گوناگون

راه‌اندازي اينترنت حلال در ايران

معاون نظارت و هماهنگي در سياست‌هاي اقتصادي معاون اول رييس‌جمهوري گفت: نخستين شبكه اينترنت حلال كه از سايت‌هاي غيراخلاقي پاك شده است، براي نخستين بار در ايران راه‌اندازي مي‌شود.

«علي آقا محمدي» دیروز در گفت‌وگو با خبرگزاری ايرنا، با بيان اينكه مقدمات راه‌اندازي اين شبكه در كشور آماده شده است، افزود: مي‌توان شبكه اينترنت حلال را توسعه داد و به ساير كشورهاي اسلامي و همسايه متصل كرد.

وي با اشاره به ثبت كنسرسيوم «ايرانيان نت» گفت: اين كنسرسيوم قرار است در زمينه توسعه شبكه فيبر نوري فعاليت كند كه در آن صورت شاهد افزايش سرعت اينترنت در كشور خواهيم بود.

آقامحمدي تصريح كرد: با راه‌اندازي شبكه اينترنت حلال شاهد تحولات بزرگي در عرصه دولت الكترونيك، تجارت الكترونيك و بانكداري الكترونيك خواهيم بود و تمام خدمات الكترونيكي از طريق اين شبكه در اختيار كاربران اينترنت داخلي قرار مي‌گيرد.

وي تاكيد كرد كه جاي اينترنت جهاني محفوظ است و در كنار اينترنت داخلي،‌ دسترسي به شبكه جهاني اينترنت همچنان امكان پذير خواهد بود. معاون اقتصادي معاون‌ اول رييس‌جمهوري در مورد كنسرسيوم ايرانيان نت اظهار داشت:‌ تركيب اعضاي اين كنسرسيوم هنوز به طور كامل مشخص نشده است.

آقا محمدي گفت:‌ اين كنسرسيوم داراي مشاور خارجي است و در مرحله نخست فعاليت خود كه 18 ماه به طول خواهد انجاميد، 10 ميليون كاربر را از طريق فيبر نوري به اينترنت متصل مي‌كند. وي باتاكيد بر اهميت توليد محتوا براي اينترنت حلال گفت: بخش‌هاي مختلف فرهنگي بايد در زمينه توليد محتوا براي اينترنت داخلي فعاليت كنند.

آقا محمدي در مورد تجربه كشور چين در راه‌اندازي شبكه اينترنت داخلي گفت: چيني‌ها براي توليد محتوي مورد نياز كاربران اينترنت، به‌طور وسيع به كار ترجمه پرداختند و الان بعد از انگليسي زبان دوم در اينترنت زبان چيني است.

اینترنت پاک براي تمام بشريت

آقا محمدی در شرایطی از طرح اینترنت حلال سخن گفته است که پیش از این و روز شنبه 7 اسفندماه رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تشکیل هسته‌های اولیه ایده «اینترنت پاک» در کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد که پس از شروع این طرح در ایران، اینترنت پاک در اختیار تمام بشریت قرار ‌گیرد.

رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر از اجرایی کردن ایده تفکیک اینترنت پاک از ناپاک در کشور خبر داد و گفت: «درصد بالایی از استفاده‌های داخل کشور از اینترنت، استفاده‌های مناسب و درستی است؛ اما درصد کمی هم که برای کسب‌وکارهای غیراخلاقی به کار می‌رود، باید به کلی از بین برود که با تحقق ایده اینترنت پاک، این فضای کثیف و غیراخلاقی در کشور منتفی خواهد شد».

وی در آخرین اظهارات خود پیرامون وضعیت پروژه اینترنت پاک گفت: «اینترنت پاک یک ایده است و باید دانشمندان و متفکران و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات راجع به این ایده نظرات خود را به ما ارائه کنند».

رضا تقی‌پور با تاکید بر اینکه در زمینه اینترنت پاک نیاز به نظریه‌های عمیق و تئوری‌های بسیار گسترده احساس می‌شود، افزود: «هسته‌های اولیه کار آغاز شده است؛ به نحوی‌که چندین اتاق فکر برای عملیاتی کردن ایده اینترنت پاک تشکیل شده و در قسمت‌های مختلف بحث و بررسی در حال انجام است. این ایده از زوایای مختلف باید مورد بررسی قرار گیرد و باید به نحوی عمل شود که سرآغاز این طرح از ایران باشد و پس از آن در اختیار تمام بشریت قرار گیرد».

وی ادامه داد: «برای استفاده از نظریات تمامی شهروندان فراخوان اعلام می‌کنیم. از همین تریبون استفاده کرده و اعلام می‌کنیم که هر فردی در رابطه با اینترنت پاک ایده و برنامه‌ای دارد، با مراجعه به سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یا سازمان فناوری اطلاعات نظرات خود را برای این وزارتخانه ارسال کند. نظرات تمامی صاحبان فکر و اندیشه در زمینه اینترنت پاک مورد مشارکت قرار می‌گیرد و از تمامی رهنمودها استفاده خواهد شد».

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه ایران اولین کشوری است که قرار است اینترنت پاک را اجرایی کند، گفت: «بسیاری از کشورها از این ایده استقبال کرده‌اند، به ویژه کشورهای مسلمان مانند مالزی و کشورهای حوزه خلیج‌‌فارس تمایل خود را برای اجرایی کردن اینترنت پاک در کشورشان اعلام کرده‌اند که با این وجود، امید می‌رود بتوانیم گوی سبقت را از دیگر کشورها برای عملیاتی کردن اینترنت پاک برباییم».

مطهری: عملی نیست

در همين حال علي مطهري، نماینده شبستر و رییس کمیته مخابرات کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با انتقاد از مشخص نبودن جزئیات طرح راه‌اندازی اینترنت پاک در کشور گفت: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به‌صورت دقیق درباره جزئیات این طرح، اطلاع‌رسانی کند.

به گزارش خبرگزاری خانه‌ملت وي افزود: شبکه بین‌المللی اطلاعات که به‌صورت مشترک در دسترس تمام مردم دنیا است، محدود به کشور یا فرهنگ خاصی نیست و گرچه برخی از محتوای این شبکه با مناسبات فرهنگی و اجتماعی ما همخوانی ندارد، اما دسته‌بندی این شبکه، به شیوه‌ای که از اصطلاح اینترنت پاک برمی‌آید، کارگشا نیست.

حذف بخشی از اینترنت در دستور کار نیست

نماینده شبستر در مجلس تصریح کرد: در قانون برنامه پنجم توسعه نیز بر توسعه شبکه ملی اطلاعات داخلی و اینترنت بین‌المللی تاکید و تکلیف شده‌است، بنابراین شایعه دو بخش کردن منابع اینترنتی و حذف یکي از این بخش‌ها، مورد تایید مجلس شورای اسلامی نیست.

مطهری تاکید کرد: اینترنت پاک باید به معنی دسترسی آسان و با کیفیت بالا به منابع اطلاعاتی داخلی باشد نه دو بخشی کردن فضای عمومی و جهانی اینترنت و حذف بخشی از آن.

وی با بیان اینکه تدوین طرح اینترنت پاک، به لحاظ اجتماعی مزیت‌های با ارزشی را به‌دنبال دارد، توضیح داد: مهم‌ترین نکته در این مورد، توانایی فنی مهندسان داخلی در تعیین میزان دسترسی به منابع پاک اینترنتی است که البته بعید به‌نظر می‌رسد چنین امکانی برای متخصصان داخلی وجود داشته باشد.

اینترنت پاک باید پاسخی به تهدیدها باشد

مطهری، با یادآوری تهدیدهای برخی سایت‌های خرابکار و جنبش مجازی کشورهای مخالف مواضع جمهوری اسلامی، تاکید کرد: اینترنت پاک باید به ملت ایران و به‌ویژه کانال‌های خبری کشور این امکان را بدهد که با توانایی مخابره خبرهای صحیح و دقیق، فضای خبری دنیای مجازی را به نفع واقعیت‌ها تغییر جهت دهد، نه اینکه با حذف بخشی از آن امکان شناخت مواضع دوست‌ها و دشمنان را از ملت بگیرد.

وی اظهار امیدواری کرد: طرح اینترنت پاک، رضایت مردم در استفاده از شبکه بین‌المللی اطلاعات، اثر مثبت و انگیزه‌بخشی داشته باشد.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار