گوناگون

سخنرانی پمپئو درباره صدای مردم ایران مضحک است

سخنرانی پمپئو درباره صدای مردم ایران مضحک است

پارسینه: دانیل چارد، نویسنده و مورخ آمریکایی، سخنرانی مایک پمپئو با موضوع «شنیدن صدا‌های مردم ایران» را مضحک دانست.

دانیل چارد، نویسنده و مورخ آمریکایی، سخنرانی مایک پمپئو با موضوع «شنیدن صدا‌های مردم ایران» را مضحک دانست و گفت: این یک ریاکاری است چرا که اساسا دولت ترامپ حتی نماینده و منعکس کننده صدای مردم آمریکا نیست.

«دانیل چارد» نویسنده و مورخ آمریکایی، حضور وزیر خارجه در جمع اعضای گروهک منافقین را اوج ریاکاری درباره مبارزه با تروریسم و حمایت از دمکراسی خواند و افزود این سخنان، بخشی از تاریخ طولانی آمریکا در تخریب دمکراسی و ادعای حمایت از آزادی در دیگر کشورهاست.

وی دستور منع سفر علیه شهروندان ایرانی و خروج غیرقانونی آمریکا از برجام که مورد حمایت اکثریت مردم ایران بوده است را نمونه‌هایی از این ریاکاری برشمرد.

این نویسنده آمریکایی با اشاره به انتخاب جنجال برانگیز و پر ابهام ترامپ برای ریاست جمهوری تصریح کرد: در سال ۲۰۱۶، ترامپ عملا با سه میلیون رای انتخابات را به هیلاری کلینتون باخت، انتخاباتی که در آن میزان مشارکت تقریبا ۶۰ درصد بود.

چارد ادامه داد:، اما وی به دلیل یک ویژگی غیردمکراتیک در سیستم قانون اساسی ایالات متحده معروف به 'کالج انتخاباتی'، رئیس جمهوری شد.

وی اضافه کرد: بیشتر آمریکایی‌ها همچون بسیاری از ایرانی ها، خواهان صلح و امنیت اقتصادی هستند. یک نظرسنجی که در ماه مه ۲۰۱۸ (خرداد سال جاری) انجام شد، نشان داد که حدود ۵۶ درصد از آمریکایی‌ها از توافق هسته‌ای با ایران حمایت می‌کنند و تنها ۲۶ درصد مخالف آن بودند.

این نویسنده آمریکایی، نفوذ لابی صهیونیستی و دیدگاه ایدئولوژیک ضد اسلامی را از جمله دلایل سیاست ضد ایرانی مقام‌های دولت ترامپ دانست و گفت: شاید مورخان روزی با دسترسی به اسناد دولتی طبقه بندی شده ایالات متحده، بتوانند درک کنند که چه چیزی در ورای خصومت شدید دولت ترامپ با ایران است.

چارد افزود: می‌توان حدس زد که اعتقادات مسیحی بسیار محافظه کارانه و ضد اسلامی و همچنین کینه از باراک اوباما برای تایید برجام، بخشی از انگیزه وی باشد. در عین حال، مثلث عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اسرائیل که در مخالفت با برجام و مقابله با قدرت منطقه‌ای ایران شکل گرفته، نقش مالی و سیاسی در این خصومت دارند.

وی با یادآوری اینکه ترامپ روابط تجاری گسترده‌ای با عربستان دارد، ادامه داد: همچنین اخیرا معلوم شد که در انتخابات سال ۲۰۱۶ پسر دونالد ترامپ، با نماینده‌ای از شاهزادگان عربستان و امارات و یک نماینده از یک سازمان اطلاعاتی خصوصی اسرائیلی دیدار کرده که به وی پیشنهاد شده بود برای شکست کلینتون به وی کمک کنند.

نویسنده آمریکایی کتاب جنگ نیکسون، اضافه کرد: ما در حال حاضر شواهدی نداریم که پسر ترامپ این پیشنهاد را پذیرفته باشد، اما این موضوع نشان دهنده نفوذ فوق العاده عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اسرائیل در دولت فعلی آمریکا است.

** حمایت از منافقین در تناقض با ادعای مبارزه با تروریسم است
چارد حضور مقام‌های ضد ایرانی کاخ سفید و کنگره در جمع اعضای گروهک تروریستی منافقین را در تناقض آشکار با ادعای مبارزه با تروریسم آمریکا دانست و افزود: تاریخ مبارزه آمریکا با تروریسم همواره تناقض آمیز بوده است.
وی یادآور شد: بیشتر آمریکایی‌ها هرگز درباره طرفداری این گروهک از صدام حسین در جنگ ایران و عراق و حملات علیه آمریکایی‌ها نشنیده اند.
نویسنده کتاب 'جنگ نیکسون علیه تروریسم: اف بی آی، چریک‌های چپگرا و ریشه‌های مبارزه با تروریسم' تصریح کرد: یکی دیگر از این تناقض‌های بزرگ، پاسخ آمریکا به حملات ۱۱ سپتامبر بود. جنگ علیه تروریسم به جای کم کردن میزان خشونت در جهان، به طور چشمگیری به گسترش آن انجامید.
چارد اضافه کرد: پس از حملات ۱۱ سپتامبر، مردم سراسر جهان با آمریکایی‌ها ابراز همدردی کردند، اما ایالات متحده با تهاجم نظامی به افغانستان و عراق به این احساسات پاسخ داد و حملات هواپیما‌های بدون سرنشین آن در خاورمیانه و آفریقا را گسترش داد که باعث مرگ و رنج غیرنظامیان زیادی شده است.
وی خاطرنشان کرد: این سیاست‌ها باعث گسترش تروریسم علیه آمریکا و شکل گیری گروه‌هایی تروریستی همچون داعش شده است.
چارد در پاسخ به اینکه مبنای خارج کردن فرقه رجوی از لیست تروریسم وزارت امور خارجه آمریکا در سال ۲۰۱۲ چه می‌تواند باشد، گفت: این گروه فعلا فقط ایرانی‌ها و نه آمریکایی‌ها را هدف قرار می‌دهد. شاید این موضوع در کنار نفوذ لابی‌ها در واشنگتن به خارج کردن آن از لیست تروریستی کمک کرده باشد.
وی افزود: این لیست همیشه سیاسی است. این رویکرد در مورد لیست وزارت امور خارجه ایالات متحده هم صدق می‌کند. به عنوان مثال، در سال ۱۹۸۸، وزارت امور خارجه، کنگره ملی آفریقا را یک سازمان تروریستی اعلام کرد. این کار زمانی صورت گرفت که اعضای آن با رژیم نژادپرست آپارتاید در آفریقای جنوبی که متحد آمریکا بود، مبارزه می‌کردند.
نویسنده کتاب آمریکایی ادامه داد: نلسون ماندلا تا سال ۲۰۰۸، یعنی مدت‌ها پس از آزادی از زندان آپارتاید، در فهرست تروریست‌های بین المللی وزارت امور خارجه باقی ماند.
چاد تصریح کرد: متاسفانه سخنرانی پمپئو جزئی از تاریخ طولانی تخریب دمکراسی در دیگر کشور‌ها و ادعای همزمان رهبران ایالات متحده برای آزادی مردم دیگر کشورهاست. کودتا‌هایی که توسط سازمان سیا در ایران (۱۹۵۳)، گواتمالا (۱۹۵۴) و شیلی (۱۹۷۲) انجام شد، آغاز این روند بود.
وی با بیان اینکه در اواخر دهه ۱۹۷۰، آمریکا از تعدادی از سازمان‌های ضد انقلابی و خشن در مستعمره‌های سابق پرتغال در آنگولا و موزامبیک حمایت می‌کرد، اظهار کرد: انجام سخنرانی مایک پمپئو در کتابخانه ریاست جمهوری رونالد ریگان کاملا با این تاریخ دخالت‌های ضد دمکراتیک آمریکا همخوانی دارد. در سال ۱۹۸۵، ریگان از ستیزه جویان کنترا که دستشان به خون آلوده بود، ستایش کرده و از آن‌ها برای سرنگونی رژیم سوسیالیست ساندنیست ها، حمایت کرد.
این مورخ آمریکایی ادامه داد: پس از جنگ جهانی دوم، رهبران ایالات متحده به اسم مبارزه با کمونیسم، دست به مداخله نظامی خارجی، عملیات مخفی و جنگ‌های نیابتی زدند. از ۱۱ سپتامبر به بعد، مبارزه با تروریسم توجیه مهم برای این دخالت‌ها بوده است.

** دامنه اعتراض‌های داخلی علیه دولت آمریکا کم سابقه است
این نویسنده آمریکایی درباره واکنش مردم و روشنفکران آمریکا به سیاست‌های ضد ایرانی ترامپ گفت: مهم این است که درک کنیم که سیاست‌های خشونت آمیز ایالات متحده همیشه با مقاومت نه تنها کشور‌های هدف، بلکه جنبش‌های صلح و عدالت طلب در ایالات متحده روبرو شده و می‌شود.
چارد یادآور شد: در اوایل دهه ۱۹۸۰، جنبش همبستگی با آمریکای مرکزی، توانست کنگره را وادار کند تا اصلاحیه بولاند را تصویب کند که حمایت ایالات متحده را از کنترا‌ها در نیکاراگوئه غیرقانونی اعلام کند. در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ صد‌ها هزار آمریکایی با برگزاری تجمع و راهپیمایی، به حمله ایالات متحده به عراق اعتراض کردند. امروز مخالفت‌های داخلی گسترده‌ای با سیاست‌های ترامپ در جریان است که در جریان قانون منع سفر، جدایی کودکان مهاجر از والدین آن‌ها و حمله حزب جمهوریخواه به نظام بیمه درمانی، بازتاب گسترده‌ای داشته است.
وی تاکید کرد: در حقیقت، دولت ایالات متحده اکنون با بزرگترین افزایش اعتراضات مردمی از ۱۹۶۰ میلادی، اگر نگوییم دهه ۱۹۳۰ روبرو است. این جنبش‌های اجتماعی می‌توانند در پایان دادن به سیاست‌های خصمانه دولت ترامپ علیه ایران نقش بازی کند.
دانیل چارد نویسنده کتاب «جنگ نیکسون علیه ‏تروریسم: اف بی آی، چریک‌های چپگرا و ریشه‌های ‏ضد تروریسم» است که به زودی توسط انتشارات دانشگاه ‏کارولینای شمالی منتشر خواهد شد.
وی همچنین نویسنده کتاب «دانش برای عموم: اسنادی از جنبش دانشمندان ‏رادیکال آمریکا» است که توسط انتشارات دانشگاه ‏ماساچوست منتشر شده است. ‏

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار