گوناگون

پیشنهادات صریح حسین موسویان درباره انرژی هسته​​ای ایران در اجلاس جهانی خلع سلاح واشنگتن

پارسینه: وی در این اجلاس که 8 و 9 فروردین با حضور 800 تن از شخصیت­های مهم سیاسی و آکادمیک جهان برگزار می​شود در سخنان خود گفت: ایران اولین کشور خاورمیانه بود که پیشنهاد عاری سازی خاورمیانه از سلاح­های هسته­ای را به جامعه جهانی عرضه کرد و بعد از انقلاب اسلامی 1357 نیز معاهدات مربوط به سلاح­های شیمیایی و بیولوژیک را پذیرفت و نسبت به معاهده عدم ­اشاعه سلاح­های هسته­ای متعهد باقی ماند.

حسین موسویان سخنگوی سابق پرونده هسته­ای ایران در سخنرانی خود در اجلاس جهانی خلع سلاح در واشنگتن از رفتار دوگانه غرب در مورد سلاح­های هسته­ای و کشتار جمعی انتقاد نمود.


به گزارش خبرآنلاین، وی در این اجلاس که 8 و 9 فروردین با حضور 800 تن از شخصیت­های مهم سیاسی و آکادمیک جهان برگزار می​شود در سخنان خود گفت: ایران اولین کشور خاورمیانه بود که پیشنهاد عاری سازی خاورمیانه از سلاح­های هسته­ای را به جامعه جهانی عرضه کرد و بعد از انقلاب اسلامی 1357 نیز معاهدات مربوط به سلاح­های شیمیایی و بیولوژیک را پذیرفت و نسبت به معاهده عدم ­اشاعه سلاح­های هسته­ای متعهد باقی ماند. با این وجود غرب و آمریکا، گسترده­ترین تحریم­ها علیه ایران اعمال نموده و با کشورهای هند و پاکستان و اسرائیل که عضویت معاهده عدم­اشاعه سلاح­های هسته­ای را نپذیرفته و از سلاح​​های هسته­ای نیز برخوردارند، روابط استراتژیک برقرار نموده است و تحریم­های علیه هند و پاکستان را هم لغو کرده است.

معاون پیشین شورای عالی امنیت ملی ایران، مسئله هسته­ای ایران را یک مسئله سیاسی خوانده و عامل آن را روابط خصومت آمیز آمریکا و غرب با ایران دانست و تاکید کرد که سیاست­های جاری غرب در مورد تحریم اقتصادی ایران و عملیات خرابکاری علیه تاسیسات هسته­ای ایران و حتی تجاوز نظامی به ایران، موجب تغییر سیاست­های هسته­ای ایران نخواهد شد. زیرا دفاع از حقوق هسته­ای ملت ایران شامل چرخه سوخت، خط قرمز ایران در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی 1357 بوده و خواهد بود.

موسویان در این اجلاس که مهمترین اجلاس جهانی خلع سلاح است، گفت: ابتدا کشورهای عضو 1+5 (شامل 5 عضو دائم شورای امنیت به اضافه آلمان) باید 3 تعهد نسبت به ایران بدهند:

* 1- پرونده هسته­ای ایران را از دستور کار شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس خارج کنند.
* 2- حقوق مشروع ایران در زمینه تکنولوژی هسته­ای شامل چرخه سوخت را به رسمیت بشناسند و تحریم­ها را لغو کنند.
* 3- با ایران در زمینه تکنولوژی صلح آمیز هسته­ای همکاری کنند."

وی سپس گفت: در صورتیکه غرب و کشورهای مذاکره کننده با ایران، سه تعهد مذکور را به ایران بدهند، ایران نیز می​تواند برای اثبات حسن نیست متقابل، موارد زیر را انجام دهد:

* 1- در راستای عملیاتی کردن فتوای مقام معظم رهبری راجع به حرمت سلاح­های هسته­ای، مجلس شورای اسلامی می​تواند طرحی را به تصویب برساند که طی آن ایران یک کشور «ندارنده سلاح هسته­ای» Non- Nuclear Weapon state اعلام شود، و نیز مقررات قانونی کنترل صدور مدار هسته­ای را تقویت کند.
* 2- در راستای عملیاتی کردن پیشنهاد آقای احمدی­نژاد در اجلاس شهریور 1384 سازمان ملل، ایران می​تواند ایده تشکیل کنسرسیوم مشترک برای غنی سازی در ایران را تحقق بخشد.
* 3- با تصویب مجلس شورای اسلامی، پروتکل الحاقی و ترتیبات فرعی را مجددا و بطور موقت به اجرا درآورد.
* 4- فعالیت­های هسته­ای خود را در حد نیاز داخلی تنظیم نماید.
* 5- دریک دوره موقت جهت اعتماد سازی، غنی سازی 20% را انجام نداده و در سطح 5% غنی سازی کند همانطور که آقای دکتر صالحی وزیر خارجه در بهمن ماه 1388(طی مصاحبه با الجزیره) رسما" اعلام کردند، که در صورت تامین سوخت راکتور تهران توسط کشورهای 1+5 ، ایران غنی سازی 20% را متوقف خواهد کرد.
* 6- ایران میتواند مادامی که به اورانیوم غنی شده در داخل احتیاج ندارد، آن را صادر کند همانطور که آقای عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ماه قبل اعلام نمود که ایران در صدد صادرات تولید هسته­ای خود میباشد.
* 7- ایران میتواند درمورد ابهامات باقی مانده آژانس، حداکثر همکاری را انجام داده و در مورد ساخت و بهره­برداری از سانتریفیوژها هم شفافیت کامل را به اثبات رساند.
* 8- برای یک دوره اعتماد سازی، ایران می­تواند از بازفراوری سوخت پس مانده خودداری کند.

موسویان همچنین در این سخنرانی تاکید کرد که متاسفانه تحریم­های گسترده اعمال شده علیه ایران، در سطحی است که ایران نسبت به ساخت بمب هسته­ای اقدام کرد باشد. درحالیکه آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از 3000 "نفر - بازرسی" در طول 8 سال گذشته تصریح نموده که برنامه هسته­ای ایران به سمت ساخت سلاح هسته­ای انحرافی نداشته است.

وی در پایان از جامعه جهانی خواست حقوق ایران را به رسمیت شناخته و با اعمال فشار به اسرائیل، موجب شوند که ایده عاری سازی خاورمیانه از سلاح­های هسته­ای تحقق یابد.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار