گوناگون

توصیه های مصر به آمریکا درباره «معامله قرن»

توصیه های مصر به آمریکا درباره «معامله قرن»

پارسینه: سامح شکری وزیر خارجه مصر به مقامات آمریکایی گفته است که برای اجرای معامله قرن باید چهار مسئله که دغدغه اردن و مصر است، به صورت شفاف مطرح و رعایت شود

«سامح شکری» وزیر خارجه مصر روز چهارشنبه با «مایک پامپئو» همتای آمریکایی، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی و «جیسون گرینبلات» فرستاده خاورمیانه‌ای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کرد.

برخی منابع دیپلماتیک مصری اعلام کردند که شکری در دیدار با مقامات آمریکایی گفت که مصر برای کنار آمدن با ایده آمریکا در خصوص «معامله قرن» آماده است به شرط آنکه قابل اجرا بوده، مشکلی به وجود نیاورده و نکته‌ای را مبهم باقی نگذارد. به عنوان مثال وی گفته این طرح نباید مأموریت اسکان آوارگان فلسطینی را به مصر و کشور‌های عربی تحمیل کند، به خصوص اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی پیشنهاد محرومیت آوارگان فلسطینی از حق بازگشت را مطرح کرده و حتی برای کاهش و قطع کمک‌های مالی به آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) تلاش می‌کنند.

روزنامه قطری «العربی الجدید» به نقل از این منابع نوشت که شکری در این سفر هشدار‌های «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر درباره شکست نهایی معامله قرن را به مقامات آمریکا ابلاغ کرده و گفته است که چنانچه دولت ترامپ نتواند طی چند ماه پاسخ جامعی به نگرانی‌های اردن و مصر و نیز جناح محافظه‌کار سعودی (ملک سلمان) بدهد، در آن صورت احتمال شکست معامله قرن وجود دارد.

چهار توصیه مصر به مقامات آمریکا

بنابر این گزارش، شکری به مقامات آمریکایی گفته است که برای اجرای معامله قرن باید چهار مسئله که دغدغه اردن و مصر است، به صورت شفاف مطرح و رعایت شود: نخست میزان تضمین واشنگتن درباره تعامل مثبت اسرائیل با این معامله و وفاداری به تعهدات خود اعم از برچیدن برخی شهرک‌ها، رفع محاصره نوار غزه و تضمین عبور و مرور بین نوار غزه و کرانه باختری.

مسئله دوم مربوط به حجم کمک‌های آمریکا و کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس از مصر و اردن و تزریق کمک‌های مالی به غزه با هدف اجرای پروژه‌های توسعه‌ای در غزه، رفح و العریش به منظور توسعه این منطقه و ایجاد اشتغال برای شهروندان آن است.

مسئله سوم که دغدغه اصلی مصر است، به میزان آمادگی واشنگتن برای ارائه حمایت مالی، لجستیکی و نظامی به مصر جهت پاکسازی کامل شمال شرقی سیناء از گروه تروریستی «ولایت سیناء» وابسته به داعش، مربوط است.

چهارمین مسئله نیز به پیشنهادات آمریکا درباره مدیریت پرونده امنیت در نوار غزه در دوره انتقالی (از آغاز اجرای طرح معامله قرن تا تشکیل دولت فلسطین) مربوط می‌شود. واشنگتن ترجیح می‌دهد این پرونده را به مصر محول کند. قاهره معتقد است واشنگتن درک درستی از شرایط امنیتی نوار غزه و مشکلات مصر در شمال شرقی سیناء ندارد.

منابع دیپلماتیک مصری گفتند که گرینبلات در پاسخ به شکری گفته است: «سخنان وی را درک می‌کند، اما پیشنهاد جدیدی ندارد و احتمالا به زودی تماس تلفنی بین السیسی و ترامپ به منظور بیان دیدگاه‌های خود درباره برخی نگرانی‌های مصر و عربستان، برقرار می‌شود».

شکری به مقامات آمریکا همچنین گفت که تعامل با معامله قرن به ریاست‌جمهوری و دستگاه اطلاعاتی در مصر مربوط می‌شود و هدف او تنها هدفش ارائه مشورت است. او از پامپئو و بولتون خواسته که مذاکره درباره معامله قرن را جدای از پرونده‌های سیاسی و اقتصادی مورد اهتمام مشترک دو کشور تلقی کنند.

«معامله قرن» یک طرح پیشنهادی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای حل منازعه فلسطینی-اسرائیلی است که بر اجبار فلسطینیان برای امتیازدهی به خصوص درباره وضعیت بخش شرقی قدس و زمینه‌سازی برای ائتلاف منطقه‌ای با مشارکت کشور‌های عربی برای مقابله با مخالفان سیاست‌های واشنگتن و تل‌آویو تأکید دارد.

اخیرا «جارد کوشنر» مشاور و داماد ترامپ به همراه «جیسون گرنیبلات» فرستاده ترامپ در روند صلح غرب آسیا به چند کشور عربی از جمله اردن سفر کردند. گفته می‌شود هدف از این سفر آن‌ها بازاریابی برای طرح معامله قرن و جلب حمایت این کشور‌ها بوده است.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار