: «من از اینکه دیر کردم خیلی احساس بدی دارم. باورم نمی‌شود که در حق تو این کار را کرده باشم. مرا ببخش»

سعی کنید هر چه زودتر کاری کنید که اشتباه‌تان را جبران کند: «من سعی می‌کنم دیگر این کار را تکرار نکنم. کنسرت هفته بعد در شهر دیگری برگزار می‌شود. چطور است یک سفر به آنجا برویم و کنسرت را در آنجا ببینیم.» دقت کنید که باید از ته قلب پشیمان باشید، چون اگر ذره‌ای تظاهر در وجود‌تان باشد، همسرتان به راحتی می‌فهمد و فکر می‌کند شما دارید او را گول می‌زنید و این از معذرت نخواستن هم بدتر است.

کلید موفقیت در زندگی مشترک، برقراری روابط مسالمت‌آمیز، سالم، دوطرفه، سرشار از محبت و احترام، مبتنی بر اعتماد دوجانبه، عاقلانه، غیردست و پاگیر و زنده نگهدارنده همان عشق روز‌های اول است. این‌ها برخی از خصوصیات رابطه‌ای هستند که در زندگی زوج‌های موفقی که سال‌هاست با هم زندگی می‌کنند، در جریان است.
منبع: زندگی آنلاین

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار