گوناگون

بالای یک میلیون و ۳۰۰ هزار معلول در ایران داریم

بالای یک میلیون و ۳۰۰ هزار معلول در ایران داریم

پارسینه: معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور می گوید: حدود دو درصد افراد جامعه معادل یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر معلول هستند.

به گزارش پارسینه ، حسین نحوی نژاد در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: سازمان جهانی بهداشت درباره تعداد معلولان در جامعه آماری حدود ۱۵ درصد را منتشر کرده است که برای ما پذیرفتنی نیست.

وی گفت: پیشگیری، توانمندسازی و جلب حمایت ها و امور خیریه اولویت های سازمان بهزیستی درباره معلولان کشور است.

نحوی نژاد افزود: در این عرصه بهزیستی تنها وارد شده است در حالی که دستگاه های بزرگ و وزارتخانه ها نیز باید در موضوع معلولیت ها فعال شوند.

وی گفت: اکنون در بدو تولد ۹۰ درصد کودکان زیر پوشش خدمات غربالگری شنوایی قرار می گیرند و در رده سنی سه تا شش سال بیش از ۹۰ درصد کودکان غربالگری بینایی می شوند.
نحوی نژاد با بیان اینکه اکنون ۲۵۰ مرکز مشاوره ژنتیکی در بهزیستی فعالند افزود: در قانونی که قرار است در مجلس شورای اسلامی تصویب شود مشاوره ژنتیکی رایگان خواهد شد.
وی گفت: برای سرشماری دقیق شمار معلولان کشور از مسئولان خواستیم در سرشماری نفوس و مسکن امسال این آمار را نیز استخراج کنند اما به ما گفته شد بودجه این کار را ندارند.

نحوی نژاد افزود: از حدود یک و نیم میلیون معلول کشور حدود ۵۰۰ هزار نفر معلول شدید و بیکار هستند که باید به آنان مستمری پرداخت شود.

وی گفت: مستمری ها به طور میانگین ۷۰ هزار تومان است اما در اصلاحیه قانون حمایت جامع از حقوق معلولان که لایحه آن تدوین شده مستمری ها به حداقل دستمزد که افزایش ۱۰۰۰ درصدی را درپی دارد می رسد.

نحوی نژاد افزود: بسیاری از مشکلات معلولان با قوانین موردی حل نمی شود بلکه باید قانون جامعی درباره آنها وجود داشته باشد.

وی گفت: سازمان ها سهمیه بهزیستی را در استخدام های خود به جزء آموزش و پرورش به طور کامل رعایت کردند.

نحوی نژاد افزود: پارسال ۲۵ هزار فرصت شغلی برای معلولان تحت پوشش بهزیستی ایجاد شده است.

وی گفت: قانون اختصاص سه درصد از استخدام ها به معلولان بهزیستی در ۱۰ سال گذشته رعایت شده است.
سهیل معینی مدیرعامل انجمن باور نیز در این برنامه با بیان اینکه قانون حمایت جامع از حقوق معلولان سند جامع حقوقی این افراد است گفت: پس از تصویب این قانون تحولات خوبی در زندگی معلولان جامعه ایجاد شد.

وی افزود: از دست دادن شأن اجرایی، ضعف نظارت و لازم الاجرا نبودن برخی مفاد این قانون موجب شد لایحه اصلاحیه قانون حمایت جامع از حقوق معلولان تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

معینی گفت: قانون اختصاص سه درصد از استخدام های دستگاه های مختلف به افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی در برخی موارد از جمله آموزش و پرورش و شرکت نفت رعایت نشده است.

وی افزود: باید نهادی بر سهمیه سه درصدی استخدام ها نظارت داشته باشد که اکنون این نهاد وجود ندارد.
محمد موسوی رئیس انجمن معلولان توانا نیز در این برنامه گفت: نباید همه کارها بر عهده سازمان بهزیستی گذاشته شود و وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز باید در این مسئله فعال باشد.

وی افزود: باید تغییر نگرش درباره فعالیت معلولان در جامعه به وسیله سازمان ها از جمله صدا و سیما ایجاد و مشاغل فکری به معلولان داده شود.

موسوی گفت: بازنگری قانون حمایت جامع از حقوق معلولان که در سال ۸۳ به تصویب رسید در شرایط تحریم و کسری بودجه بود و بر این اساس بسیاری از موارد آن به علت داشتن بار مالی برای دولت حذف شد یا کاهش یافت.

ارسال نظر

  • ناشناس

    چندمیلیون هم اعصاب و روان داریم از نحوه رانندگیشون مشخصه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار