گوناگون

گاردین: روحانی برای پیروزی باید ثابت کند مرد آینده ست نه گذشته

پارسینه: روحانی بسیار به هاشمی نزدیک است و دید مشترکی با اصولگرای 78 ساله ی ایران در زمینه ی مذاکره با آمریکا دارد. دو تن از فرزندان آیت الله رفسنجانی در کنفرانس انتخاباتی که حسن روحانی در آن اعلام کاندیداتوری کرد حضور داشتند.

انتخاب: حسن روحانی به عنوان پیروز احتمالی انتخابات ریاست جمهوری سال 84 نگریسته می شد، اما سرانجام تصمیم گرفت کاندیدا نشود.

به گزارش انتخاب، ورود مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران دژاوویی (1) به وجود می آورد. وی که در راس هیئت دیپلماتیک ایران در مذاکرات هسته ای با اروپا طی سال های 2003 تا 2005 بود، به نزدیک ترین توافق دیپلماتیک با غرب پس از انقلاب اسلامی ایران دست یافته بود.

تقریبا یک دهه از آن زمان می گذرد، آیا کاندیداتوری حسن روحانی می تواند منحر به موفقیتی دیپلماتیک و کاهش احتمال حمله امریکا و اسرائیل شود و البته پایان تحریم ها را به دنبال داشته باشد؟

پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امری دشوار است. روحانی برای دستیابی به مسند ریاست جمهوری، نیازمند آن است که به مردم اثبات کند که مرد آینده است نه گذشته.

او برای دستیابی به توافق بر سر برنامه هسته ای نیازمند آن است که ایران و غرب را به توافق برساند.

روحانی، یار هاشمی، نزدیک به رهبری

شاید روحانی، اعتبار بسیار خوبی برای چنین وظایفی داشته باشد. او اساسا یک اصولگرای عملگرا و از افراد درون حاکمیت ایران است.

روحانی بسیار به هاشمی نزدیک است و دید مشترکی با اصولگرای 78 ساله ی ایران در زمینه ی مذاکره با آمریکا دارد. دو تن از فرزندان آیت الله رفسنجانی در کنفرانس انتخاباتی که حسن روحانی در آن اعلام کاندیداتوری کرد حضور داشتند.

او همچنین مورد حمایت رهبری ایران است و به عنوان نماینده ایشان در شورای امنیت ملی حضور داشته است.

روحانی در سال 2005 تصمیم به عدم کاندیداتوری گرفت و پس از پیروزی احمدی نژاد از دبیری شورای امنیت ملی کناره گیری کرد.

عملگراهای درون حاکمیت ایران عملکرد سیاست خارجی احمدی نژاد را زیر سئوال برده و به دیپلماسی سال های پیش از رئیس جمهور کنونی نگاه مثبتی دارند.

روحانی در ایران و البته خارج از این کشور و از دید دیپلمات های اروپایی مدیری قدرتمند نگریسته می شود. اما ایا او می تواند پیروز میدان شود؟ روحانی با چالش های بسیاری رو به رو است و استراتژی انتخاباتی او سه لایه خواهد بود.

او در ابتدا خود را به عنوان رقیبی مدیر با رویکردی تکنوکراتیک در خصوص اقتصاد معرفی خواهد کرد. او خود می گوید: ما به مدیریت جدیدی از طریق اتحاد، اجماع و صداقت نیاز داریم.

اشاره ی او به سیاست های تورم زا و پولویستی احمدی نژاد از جمله توزیع پول بین مردم است.

ثانیاً، او به دنبال بهره بردن از ارتباط اقتصاد با برنامه هسته ای خواهد بود، چراکه تحریمات باعث کاهش صادرات نفت و به همان تناسب کاسته شدن ارزش ریال شده است.

حسن روحانی می گوید: استراتژی هسته ای ایران، آیت الله خامنه ای است اما دولت می توانست بر روی تاکتیک ها و نوع اجرای آن تاثیر داشته باشد.

واضح است که روحانی بر این باور است که با استراتژی می تواند خود را به عنوان فردی قابل اعتماد به تصویر بکشد.

ثالثاً، حسن روحانی به دنبال منقاعد ساختن اصلاح طلبان خواهد بود تا بتواند درخواستش برای حمایت از ازادی بیان و اندیشه و بحث را اظهار کند.

به طور کلی کاندیداتوری روحانی نیاز به مواجهه با چالش های بزرگی که ایران با آن رو به رو است را نمایان می کند.

روحانی هرگز با مردم در ارتباط نبوده

وی در گفتگو با روزنامه شرق اظهار داشت: در خصوص اقتصاد باید بگویم که مردم به شدت تحت فشارند و تمام شاخص های اقتصادی اعلام می دارند که وضعیت خطرناک است.

یکی از تحلیلگران گاردین در تهران می گوید: من هیچ دلیل قانع کننده ای برای رای دادن مردم به حسن روحانی نمی بینم. او هرگز با مردم در ارتباط نبوده است.

به ارامی و شاید هم دیرهنگام کاندیداهای قدرتمد انتخابات خود را نشان خواهند داد و عرصه ای که تحت تسلط کاندیداهای اصلوگرا است شکل دیگری به خود می گیرد.

در حال حاضر ابهام و عدم قطعیتی در کشور وجود دارد که ماه اینده به دست شورای نگهبان حل می شود.

گاردین در پایان نوشت: روحانی برای پیروزی در انتخابات باید از ذره ذره ی تجربیات خود استفاده کند و البته پوست کلفتی هم داشته باشد.

* توضیح: دژاوو یک کلمه فرانسوی است و به حالتی اطلاق می‌شود که در‌ آن شخص احساس می‌کند، چیزی را که در حال رخ دادن است، قبلا تجربه کرده است

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار