گوناگون

نحوه صحیح کاشت و پرورش گل ابوتیلون

نحوه صحیح  کاشت و پرورش گل ابوتیلون

پارسینه: نور کامل را بر سایه و نیم سایه ترجیح می‌دهد، در صورتی که در بهار در بیرون از اتاق نگهداری شود آفتاب ظهر را هم تحمل می‌کند. ولی در تابستان بهتر است که در معرض اشعه مستقیم آفتاب نباشد.

نحوه صحیح کاشت و پرورش گل ابوتیلون
گل ابوتیلون گیاهی است از پنیرکان (ملواسه) و دارای واریته‌های زیادی است، گل‌های ۵ برگی آن به شکل قیف است که از آن‌ها میله پرچم‌ها به هم پیوسته و لوله‌ای شبیه ستون به دورمادگی به وجود می‌آورند، رنگ گل متنوع و به رنگ قرمز، زرد و نارنجی و واژگون و به همین علت است که در بعضی از کتب آن را زنگوله‌ای نامیده اند، برگ‌ها پنجه‌ای با نقش‌های زرد رنگ و مانندبرگ افرا و ترجمه نام انگلیسی آن برگرفته شده از همین نام است.

مشخصات

نام ابوتیلون
نام لاتین
Flowering maple
نام علمی
Abutilon darwinii
خانواده
Malvaceae

گیاهشناسی:

گیاهی است از پنیرکان (ملواسه) و دارای واریته‌های زیادی است، گل‌های ۵ برگی آن به شکل قیف است که از آن‌ها میله پرچم‌ها به هم پیوسته و لوله‌ای شبیه ستون به دورمادگی به وجود می‌آورند، رنگ گل متنوع و به رنگ قرمز، زرد و نارنجی و واژگون و به همین علت است که در بعضی از کتب آن را زنگوله‌ای نامیده اند، برگ‌ها پنجه‌ای با نقش‌های زرد رنگ و مانندبرگ افرا و ترجمه نام انگلیسی آن برگرفته شده از همین نام است. زادگاه اصلی آن مناطق استوایی آمریکا و در بهار و تابستان می‌توان آن را در هوای آزاد قرار داد و در شهریور ماه به آپارتمان گرم و روشن برد، ارتفاع آن به حدود ۱٫۵ متر می‌رسد، ولی در گلدان با قطر ۷ سانتیمتر می‌توان آن را پرورش داد، در دوران جوانی می‌توان از آن به عنوان سبد آویزان استفاده کرد. گونه‌هایی از ابوتیلون دارای برگ‌هایی ابلق با نقش‌های زرد رنگ هستند که زیبایی برگ‌ها در آپارتمان به مراتب بیشتر از گل‌های آن است، نام ابوتیلون برگرفته از یک نوع پنیرک به نام عربی ابوتیلون است.

Flowering-Maple-Emgrid-۱

نیاز‌ها

نور:

نور کامل را بر سایه و نیم سایه ترجیح می‌دهد، در صورتی که در بهار در بیرون از اتاق نگهداری شود آفتاب ظهر را هم تحمل می‌کند. ولی در تابستان بهتر است که در معرض اشعه مستقیم آفتاب نباشد.

دما:

حداقل درجه حرارت در زمستان ۲۱ درجه سانتیگراد و در تابستان درجه حرارت محیط اتاق برای آن مطلوب است.

آبیاری:

دقت کنید که در تابستان بی آبی نکشد، ولی در برابر باتلاقی شدن خاک بسیار حساس است، زهکش را همیشه بازدید کنید، در زمستان هفته‌ای یک بار آبیاری کافی است، ولی در تابستان هر روز احتیاج به آبیاری دارد.

رطوبت:

در تابستان هفته‌ای دو بار و در صورتی که درجه حرارت بالا باشد به طور روزانه غبار پاشی کنید، دقت شود که گل‌ها از غبار پاشی مصون بمانند. از غبار پاشی در زمستان پرهیز شود.

تغذیه:

در فصل رشد (بهار و تابستان) پس از اینکه اولین جوانه شروع به باز شدن کرد با محلول‌های غذایی و یا مواد جامد محلول در آب طبق دستور گیاه را تغذیه مصنوعی کنید.

خاک:

خاک برگ و خاک لومی بهترین محیط رشد برای ریشه این گیاه است.

تعویض گلدان:

هر ساله در بهار گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض کنید. به علت نیاز فراوان به آبیاری حجم آبخور گلدان را زیادتر و حدود ۳ سانتیمتر بگیرید.

تمیز کردن برگ‌ها:

غبارپاشی با آب سبک و ولرم بدون خیس شدن گل‌ها، برگ‌ها را تمیز می‌کند، از مواد براق کننده استفاده نکنید.

ازدیاد:

ریشه دار نمودن قلمه در مخلوطی از شن و پیت در بهار.
منبع: کشتزار

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار