گوناگون

گیاهان مقاوم در برابر خشکی کدامند؟ چطور به گیاهان آب دهیم؟

گیاهان مقاوم در برابر خشکی کدامند؟ چطور به گیاهان آب دهیم؟

پارسینه: آب دادن به گیاهان هر چقدر هم که با فاصله باشد به دقت و توجه نیاز دارد و افراد فراموشکار و بی‌دقت ممکن است به همین سادگی گیاهان محبوب خود را از بین ببرند. اما گیاهان مقاوم در برابر خشکی به آب زیادی نیاز ندارند و هر چند وقت یک بار می‌توان با آب دادن به آن‌ها از خشک شدن این گیاهان جلوگیری کرد. اما این گیاهان مقاوم کدامند و به چه میزان آب دادن نیاز دارند؟

آب دادن به گیاهان هر چقدر هم که با فاصله باشد به دقت و توجه نیاز دارد و افراد فراموشکار و بی‌دقت ممکن است به همین سادگی گیاهان محبوب خود را از بین ببرند. اما گیاهان مقاوم در برابر خشکی به آب زیادی نیاز ندارند و هر چند وقت یک بار می‌توان با آب دادن به آن‌ها از خشک شدن این گیاهان جلوگیری کرد. اما این گیاهان مقاوم کدامند و به چه میزان آب دادن نیاز دارند؟ اگر مجبور باشید به مسافرت بروید و گیاهان خود را برای چندین هفته و حتی چندین ماه تنها بگذارید چطور از خشک شدن آن‌ها جلوگیری خواهید کرد؟ در این مقاله اختصاصی از مجله قرمز گیاهان مقاوم به خشکی را معرفی خواهیم کرد و در ادامه چند روش برای آب دادن به گیاهان را زمانی که منزل نیستید بیان خواهیم نمود.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

همه دوست دارند گیاهانی سرزنده و شاداب داشته باشند و این سرزندگی و شادابی مدیون آب دادن مرتب و منظم به گیاه است. اما برخی از گیاهان مقاوم به آب دادن زیادی نیاز ندارند و در محیط‌های خشک و بدون رسیدگی خاص هم می‌توانند مدت زیادی سرسبز و زیبا باشند. چنین گیاهانی بهترین انتخاب برای افراد کم حوصله و بی‌دقت است که وقت کافی برای رسیدگی و آب دادن به گیاهان خود را ندارند.

گیاه رشته مرواریدی: اگر پتانسیل حواس پرتی و فراموش کاری در شما بالا است گیاه مرواریدی بهترین گیاه برای نگهداری در منزل شما است. این گیاه زیبا بومی آفریقا است و به آب بسیار کمی نیاز دارد. اما اگر از آن درست مراقبت کنید و خوش شانس باشید گل‌های زیبای رشته مرواریدی را هم مشاهده خواهید کرد که بویی دلپذیر شبیه بوی دارچین دارند.

گیاهان آبدار: سوکولنت‌ها یا گیاهان آبدار همان طور که از نامشان پیداست بافتی پر از آب دارند و به همین دلیل نیاز چندانی به آب ندارند چون می‌توانند از آب موجود در بافت‌های خود استفاده کنند. این گیاه‌ها بسیار متنوع و زیبا هستند و اشکالی هندسی جذابی دارند که می‌تواند زینت بخش خانه شما باشد. قبل از آب دادن به گیاهان آبدار خاک آن را چک کنید تا مطمئن شوید کاملا خشک است.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

لیندا از گیاهان مقاوم در برابر خشکی: لیندا یا نخل دم اسبی یک گیاه مقاوم و زیباست که بومی مکزیک است و برگ‌هایی کم عرض اما توپر و ضخیم دارد. این گیاه نیاز چندانی به آب ندارد اما در محیط‌های آفتابی بهتر رشد می‌کند. تا حد ممکن خاک این گیاه را خشک نگه دارید چون در محیط مرطوب از بین می‌رود و آب دادن تنها هر چند هفته یک بار کافی خواهد بود.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

زامیو کالکاس: گیاه زد زد یا زامیوکالکاس یک گیاه سبز با بوته باریک و بلند و برگ‌های کوچک و ضخیم است. این گیاه محیط خشک و آرام را می‌پسندد و میزان متوسط نور خورشید برای آن کافی خواهد بود. بنابراین شما می‌توانید آن را در محیط اتاق به حال خود رها کنید بدون آن که نیاز به رسیدگی داشته باشد.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

پوتوس از گیاهان مقاوم و زیبا: پوتوس یا پیچک شیطان بومی جزایر سلیمان است و در گلخانه‌ها پرورش پیدا می‌کند. این گیاه با رنگ‌های زیبایی که دارد جزو گیاهان محبوب آپارتمانی به خصوص برای افراد تازه کار به شمار می‌رود. چون پوتوس گیاهی بسیار مقاوم و تطبیق پذیر است که در بدترین شرایط و حتی در محیط‌های کم نور و خشک هم می‌تواند رشد کند.

گیاه ماری یا زبان مادرشوهر: گیاه ماری از گیاهان پرطرفداری است که نیاز به مراقبت خاصی ندارد و در هر محیطی می‌توان از آن نگهداری کرد. این گیاه برگ‌های بلند و عریضی دارد که زیبایی خاصی به محیط اطراف خود می‌دهد و هوای اتاق ار نیز تمیز و مرطوب می‌کند. این گیاه تا هفته‌ها به آبیاری نیاز ندارد و بهترین انتخاب برای افراد فراموش‌کار و حواس پرت است.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

گیاه هوایی یا تیلاندزیا: گیاه هوایی یا تیلاندزیا از عجیب‌ترین و غیرمعمول‌ترین گیاهان آپارتمانی است که برای زنده ماندن حتی به خاک هم نیاز ندارد و شرایط نگهداری از آن بسیار آسان است. شما می‌توانید این گیاه را در یک کاسه کوچک، صدف‌های تزئینی و چیزهایی مانند این نگهداری کنید و برای آب دادن به آن نیز کافی است هر ده روز یک بار آن را در آب خیسانده و سپس خشک کنید.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

بگونیا از گیاهان مقاوم در برابر خشکی: همه کسانی که به گل و گیاه علاقه دارند حتما نام بگونیا را شنیده‌اند و احتمالا از آن نگهداری کرده‌اند. بگونیا گیاهی زیبا، مقاوم و محبوب است که برگ‌هایی بزرگ با رنگ‌های متضاد و جالب دارد. نگهداری از بگونیا بسیار ساده است و آب دادن زیاد آن را خراب می‌کند. زمانی باید به بگونیا آب دهید که برگ‌های آن خشک و چروکیده شده باشد.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

هاوورتیا یا کاکتوس گورخری: هاوورتیا شباهت زیادی به آلوئه ورا دارد و تنها از خطوط سفید روی برگ‌های آن می‌توان آن را تشخیص داد. به خاطر همین خطوط و ظاهر عجیب است که این گیاه کاکتوس گورخری نام گرفته است و نظر همه را به خود جلب می‌کند. این گیاه به محیط‌های سرد و مرطوب علاقه ندارد اما در هر محیطی می‌تواند رشد کند و فقط یک بار در ماه به آب نیاز پیدا می‌کند.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

دراکائنا یا درخت اژدها: این گیاه زیبا با برگ‌های بلند و تیز دو رنگ خود، بومی ماداگاسکار است و ظاهری جذاب با ماندگاری و دوام زیاد دارد. درخت اژدها نیازی به نگهداری خاصی ندارد و حتی مبتدی‌ترین افراد هم می‌توانند از آن در منزل خود نگهداری کنند. این گیاه شرایط محیط‌های بسته، خشکی، رطوبت و هر چیز دیگری را تحمل می‌کند و به سادگی از بین نمی‌رود.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

آلبوکا براکتیتا یا پیاز باردار: نام پیاز باردار چندان هم بی‌مسما نیست چون این گیاه از شگفتی‌های طبیعت است و واقعا بچه به دنیا می‌آورد! این گیاه زیبا و جالب نیاز چندانی به آب دادن ندارد و فقط قبل از هر بار آب دادن باید مطمئن شوید که خاک گیاه کاملا خشک شده باشد.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

چند ترفند برای آب دادن به گیاهان وقتی که منزل نیستید

برای همه ما ممکن است شرایطی پیش آید که مجبور باشیم مسافرت برویم و خانه و زندگی خود را برای مدتی طولانی رها کنیم. گاهی این مسافرت‌ها ممکن است چندین هفته به طول انجامد و در این مدت گیاهان شما به رسیدگی و آب دادن نیاز خواهند داشت. حتی کم توقع‌ترین گیاهان مثل کاکتوس و گیاهان آبدار هم باید یکی دو بار در ماه آب داده شوند و در غیر این صورت از بین می‌روند. بنابراین شما به روشی نیاز دارید تا در مدت غیبت خود از خشک شدن گیاهان خود جلوگیری کنید. سه روش برای این کار وجود دارد که در ادامه آن‌ها را شرح خواهیم داد.

از همسایه کمک بخواهید: این روش شاید ساده‌ترین و کلاسیک‌ترین روش برای آب دادن به گیاهان است که همه دارندگان گل و گیاه بارها ان را امتحان کرده‌اند. در این روش شما به یک همسایه یا فامیل یا آشنای مورد اعتماد نیاز دارید که با گل و گیاه آشنایی داشته باشد. کافی است کلید منزل خود را به این همسایه بدهید و از وی بخواهید تا در زمان‌های لازم به منزل شما بیاید و با رسیدگی به گیاهان و آب دادن به آن‌ها از خشک شدن گل‌های زیبای شما جلوگیری کند.

گیاهان مقاوم در برابر خشکی

یک گلخانه کوچک بسازید: اگر تعداد زیادی گلدان در منزل دارید و همسایه مورد اعتماد و متخصص در دسترس شما نیست می‌توانید یک گلخانه کوچک بسازید و گیاهان خود را چند ماه سالم و سرحال نگه دارید. برای این کار ابتدا یک حوله بزرگ را کاملا خیس کنید و گلدان‌ها را روی آن بچینید. سپس یک کیسه پلاستیکی بزرگ را بسته به تعداد گلدان‌های خود روی آن‌ها بکشید و از طرفین روی زمین بچسبانید. زیر پلاستیک را فوت کنید تا کاملا باد کند و با خیال راحت به سفر بروید. گیاهان با فوتوسنتز بخار آب تولید می‌کنند و این بخار به جای این که در هوا آزاد شود در خاک گلدان‌ها جذب می‌شود و به آبیاری نیازی نخواهند داشت. به خاطر داشته باشید که گلخانه کوچک شما نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید باشد چون گیاهان بر اثر گرمای زیاد آن از بین خواهند رفت.

از سیستم جذبی استفاده کنید: اگر گلدان‌های بزرگی دارید که قابل جابجایی نیستید می‌توانید از سیستم جذبی استفاده کنید. یک ظرف بزرگ را از آب پر کنید و یک طناب نخی که قدرت جذب آب داشته باشد در آن قرار دهید، سر دیگر طناب را در عمق خاک گلدان بکارید. با گذشت زمان وقتی خاک خشک می‌شود آب از طریق این طناب جذب شده و وارد گلدان خواهد شد در نتیجه گیاه شما زنده و سالم باقی خواهد ماند.

منبع: مجله قرمز

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار