گوناگون

بولتن‌نیوز: کاهش روابط ایران و انگلیس تا سطح کاردار

بولتن نیوز : سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلیس که تا سال گذشته با مدیریت رسول موحدیان عطار به خدمت رسانی به هموطنان می پرداخت با پایان یافتن دوران ماموریت این سفیر که با حرف و حدیث های زیادی هم که از نوع مدیریت وی هم همراه بود این سفارتخانه دستخوش تحولاتی شد که به دلیل تنش در روابط تهران و لندن به وجود آمده بود . البته تنش در روابط انگلستان و ایران بعد از انقلاب، مسئله تازه ای نیست. در طول این دوران، رابطه این دو کشور همواره دستخوش طوفان های مکرر و در مقابل روزهای آفتابی کم تعداد بوده است به طوری که طی سی سال بعد از انقلاب اسلامی این رابطه کمتر روزهای با ثبات به خود دیده است. اما مناقشات میان ایران و انگلستان، طی سال گذشته به مراتب شدیدتر شده و موجبات پایین آمدن سطح روابط دو کشور را فراهم آورده است .


مدت ها از حضور موحدیان عطار در ایران گذشته است و تهران هنوز سفر جدیدی را به لندن معرفی نکرده است و از طرف دیگر هم انگلستان در یک اقدام غیر دیپلماتیک و خارج از عرف جهانی سفیر خود را در جمهوری اسلامی ایران به عنوان نماینده ارشد ناتو در امور افغانستان منصوب کرده است که با انجام این کار عملا مسئولیت انجام امور سفارت خود در تهران را به کاردار اول سفارت واگذار کده است . البته سایمون گس به هیچ وجه عملکرد خوبی در ایران نداشت و مورد اعتراض بسیاری از مسئولین و حتی مردم واقع شده بود اما این اقدام وزارت خارجی انگلستان در واقع اقدامی متقابل نسبت به عدم معرفی سفیر کشورمان بود .

هم اکنون فعالیت های سفارت ایران در بریتانیا توسط آقای طهماسبی کاردار اول سفارت انجام می شود اما به دلیل اینکه این کاهش روابط دیپلماتیک تا سطح کاردار به صورت غیر رسمی است و هنوز وزارت خارجه دو کشور به طور رسمی این کاهش روابط را تایید نکرده اند مراجعان سفارتخانه ها با مشکلات زیادی مواجه شده اند و کارها به کندی پیش می رود . البته طرحی نیز در مجلس شورای اسلامی در خصوص کاهش روابط با انگلیس مطرح است اما این طرح هم هنوز به تصویب نهایی نرسیده است به هر حال اگر جمهوری اسلامی ایران قصد نداشته باشد سفیر جدیدی را به مقصد این کشور راهی کند سطح روابط دو جانبه چون دوران قبل از سال 1998، به فرستادن کاردار از سوی دو کشور محدود می شود .


البته به هرحال این کاهش روابط تا سطح کاردار که در واقع کمترین روابط دو کشور دارای سفارتخانه به حساب می آید از جهاتی خوب است چرا که دخالت مستقیم بریتانیا در امور داخلی ایران از جمله در فتنه 88 بر کسی پوشیده نیست اما مسئولین ارشد وزارت خارجه باید هرچه سریع تر به صورت رسمی تکلیف این کاهش روابط را روشن کنند و با اتخاذ راهکاری مناسب از تضییع حقوق اتباع ایرانی در انگلیس و یا تجار و بازرگانانی که با شرکت های انگلیسی دارای قراردادهای دو جانبه هستند جلوگیری کرده و نگذارد این کاهش روابط برای مردم کشورمان دردسر ساز شود .

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار