گوناگون

امام‌جمعه مشهد:مسئله تربيت در مدرسه امکان‌پذير نيست! مدير و معلم مگر بچه‌بان والدين هستند؟

پارسینه: امام جمعه مشهد گفت: امروز روي کره زمين، پيروان هيچ آيين و مذهبي، خصوصيت ما شيعيان جعفري مذهب را ندارند، به‌خاطر اينکه پيرو هر رهبري در مذهب که باشند، شخصيت علمي، فکري و عظمت معنوي او به اندازه امام صادق(ع) نيست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، آيت‌الله "سيد احمد علم‌الهدي"، در خطبه‌هاي نماز جمعه مشهد مقدس در محل رواق امام خميني(ره) حرم مطهر رضوي، با تسليت سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) با بيان اينکه "اگر ما در اثبات حقانيت مذهب و اعتقادمان هيچ دليلي جز تابلوي شفاف و درخشان شخصيت امام صادق(ع) به عنوان رئيس مذهب نداشتيم، شخصيت ايشان حقانيت ما را ثابت مي‌کرد"، تاکيد کرد: اين امتياز براي ما شيعيان جعفري‌مذهب است.

امام جمعه مشهد با اشاره به جريانهايي که در زمان امام صادق(ع) در جامعه و امت اسلامي به وجود آمده و مدعي رهبري امت اسلام در مسائل و معارف ديني بودند، گفت: دستگاه حکومتي از روز اولي که از خط امامت و ولايت در امت اسلام انحراف پيدا کرد، با محور سکولار بودن حکومت، سياست را توسعه داد. هر خليفه‌اي و هر حاکمي در رأس امت اسلام قرار گرفت، روي يک اصل اصرار داشت و آن اصل اين بود که مسئله مديريت و سياست در جامعه ديني با مسئله شناخت، ترويج و توسعه معارف، دو مسئله جداي از هم است و رهبري ديني و مرامي، غير از رهبري سياسي است.

وي ادامه داد: حکومتها و قدرتها سعي مي‌کردند تفکيک بين رهبري مرامي و سياسي را ترويج کنند و در عرصه رهبري مرامي هم سعي بر اين داشتند که اين رهبري در نقطه‌هايي متمرکز بشود که در استخدام قدرت حاکم و حکومت باشد، لذا در زمان امام صادق(ع) که همه امت از نظر شخصيت علمي و جلالت فکري امام، متوجه آن حضرت بودند، دستگاهها و قدرتها سعي مي‌کردند در رهبري معارف دين، يک نقاطي را به وجود آورند و مرکزيتهايي ايجاد کنند که مردم با توجه به آنها، ديگر به امام صادق(ع) توجه نکنند.

علم‌الهدي در خصوص دو نفر از افرادي که به عنوان رقيب امام صادق(ع) توسط حکومت بني‌عباس مطرح شدند، گفت: دو نفر از اين نقطه‌ها و مرکزيتها که به عنوان رهبر مرامي در امت اسلام شناخته شدند و اين رهبري آنها در نسلهاي بعدي هم ادامه پيدا کرد، ابوحنيفه و انس‌ابن مالک بودند و هر دو نفر اينان که در مقابل امام صادق(ع) ادعاي رهبري داشتند، طبق اسناد معتبر اهل سنّت و شيعيان، به فضايل اين امام(ع) اعتراف کرده‌اند.

وي ادامه داد: امام صادق(ع) چنين شخصيتي است. لذا روزي که بني‌عباس نتوانست شخصيت معنوي و علمي امام صادق(ع) را در يک هاله تيره‎اي بپوشاند، بناي براندازي ايشان را گذاشت.

عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينکه امروز هم استکبار جهاني، راهي مشابه آن زمان را در برابر نظام مقدس جمهوري اسلامي در پيش گرفته است، گفت: برادران و خواهران! امروز هم مشکل ما با دنياي استکبار و مزدورانشان در اين نظام همين است؛ اين نظام مروّج معارف امام صادق(ع) در دنياست. اين نظام عامل توسعه معارف امام صادق(ع) بر روي کره زمين است و اگر اين نظام توسعه يابد و مردم دنيا با يک چهره رهبري و يک توده معارفي از انديشه والاي يک رهبر آسماني مثل امام صادق(ع) باخبر شوند، ديگر ميداني براي استکبار روي کره زمين باقي نخواهد ماند.

وي تاکيد کرد: استکبارستيزي ما نه تنها بايد ادامه پيدا کند بلکه بايد توسعه هم پيدا کند، چون استکبار، امام‌صادق(ع) ستيز است.

امام‌جمعه مشهد خاطرنشان کرد: آنان نمي‌توانند تحمل کنند که معارف امام صادق(ع) در دنيا حاکم شود، چون چيزي برايشان باقي نخواهد ماند، لذا ما بايد در مقابله و ستيز با استکبار، راه خود را ادامه دهيم. امام ما راهي را ترسيم کردند و مقام معظم رهبري هم آن را با قدرت ادامه داده‌اند. در هيچ شرايطي و در هيچ موقعيتي راه استکبارستيزي امام بزرگوارمان به بن‌بست نخواهد رسيد و هشت سال دفاع مقدس مردم وفادار و جوانان جان برکف ما ثابت کننده اين واقعيت است.

وي با اشاره به هفته دفاع مقدس، گفت: امروز ما هفته دفاع مقدس را به عنوان سالگرد هشت سال حماسه در وضعي برپا مي‌کنيم که عظمت و عزت ما در گرو آن خونهاي شهدا و ايثارگريها و حماسه آفرينيهاي هشت سال دفاع آن قدر توسعه پيدا کرده که امروز ما چندين برابر آن زمان قدرت داريم.

آيت‌الله علم‌الهدي افزود: روزي که دفاع مقدس تمام شد، کنار گوش جوانان ما اين نغمه مسموم را ساز مي‌کردند که اين دفاع و اين حماسه مخصوص نسل انقلاب بود، نسلهاي بعدي ديگر نسل انقلابي مدافع در اين حد نخواهند بود، اما ما بعد از بيست و چند سال امروز داريم هفته دفاع مقدس را برپا مي‌کنيم در حالي که نسلي که در آن روز دبستاني بوده، امروز قدرت، عظمت و صلابت دفاعي ما را به جايي رسانده است که در رژه روز اول هفته دفاع مقدس، دو موشک نمايش داده شد؛ اگر فقط همين دو موشک را امروز نيروهاي دفاعي ما، بخواهند در عرصه مقابله با استکبار به کار ببرند، از شمال فراگير خليج‌فارس و درياي عمان تمام منطقه خليج فارس و درياي عمان را دربر مي‌گيرد، به گونه‌اي که حتي يک پرنده قدرت پرواز نداشته باشد.

وي ادامه داد: الان 60 درصد انرژي دنيا از اين دو دريا صادر مي‌شود و اگر بنا شد روزي نيروهاي حماسه‌ساز دفاعي ما، به خاطر مقابله با استکبار تصميم بگيرند اين منطقه را قرق کنند، دنيا از نظر انرژي فلج خواهد شد و اين، سلطه جهاني امروز ما را ثابت مي‌کند، در حالي که ما هنوز زمينه‌ساز ظهور و فرج مولايمان هستيم، اما روز ظهور و فرج مولايمان چه خواهد شد؟

امام جمعه مشهد تاکيد کرد: ما امروز در اين شرايط هستيم و هفته دفاع مقدس را در اين اوج قدرت برگزار مي‌کنيم. اگر استکبار بخواهد با ما مقابله کند، دنيا را تنها با ابزار دو موشک دست‌سازمان مي‌توانيم به نقطه فلج برسانيم و در خط استکبارستيزي به حمدالله مجهزيم.

وي يادآور شد: آن روزي که دفاع مقدس تمام شد، همه گفتند حماسه تمام شد، ايثار تمام شد، فداکاري تمام شد، اما بعد از دفاع مقدس چه نسلي برآمد؟ برادران و خواهران! اين تعالي در تداوم نسل انقلاب تا روز ظهور امام زمان(عج) بايد ادامه داشته باشد. آن نسل توانست اين نسل دوم و سوم را بسازد و شما که در اين نسل هستيد، بايد نسل آينده را بسازيد.

امام جمعه مشهد با اشاره به آغاز سال تحصيلي، گفت: امروز روز اول مهر است و سال تحصيلي آغاز شده است، اين بچه‌هاي خردسال دبستاني و راهنمايي امروز شما، همان نسلي هستند که بايد قوي‌تر و متعالي‌تر و پيشرفته‌تر، صلابت و قدرت نظام را توسعه دهند، آيا واقعا اين آينده را براي اين نسل در نظر گرفته‌ايد؟

وي افزود: مسئله تعليم در مدرسه امکان دارد، اما بدانيد که مسئله تربيت در مدرسه امکان‌پذير نيست، مگر اين که مدرسه با خانه آميخته و ممزوج شود.

آيت‌الله علم‌الهدي خطاب به پدر و مادرها، گفت: خواهرم، برادرم! به عنوان يک پدر، به عنوان يک مادر، اين بچه هفت ساله، اين بچه دوازده سيزده ساله، پاره جگر توست، چطور از خودت جدايش مي‌کني و به مدرسه مي‌فرستي و همه چيزش را به مدرسه مي‌سپاري؟ مگر اين آقاي مدير و معلم مي‌تواند دويست سيصد بچه را در يک‌جا جمع‌آوري کند و تربيت کند و کاملا اينها را محافظت کند؟ مهدکودک که نيست که بچه‌ات را برايت نگهداري کنند، دبستان است، مدرسه راهنمايي است. اين بچه تو کنار چه کسي مي‌نشيند؟

وي تاکيد کرد: بچه مثل يک گل ظريف است، لطافت مزاج و روح دارد، اثرپذير است. در کنار اين بچه تو، بچه‌اي از يک خانواده ناهنجار مي‌نشيند که شب قبل، منظره‌هاي فجيع و وقيح ماهواره را تماشا کرده و صبح مي‌آيد و کنار بچه تو مي‌نشيند. اينجا معلم و مدير چه مسئوليتي دارند اگر آن ناهنجاريهاي وقيح را به بچه تو منتقل کند و اين گل ظريف همه آنها را بگيرد؟ با چه اطميناني بچه‌ات را به مدرسه فرستاده‌اي؟

وي ادامه داد: يک عده مي‌روند و پول بيشتر هم مي‌دهند و در مدارس غيرانتفاعي بالاي شهر، به خيال خودشان بچه‌شان را در مدرسه‌اي بهتر مي‌گذارند. حالا شايد از نظر علمي، بهتر تدريس بشود، اما آن بچه بالاشهري ديشب تا ساعت 10 شب کنار ماهواره بوده و آن فجايع را از آن منظره ديده است.

امام جمعه مشهد خطاب به والدين دانش‌آموزان و انجمنهاي اولياء و مربيان، گفت: برادر من! دنبال سر بچه‌هايتان راه بيفتيد، خواهرم، دختران و پسرانتان را جمع کنيد. انجمن اوليا و مربيان نبايد يک انجمن تدارکاتچي براي مدرسه باشد و هر وقت که مدرسه دچار مشکل تدارکاتي مي‌شود اينها جمع بشوند و از پدر و مادرها يک پولي بگيرند. انجمن اوليا و مربيان بايد در تمام مسائل تربيتي و فرهنگي مدرسه دخالت کنند. مسئولان آموزش و پرورش مي‌گويند تمام چالش ما در مسائل فرهنگي داخل مدارس، به خاطر اين است که پدر و مادرها غيرمسئولند و خانواده‌ها فرزندانشان را واگذار مي‌کنند، آخر چرا؟

وي ادامه داد: دختر چادري‌‎ات را مي‌فرستي مدرسه و چند روز بعد دختر بي‌چادر، چند روز بعد بدحجاب و چند روز بعدترش دختر بي‌حجاب تحويل مي‌گيري! مدير و مسئول و معلم چه گناهي کرده‌اند، مگر بچه‌بان تو هستند؟ معلم است، مي‌خواهد درس بدهد. تو خودت بايد دنبال بچه‌ات راه بيفتي و ببيني چه مي‌شود!

وي افزود: يک خواهر معلمه مدرسه راهنمايي، به من مي‌گفت، به فرياد اين آموزش و پرورش برسيد. مي‌گفت در کلاس راهنمايي پسران، براي پسربچه‌هاي دوازده، سيزده ساله وقتي درس مي‌دهم، استيحاش مي‌کنم؛ از پسربچه دوازده سيزده ساله، از نگاهش مي‌ترسم و از برخوردش وحشت دارم به خاطر اينکه هر چند بچه‌اي دوازده سيزده ساله است اما شب رفته ماهواره ديده و فکر و روحش به انواع مفاسد آلوده شده است. خب در اين جامعه‌اي که اين‌طور است، شما بچه‌ات را رها مي‌کني و دلت خوش است که به مدرسه رفته و در خانه نيست و مي‌تواني به کارهاي اضافه بر خانه‌ات برسي؟ اين پاره تن و جگرت است، چطور رهايش کرده‌اي؟

علم‌الهدي خطاب به والديني که نسبت به وضعيت آموزش و پرورش گلايه دارند، گفت: شما سازنده وضع آموزش هستيد. ناله کردن از آموزش و پرورش و گفتن اينکه مشکل دارد، درست و توجيه‌بردار نيست.

اشکالش به شما پدر و مادر وارد است. مسئول و معلم مدرسه خيلي که هنر داشته باشند، تلقين فساد به اين بچه نکنند و بتوانند درسش را خوب بفهمانند، همين؛ اما ساختن بچه، کار توي پدر و مادر است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، امام جمعه مشهد در خطبه اول نماز جمعه اين هفته مشهد مقدس، طي سخناني با موضوع "صيانت از عبوديت و بندگي در درگاه حق"، به مساله "وجين دل" اشاره کرد و گفت: وجين دل، حرکتي است که بايد اغلب اوقات از کساني که ادعاي عبوديت و بندگي در درگاه خدا دارند، صورت بگيرد.

وي ادامه داد: وجين دل، عبارت است از اينکه در عرصه قلب و گرايشهاي قلبي، آن سلسله از خواهشها و گرايشهايي که به غيرخدا متمايل مي‌شود، آن‌چنان که يک علف هرزه را از ميان مزرعه مي‌چينند، از دل بچينيم و ريشه‌کن کنيم.

امام جمعه مشهد با بيان اينکه "ما بايد دو کار را انجام بدهيم تا بندگي‌مان در درگاه خدا شدت و مصونيت يابد"، ادامه داد: يکي اينکه نگذاريم در دل ما براي خدا رقيب درست شود و محور همه کارهاي ما خدا باشد. دومين کار هم اين است که چسبندگي و وابستگي دل را به خدا زياد کنيم و در اين راه تمرين كنيم.

وي تاکيد کرد: راه توسعه دل‌دادگي به خدا و متراکم کردن آن در درون دل، "ولايتمداري" است.

امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: راه تشديد محبت به خدا، اتصال جريان محبت ما به خدا از طريق اولياء است.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار