گوناگون

روش‌هایی برای جلوگیری از پر خوری

روش‌هایی برای جلوگیری از پر خوری

پارسینه: پرخروی مشکلی است که اکثر ما هر از گاهی به آن دچار می‌شویم، اما اگر پرخوری به شکل مزمن درآید مشکل آفرین خواهد بود؛ در این مطلب روش‌هایی برای جلوگیری از پرخوری بیان می‌شوند


اگر شما هم به دنبال جلوگیری از پرخوری هستید در این مقاله با ما همراه شوید: بسیاری از ما چنین تجربه‌ای را داریم سعی می‌کنیم غذا‌های سالم بخوریم، اما یک جروبحث یا یک تماس استرس زا، ناگهان باعث می‌شود خوراکی‌های پرکالری مثل چیپس بخوریم حتما شما هم چنین اتفاقی را تجربه کرده اید. خبر خوب اینکه پرخوری رفتاری ناخودآگاه نیست و می‌شود آن را کنترل کرد.

برای جلوگیری از پرخوری وعده‌هایی غذایی را منظم بخورید

اگر وعده‌ای را جا بیاندازید یا بین وعده‌ها فاصله‌ی زیادی بگذارید، در واقع خود را برای یک پرخوری حسابی آماده می‌کنید. محدود کردن غذا‌های خاص باعث می‌شود نتیجه‌ای معکوس بگیرید، چون به مرور هوس آن‌ها را خواهید کرد و نهایتا در خوردنش زیاده روی می‌کنید. خوردن غذا‌های سرشار از پروتئین و فیبر هر ۲ یا ۳ ساعت یکبار کمک می‌کند قند خون تان در سطح طبیعی بماند و سوخت و ساز نیز همواره فعال باشد.

برای جلوگیری از پرخوری کمی صبر کنید

در مواقعی که ممکن است دچار پرخوری شوید به خود فرصت دهید و از خود بپرسید که آیا واقعا گرسنه اید؟ یا عصبانی، تنها یا خسته اید؟ اگر گرسنه هستید، چیزی بخورید. اگر اینطور نیست پس سعی کنید مشکل را پیدا کنید تا برطرفش کنید. در این مواقع باید یک حامی پیدا کنید، مثلا با یک دوست صحبت کنید یا از یک مشاور کمک بگیرید.

برای کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری یک لیوان آب بنوشید

گاهی بدنتان فقط فکر می‌کند که گرسنه است در حالی که کم آب شده و نیاز به آب دارد. پس وقتی احساس گرسنگی کردید، ابتدا یک لیوان آب خنک بنوشید. شاید بپرسید چرا آب خنک؟

چون وقتی آب خنک می‌نوشید سوخت و ساز بدن بالا می‌رود تا آب در بدن گرم شود. همچنین آب حجمی از معده را پر می‌کند. باهوش باشید و آبی که می‌نوشید را با اضافه کردن سبزی‌های معطری مانند نعناع، ریحان و یا قطعات لیمو و خیار خوش طعم و پر خاصیت کنید.

برای جلوگیری از پرخوری کابینت و قفسه‌ها را تمیز کنید

پرخوری معمولا در خانه اتفاق می‌افتد، پس اگر تنقلات بدون ارزش غذایی اطرافتان نباشد، خطر پرخوری نیز کمتر می‌شود. به جای آن‌ها آشپزخانه خود را با غذا‌هایی سالم مانند هویج و کرفس پر کنید. همچنین نان سبوس دار و کره بادام زمینی یا قطعات موز نیز انتخاب مناسبی هستند.

کاهش اشتها با میان وعده‌های تند

بیشتر افراد نمی‌توانند با غذا‌های تند پرخوری کنند، پس استفاده از چنین غذا‌هایی به کنترل اشتها کمک می‌کند. حتی برخی تحقیقات نشان داده غذا‌های تند می‌توانند به بالا بردن سرعت سوخت و ساز کمک کنند.

برای کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری ورزش کنید

باور غلطی که درباره ورزش وجود دارد، این است که ورزش اشتها را زیاد می‌کند. اما تحقیقات نشان داده، تمرین متعادل ورزش در روز (۳۰ دقیقه در روز) اشتها را کم می‌کند. باید مواظب باشید زیاده روی نکنید. برخی افراد بیش از حد ورزش می‌کنند و بدنشان حسابی خالی می‌شود و، چون بلد نیستند چطور انرژی بدن را دوباره ریکاوری کنند دچار پرخوری می‌شوند.

برای جلوگیری از پرخوری خود را سرزنش نکنید

حتی اگر گاهی دچار پرخوری می‌شوید به این معنا نیست که دنیا به پایان رسیده است. دست از سرزنش کردن خود بردارید و اجازه ندهید یک روز بد کل هفته تان را تحت تاثیر خود قرار دهد. در عوض متوجه شوید که مشکل از کجا بوده، خود را ببخشید و به کارتان ادامه دهید.
منبع: سیمرغ

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار