گوناگون

مجتهد اول تهران بعد از آیت الله مهدوی کنی کیست؟

مجتهد اول تهران بعد از آیت الله مهدوی کنی کیست؟

پارسینه: بعد از انقلاب اسلامی و پیروزی نهضت روحانیون، عملا این نقش در داخل فرایندهای حکومتی ادغام شد، اما این نقش و جایگاه به گونه ای است که هنوز هم مهم و تاثیر گذار است.

به گزارش پارسینه ، "مجتهد اول تهران" عنوانی است خاص روحانیون برجسته تهرانی که از دوران قاجار تاکنون به مقبول ترین و مشهورترین مجتهد پایتخت گفته می شود.


در دوران ناصر الدین شاه، حاج ملاعلی کنی، صاحب این عنوان بود که شاید بتوان او را معروف ترین و متنفذترین مجتهد اول تهران نامید،

مجتهد اول تهران عملا نقش آفرینی سیاسی هم قابل توجهی دارد، هرچند که فرایند انتخاب کسی به این عنوان و جایگاه "عرفی" است و بعد از انقلاب اسلامی و پیروزی نهضت روحانیون، عملا این نقش در داخل فرایندهای حکومتی ادغام شد، اما این نقش و جایگاه به گونه ای است که هنوز هم مهم و تاثیر گذار است.

از آنجا که بخش های زیادی از تهران، وقفی محسوب می شود (طبق برخی از شنیده ها نزدیک به یک پنجم تهران وقفی است) و بسیاری از اماکن و مساجد و حوزه ها و ..هم طبق وقف نامه ها باید با مدیریت "مجتهد اول تهران" باشد، مقام و نفوذ مجتهد اول شهر بسیار فراتر از وظایف معمول مذهبی است.

در دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، آیت الله محمدرضا مهدوی کنی عهده دار این مقام روحانی شد، آیت الله مهدوی کنی ریاست مجلس خبرگان، ریاست کمیته انقلاب، یک دوره نخست وزیری، ریاست دانشگاه امام صادق(ع) و دبیری جامعه روحانیت مبارز تهران را برعهده دارند و همین سوابق و اقامت طولانی در تهران نیز باعث شد عنوان مجتهد اول تهران در سالهای بعد از انقلاب متعلق به ایشان شود.

در اسناد مربوط به وقف مدرسه مروی نیز مقابل نام "مجتهد اول تهران" امضای آیت الله مهدوی کنی دیده می شود.

اما با سکته مغزی آیت الله مهدوی کنی در خرداد 1393 و وخامت حال مجتهد اول شهر، به نظر می رسد چهره های دیگری برای تصدی عنوان و جایگاه "مجتهد اول تهران" مورد گمانه قرار گیرند.



-آیت الله امامی کاشانی: تولیت مدرسه شهید مطهری(سپهسالار) و عضو سابق شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت، امام جمعه موقت تهران

-آیت الله محمدباقر باقری کنی، برادر بزرگ آیت الله مهدوی کنی، قائم مقام دانشگاه امام صادق(ع)

-آیت الله حاج مرتضی تهرانی، برادر مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی از علمای سنتی و متنفذ تهران

-آیت الله محمد محمدی نیک(ری شهری) تولیت آستان جضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، وزیر سابق اطلاعات و رئیس دانشگاه علوم حدیث شهرری

از حجت الاسلام حسین انصاریان،حجت الاسلام کاظم صدیقی هم می توان به عنوان گزاره های دیگر این جایگاه یاد کرد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    آخه آقای مهدوی کنی و حاج آقا مرتض تهرانی کجا و آقای انصاریان و ... کجا؟!!

  • ناشناس

    آیت الله حاج مرتضی تهرانی

  • ناشناس

    فقط انصاريان لايق اين كار هستند

  • ناشناس

    باسلام
    لطفاً بخش نظر خوانندگان در ذيل موارد با اهميتي از اين قبيل را برداريد. اظهار نظر در خصوص مورد فوق كه از اهميت ويژه اي برخوردار است، ممكن است باعث رنجش خاطر هريك از اسامي بزرگواري باشد كه نامشان به ميان آمده است؛ چون همگي از مقبوليت عامه برخوردارند.

  • ناشناس

    همان موقع هم آقای مهدوی کنی مجتهد اول تهران نبود و خیلی ها بودند که از ایشان بسیار فقیه تر بودند و آیت الله العظمی سید احمد خوانساری در تهران مرجع تقلید بودند . لذا امام به آقای مهدوی کنی گفته بودند که از آقای خوانساری اجازه بگیرد و ایشان هم از آقای خوانساری اجازه گرفتند و تولیت مروی را عهده دار شدند . الان هم عالم بزرگ تهران آیت الله آقا رضی شیرازی است و ار فقهاء بزرگ تهران می باشند . آیت الله شیخ محمد تقی شریعتمدار هم یکی از بزرگترین علماء تهران می باشند . امثال این بزرگواران در تهران زیادند و شماها نمی شناسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار