گوناگون

ایران از واردات خون بی‌نیاز شد

پارسینه: نامبرده ادامه داد، در نظر داریم تا با امضای تفاهمنامه ای با سازمان نظام پزشکی به سمت جانشین کردن محصولات نوین خونی به جای پلاسما گام برداریم.

مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور گفت: ایران با بیش از دو میلیون اهدا کننده خون ، جزو کشورهای بی نیاز به واردات خون و خودکفا در این زمینه است.

روز شنبه روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران ،علی اکبر پورفتح اله افزود : اکنون حداقل 12محصول را از خون های اهدایی تهیه می کنیم که با استانداردهای جهانی برابر است.

وی اظهار داشت : از پلاسمای مازاد خون نیز هشت محصول تهیه می شود که مورد نیاز بیماران هموفیلی و تالاسمی است و با تدابیر اتخاذ شده، سالانه 150هزار لیتر پلاسما ذخیره می شود که معادل 47میلیارد تومان صرفه جویی ارزی در بخش داروست.

نامبرده ادامه داد، در نظر داریم تا با امضای تفاهمنامه ای با سازمان نظام پزشکی به سمت جانشین کردن محصولات نوین خونی به جای پلاسما گام برداریم.

پورفتح اله ادامه داد:اکنون به ازای هر هزار نفر 27 واحد خون داریم و امیدواریم این رقم در پایان دهه پنجم به 37 واحد برسد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه متاسفانه در بحث اقتصاد خون، بیمه های ما اقتصادی نمی اندیشند، تصریح کرد:در دنیا و کشورهای توسعه یافته، خون یک کالای بسیار با ارزش و پر اهمیت است و این محصول به صورت رایگان در اختیار مراکز درمانی قرار نمی گیرد. به عنوان نمونه قیمت هر یک واحد گلبول قرمز در اروپا و آمریکای شمالی رقمی بین 120 تا 220 یورو قیمت گذاری می شود.

به گفته پورفتح اله ، دلیل این امر آن است که بیمه ها در آن کشورها به فکر کم کردن هزینه های پرداختی به بیماران و درآمد بیشتر هستند. در اروپا و آمریکا گلبول سفید را از خون جدا می کنند و این امر سبب کاهش 2/1 تخت روز اقامت بیمار در مرکز درمانی می شود و بیمه ها روی همین عدد حساب کرده و به مراکز درمانی می گویند ما واحد خون جداسازی نشده را قبول نمی کنیم.

وی با بیان اینکه موضوع پلاکت ها در دنیا جزو بحران های اصلی بحث خون است، افزود: علت این امر رایج شدن سرطان ها و پیر شدن سن جوامع پیشرفته است و افراد سالمند استعداد بیشتری در مبتلا شدن به سرطان ها دارند.

پورفتح اله اظهار داشت : در کشور ما مصرف پلاکت از 300 هزار واحد در شش سال گذشته به بیش از یک میلیون واحد در سال های اخیر رسیده که این امر خوب نیست.

وی تصریح کرد: ورود بیمه به چرخه فعالیت های انتقال خون ضروریست و خواستار این نیستیم که هزینه ای به مردم تحمیل شود، زیرا بیمه ها با قبول هزینه تولید محصولات نوین خونی، هزینه های پرداختی به درمان را کاهش می دهند.

پورفتح اله اضافه کرد: مردم از محصولات با کیفیت تری استفاده می کنند و طول درمان آنها کاهش می یابد و سازمان انتقال خون نیز با جدیت امکانات به روزتر محصولات بهتر را تولید می کند.

وی با بیان اینکه متاسفانه شاخص انتقال خون خودی در کشور صفر است، گفت: بیمارستانها و مراکز درمانی ما عادت کرده اند که خون رایگان دریافت و حاضر نیستند هزینه های آن را پرداخت کنند ، در حالیکه مردم به رایگان خون اهدا می کنند، همکاران ما نیز بدون چشمداشت وسایل مورد نیاز را به کار می گیرند اما در پایان این بیمارستان ها هستند که پول مثلا سرنگ تزریق خون مصرفی را نیز از بیمار می گیرند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

  • ناشناس

    ازبس که خون مردم تو شیشه کردن

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار