گوناگون

تهران به زودی شبیه پنیر سوییسی می شود

شهرداری این روز ها به راه حل جدیدی برای حل معضل ترافیک تهران رسیده است؛احداث تونل های زیرزمینی

تهران به زودی به شهر تونل ها بدل می شود. برنامه های تونل سازی شهرداری تهران برای ساخت بزرگراه های زیرزمینی و تکمیل شبکه بزرگراهی با تونل ها، چنین تصویری ارائه می کند؛ تونل رسالت، تونل توحید، تونل امیرکبیر، تونل صدر-نیایش، تونل صیاد شیرازی-آزادگان و طرح های مطالعاتی چند تونل دیگر.


طبق برنامه های عمرانی شهر تهران، اکنون بزرگراه صیاد شیرازی، یک پروژه به سرانجام رسیده است. اما در روز افتتاح بخش پایانی این بزرگراه، شهردار تهران خبر از طرحی مطالعاتی داد که 11 کیلومتر دیگر به طول بزرگراه صیاد شیرازی می افزاید؛ بزرگراه زیرزمینی از میدان سپاه تا بزرگراه آزادگان. طرحی که می تواند نام بزرگترین تونل ترافیکی خاورمیانه را یدک بکشد.

معاون فنی و عمرانی شهردار حسینی دراین باره می گوید: «طرح بزرگراهی صیاد همین بوده که اکنون هست؛ از بزرگراه شهید بابایی تا میدان سپاه. اما در امتداد جنوبی بزرگراه صیاد شیرازی، قطب تجاری بزرگی به نام شوش هست. علاوه بر آن چند نقطه جاذب سفر هم در این مسیر هست. بهارستان، شوش فقط دو نقطه از آنها هستند. درواقع از میدان سپاه تا بزرگراه آزادگان، چند تقاطع اصلی هست که می تواند یک معبر بزرگ آنها را به هم متصل کند.»

به گفته حسینی برای رسیدن به یک معبر کلی برای این مسیر، سه گزینه پیش روست؛ بزرگراه زمینی، پل های متعدد و البته تونل زیر زمینی: «پل که در حال حاضر هست، اما کلا پل ظرفیت محدودی دارد. برای امتداد روی زمینی هم به دلیل تجاری بودن مسیر، باید هزینه بسیار زیادی برای تملک معارضان و عریض شدن مسیر بپردازیم. اما گزینه تونل، جذابیت های بیشتری در همه زمینه ها دارد و اکنون مشاور در حال بررسی زمین شناسی، موقعیت جغرافیایی و تاسیسات در مسیر تونل است. چنین پروژه ای با 11 کیلومتر طول قاعدتا نیاز به مطالعت جامعی دارد.»

تجربیات شهرداری در هزینه بالای تملک معارضان بزرگراه های شهر، می تواند یکی از دلایل انتخاب مسیر تونل باشد.

محمدباقر قالیباف گفته است تونل آزادگان-صیاد شیرازی شاید دو طبقه ساخته شود. اما تعداد زیاد تاسیسات زیر زمینی در مسیر این تونل مثل قنات ها، تونل های مترو و همچنین جنس خاک و شمالی-جنوبی بودن تونل، همان گزینه تونل دوقلو را بیشتر به واقعیت نزدیک می کند.

هنوز حرفی از هزینه های تونل 11 کیلومتری با دو مسیر رفت و برگشت و 8 خط عبوری همراه با چند ورودی و خروجی در مسیر ارایه نشده است.

البته شهرداری برای 7.5 کیلومتر تونل صدر-نیایش و 7 کیلومتر بزرگراه دوطبقه صدر، یک میلیارد دلار اعتبار پیش بینی کرده است. احتمالا برای تونل 11 کیلومتری صیاد شیرازی هم باید رقمی در همین حدود انتظار داشت. همچنین باید انتظار داشت برای حفر تونل صیاد شیرازی از تکنولوژی اتریشی که در حفر تونل صدر استفاده می شود، شهرداری بهره ببرد.


5گانه تونل های تهران

تهران فعلا دو تونل بزرگ شهری دارد؛ رسالت و توحید که حدود 6 کیلومتر طول دارند. اما اگر طرح های تونل سازی تهران به سرانجام برسد، تا 26 کیلومتر تونل ترافیکی زیر تهران حفر می شود؛ 2 کیلومتر رسالت، 3.5 کیلومتر توحید، دو کیلومتر امیرکبیر، 7.5 کیلومتر صدر-نیایش و 11 کیلومتر رسالت. اینها غیر از تونل های دراز مترو هستند که در همه جای شهر اثری از کارگاه عمرانی آنها به چشم می خورد. احتمالا تهران به زودی یک پنیر سوئیسی می شود!


منبع :‌خبرآنلاین

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار