گوناگون

طرح بلندپروازانه قطر، ترکیه و مالزی برای تسلط بر بازار مالی جهان اسلام

طرح بلندپروازانه قطر، ترکیه و مالزی برای تسلط بر بازار مالی جهان اسلام

پارسینه: قطر در نظر دارد با همراهی ترکیه و مالزی مراکزی را برای پوشش فعالیت‌های مالی جهان اسلام ایجاد کند. این موضوع می‌تواند فرصتی برای ایران باشد.

طرح بلندپروازانه قطر، ترکیه و مالزی برای تسلط بر بازار مالی جهان اسلام
به گزارش خبرنگار «پارسینه» قطر در یک طرح بلندپروازانه در نظر دارد با مشارکت ترکیه و مالزی با استفاده از یک چارچوب و فناوری مشترک، بازار مالی ۲ تریلیون دلاری جهان اسلام را زیر تسلط مراکزی در سه کشور مذکور قرار دهد تا به این ترتیب بر محاصره تحمیل شده توسط عربستان و متحدانش غلبه کرده و همچنین از وابستگی خود به نفت و گاز بکاهد.

پایگاه خبری «نیکی ایژین ریویو» به نقل از یوسف محمد الجیده، مدیرعامل «مرکز مالی قطر» در یک مصاحبه جمعی در حاشیه «مجمع دوحه» نوشت: «می چشم اندازی برای پوشش تراکنش‌های مالی جهان اسلام در سه مرکز مالی داریم: دوحه، استانبول، و مالزی. این امر مستلزم یک چارچوب و فناوری بین المللی است که معتقدیم مرکز مالی قطر آن را دارد.»

این مقام قطری اضافه کرد بر اساس این طرح ترکیه، قطر و مالزی نیاز‌های مالی جهان اسلام را به ترتیب در اروپا، خاورمیانه بزرگ، و آسیا پوشش خواهند داد.

الجیده گفت: «این یک چشم انداز وسیع است. ما روی آن کار می‌کنیم و این یک پروژه جدید است».

او با اشاره به این که روابط سه کشور اخیرا فشرده‌تر و بسیار نزدیکتر شده است، اضافه کرد: «ما دیدگاه‌های مشابهی داریم... بنابراین دستاورد‌های فراوانی برای رسیدن میان این سه کشور وجود دارد».

«نعمت پنهان» تحریم عربستان و متحدانش

این ابتکار مالی قطری‌ها بخشی از تلاش‌های دوحه برای مقابله با تحریم‌های عربستان، امارات، بحرین و مصر است که علیه این کشور اعمال شده است.

الجیده مانند دیگر مقامات قطری در «مجمع دوحه» از تحریم‌های اعمال شده به عنوان یک «نعمت پنهانی» یاد می‌کند که علی رغم هزینه‌هایی که به همراه داشته، موجب شده تا قطر بیشتر به سمت خودکفایی در حوزه‌هایی مانند تولید مواد خوراکی و توسعه بندر‌ها و زیرساخت‌های فرودگاهیش حرکت کند.

اکنون قطر با اعتماد بیشتری توسعه مرکز مالی خود را به عنوان جایگزینی برای «مرکز مالی بین المللی دبی» که سابقه و وسعت بیشتری دارد، دنبال می‌کند.

قطر با ارائه ضمانت نامه‌های تجاری که موجب می‌شوند فعالیت در دوحه ارزان‌تر از دوبی باشد، توانسته است بازرگانان خارجی را به شرط حضور حداقل ۱۰ ساله، به سمت خود جذب کند.

فرصتی برای ایران

قدرت گرفتن دوحه به عنوان یک مرکز مالی به ایران امکان می‌دهد تا از وابستگی خود به امارات متحده عربی در این زمینه بکاهد. این مساله از سال گذشته و با شدت گرفتن تنش‌های میان تهران و ابوظبی کلید خورده است، اما تا زمانی که جایگزین مناسبی وجود نداشته باشد، قطع این وابستگی ممکن نیست.

عدنان موسی پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران و قطر، اسفندماه سال گذشته در گفتگو با «فایننشال تریبون» تصریح کرده بود که دو کشور عمان و قطر برای تسهیل روابط تجاری ایران از پتانسیل خوبی برخوردار هستد.

مساله جایگزینی امارات با قطر پیش از آن هم از سوی یک مقام بانک مرکزی در گفتگو با خبرگزاری فارس مطرح شده و حتی گفته شده بود چند بانک ایرانی نزد بانک ملی قطر حساب گشوده اند تا گام‌های نخست برداشته شود. البته کارشناسان اقتصادی بر این باورند که انتقال فعالیت‌های مالی که سال‌ها در دوبی دنبال شده است، یک شبه امکان پذیر نیست، اما به هر حال کاهش وابستگی ایران به امارات که در دشمنی و مخالفت با ایران همواره همراه سعودی‌ها بوده، یک موضوع استراتژیک است.

ارسال نظر

  • ناشناس

    نه بابا ایران وقت این جور کارهای بی ارزش را ندارد ما در حال صدور انقلاب هستیم که از جمله صادرات غیر نفتی محسوب می شود

  • giddy

    ما به فکر حمایت از ملل مظلوم هستیم ما برای خودمان یه پا سازمان ملل هستیم و حامی کشورهای عراق سوریه یمن فلسطین و ... چون این کشورها رئیس جمهور ندارند صاحب ندارند و ما باید از اونها حمایت کنیم بجای رسیدگی به مسائل کشور خودمون

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار