گوناگون

تنه ایرانیان در مصرف گوشت گراز به چینی ها!

تنه ایرانیان در مصرف گوشت گراز به چینی ها!

پارسینه: شاید ایران در جاذبه های گردشگری برای جذب توریستان چندان موفق نبوده است اما به نظر می رسد که حیات وحش ایران برای شکارچیان غیر ایرانی جذاب باشد. بر این اساس هر ساله عده ای از شکارچیان از برخی کشورهای دیگر به ایران سفر می کنند.

تحریریه پارسینه - ممکن است کشورمان در ارایه جاذبه های گردشگری به گردشگران خارجی و توریست ها چندان موفق نبوده باشد اما به نظر می رسد که حیات وحش آن برای شکارچیان غیر ایرانی بسیار جذاب است؛ آنقدر که تلاش کنند از هفت خوان دریافت روادید و عزیمت به کشورمان عبور کرده و خود را مهیای شلیک به قلب گونه های بومی کشورمان کنند.



البته شکار در کشورمان تقریبا ممنوع است. می گوییم تقریبا چون چندسالی ست که سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان مجوز شکار صادر نمی کند؛ حتی شکار تروفه، الا گراز یا همان خوک وحشی. حیوانی حرام گوشت که برای خارجیها به گوشت لذیذ مشهور است و برای ایرانیان زنده کننده خاطرات ناخوش است چون می تواند محصولات کشاورزی شان را نابود سازد.

شاید همین دلیل برای بروزنکردن واکنش عمومی به صدور مجوز شکار گراز برای خارجی ها کافی باشد چراکه بعضی از کشاورزان ایرانی و برخی دیگر از هموطنانمان بر این باورند که گراز نوعی آفت مزارع کشاورزی است و حکم آفت نیز مشخص است، در حالی که هم می توان برای این گونه فواید فراوانی در طبیعت برشمرد و هم پای مسایلی مانند ورود کشاورزان به زیستگاه این حیوان،محصور نکردن مزارع و مسایلی از این دست را به ماجرا باز کرد.



شاید اگر سازمان محیط زیست کمی به خود زحمت داده بود، اکنون شرایط متفاوتی را شاهد بودیم و کشتار گراز، چه به بهانه شکار تروفه و فروش مجوز آن به خارجی ها و چه به انگیزه دفع آفت از مزارع رخ نمی داد اما این پایان کار نیست و در نتیجه کاهلی سازمان، اوضاع در حال بیخ پیدا کردن است؛ آنقدر که شکار انبوه این حیوان در کشورمان، بلایی جدید به جان ایران و ایرانیان انداخته و معضل جدیدی آفریده است.

مدت هاست که مصرف گوشت این گونه در کشورمان باب شده، به گونه ای که شاهد اوج گیری روز به روز مصرف این خوک وحشی در برخی شهرهای کشورمان و افزایش نرخ فروش آن هستیم. بازار پر سودی که موجب شده شکارچیان این حیوان (جز خارجی های تروفه کش و کشاورزانی که سعی بر آفت کشی دارند) دسته ثالثی هم یافته و برخی برای فروش گوشت گراز راهی شکار این گونه شوند.

بازار این محصول به حدی داغ است که گزارش های رسیده حکایت از فروش گوشت گراز از قرار کیلویی ۸۰ تا ۸۵هزار تومان در شهرهای مختلف کشورمان دارد. البته این نرخ در پایتخت تا ۹۲ هزار تومان نیز می رسد که می تواند نشانگر عقب بودن بازار عرضه از تقاضای این محصول در تهران باشد و برخی رابه صرافت شکار این گونه و ورود به تجارت گوشت آن بیاندازد!



همه اینها در حالی است که فارغ از فواید فراوان گراز برای محیط زیست (از جمله زیر و رو کردن خاک که موجب هوادهی، دفن بذر گیاهان، نابودی لارو برخی حشرات، کنار زدن برف از روی گیاهان در فصول سر فراهم آوردن امکان تغذیه برای چرندگان، گیاه خواران و پرندگان و حتی تامین غذا برای گوشت خواران و راس هرم غذایی در طبیعت با شکار شدن توسط آنها) که می بایست موجب حفاظت از این گونه مقابل شکار بی رویه اش شوند، درباره حیوانی حرام گوشت سخن می گوییم.



به عبارت بهتر، از بابت حرمت مصرف گوشت این حیوان هم که شده جا دارد نگران شکار گراز و فروش گوشت آن در جامعه شویم نه اینکه به مانند چینی ها در رقابت برای خرید گوشت این حیوان قرار بگیریم و نرخی چندبرابر نرخ گوشت گاو و گوسفند را برای خرید و فروش گوشت گراز پدید آوریم. اتفاقی که ثبت آن در جامعه ای اسلامی بسیار تلخ است ولی از آن تلخ تر، سکوت مسیولانی است که وظایف خود در این خصوص را مدت هاست از یاد برده اند!

ارسال نظر

  • زینال بندری

    با توجه به اینکه در زمان های ماضی امکانات لازم برای پختن گوشت این علفخوار سم دار وجود نداشته لذا شارع مقدس جهت جلوگیری از عفونت منتقله از گوشت علفخواران به انسان ها خوردن گوشت گراز را ممنوع کرده ولی در زمان حال که همه نوع امکانات وجود دارد دلیلی ندارد که خوردن گوشت لذیذ این موجود را برای مردم ممنوع کنیم

  • ناشناس

    گراز غذای اصلی حیوانات گوشتخوار مثل گرگ و پلنگ و کفتار است و از بین رفتن نسل آن می تواند ضربات جبران ناپذیر به محیط زیست و حیات وحش کشور وارد کند. نباید با این استدلال که گوشت آن حرام است در مقابل نابودی این حیوان بی تفاوت بود. چطور است که برای مثلا کشتن یک پلنگ به حق جریمه های سنگین اخذ می شود با اینکه پلنگ هم حرام گوشت است اما برای گراز نه؟ این بی تفاوتی به نابود کردن گراز ها ریشه اش در افکار خرافی مذهبی اسلامی است که خوک و گراز را بد و غیر مفید و حرام می دانند در حالی که این حیوان نقش مهمی در طبیعت دارد. به نظر من سازمان حفاظت محیط زیست باید همون اهمیتی که برای حیوانات دیگر قائل است برای گراز هم قائل بشود و برای از بین بردن آن جریمه ی سنگین تعیین کند.

  • ناشناس

    مسیولان؟؟؟؟؟ از کی تا حالا مسئول شده مسیول؟

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    سازمان محیط زیست و نیروی انتظامی نباید اجازه شکار این حیوان زبان بسته را به وسیله بیگانگان دهند

  • ببر مازندران

    خاک تو سرشون گوشت این حیوون غیرت رو از بین میبره

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار