گوناگون

آمار جدیدی از بیماران مبتلا به هپاتیت B و C در ایران

پارسینه: عضو هیات علمی بیمارستان بقیة الله الاعظم با توجه به اینکه شیوع هپاتیت در کشور رو به کاهش است گفت: خوشبختانه به علت توجه به این بیماری و اطلاع رسانی در میان افراد در معرض خطر، واکسیناسیون، بررسی مداوم فرآورده های خونی و رعایت بهداشت فردی از سوی آحاد مردم به طور کلی شاهد کاهش شیوع هپاتیت در کشور هستیم.

عضو هیات علمی بیمارستان بقیة الله الاعظم با توجه به اینکه شیوع هپاتیت در کشور رو به کاهش است گفت: خوشبختانه به علت توجه به این بیماری و اطلاع رسانی در میان افراد در معرض خطر، واکسیناسیون، بررسی مداوم فرآورده های خونی و رعایت بهداشت فردی از سوی آحاد مردم به طور کلی شاهد کاهش شیوع هپاتیت در کشور هستیم.

دکتر اشرف کرباسی فوق تخصص گوارش و کبد، با توجه به روز ملی اطلاع رسانی هپاتیت عنوان کرد: هپاتیت التهاب سلول کبدی است که بروز آن به علل عفونی مختلفی بستگی دارد و شایع ترین نوع آن هپاتیت B و C است که بیشتر از طریق خون آلوده، فرآورده های خونی آلوده، تماس جنسی کنترل نشده و... منتقل می شود.

وی با بیان اینکه هپاتیت B قابل پیشگیری است افزود: به علت واکسیناسیون کشوری انجام شده، آموزش، بررسی مداوم فرآورده های خونی، هشدار و اطلاع رسانی در میان افراد در معرض خطر خوشبختانه شاهد کاهش شیوع هپاتیت B در کشور هستیم.

شایع ترین روش انتقال «هپاتیتB» در کشور ریشه کن شد

کرباسی ادامه داد: انتقال ویروس هپاتیت B از طریق مادر به جنین و فرزند شایع ترین روش انتقال بود که خوشبختانه با اجرای پایش واکسیناسیون نوزادان به محض تولد و مادران باردار پس از زایمان شاهد کاهش شیوع از این راه هستیم.

هپاتیتBوC از طریق خوراکی منتقل نمی شود

عضو هیات علمی بیمارستان بقیة الله الاعظم با توجه به اینکه هپاتیت B و C از طریق خوراکی منتقل نمی شود گفت: این دو نوع ویروس بیشتر در بین زندانیان، افراد معتاد به مواد مخدر و مشروبات الکی، پزشکان آزمایشگاه، پرستاران و پزشکان در معرض بیماران مبتلا شیوع دارد و این افراد را در معرض خطر قرار می دهد.

رعایت بهداشت فردی تنها روش کنترل هپاتیتC

این فوق تخصص گوارش و کبد هپاتیت C را عمده ترین مشکل کشور دانست و عنوان کرد: تاکنون واکسن هپاتیت C ساخته نشده است بنابراین رعایت نکات و مسایل بهداشتی تنها روش پیش گیری محسوب می شود.

به گفته وی، هپاتیت A نوع دیگری از این ویروس است که از طریق مصرف آب و غذای آلوده منتقل می شود.

هپاتیت، بیماری خاموش

کرباسی با اشاره به اینکه عمدتا بروز انواع هپاتیت ها بدون علامت است گفت:هپاتیت دارای هیچ گونه علایم اختصاصی نیست اما گاهی و در مواد نادر با پررنگ شدن ادرار، زردی چشم، تب خفیف، احساس ناراحتی و خستگی و.... بروز پیدا می کند اما باید گفت غالبا فرد بدون هیچ گونه شکایتی برای انجام آزمایش های متداول خود مراجعه می کند و متوجه بروز هپاتیت می شود.
وی در پایان با بیان اینکه در کشور ما آمارها به صورت دقیق ثبت نمی شوند خاطر نشان کرد: بر اساس آمار سال گذشته حدود 3میلیون نفر به هپاتیت B و درصد کم تری به هپاتیت Cمبتلا هستند.


منبع: خبرگزاری دانا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار