گوناگون

نظر مردم اسرائیل درباره تحولات کشورهای عرب اسرائیل

پارسینه: سرنگونی حسنی مبارک، رئیس جمهوری پیشین مصر، ضربه شدیدی برای اسرائیل محسوب می‌شود. حسنی مبارک برای زمامداران اسرائیل نماد صلح بود. نظر مردم اسرائیل در باره تحولات کشورهای عرب چیست؟ بررسی یک نظرخواهی.

نظرخواهی موسسه "پیس ایندکس"

در اسرائیل تحولات کشورهای عربی تا جایی جذاب است که در جهت تامین امنیت اسرائیل باشد. در نظرخواهی ماهانه موسسه پیس ایندکس (Peace Index )که زیر نظر دانشگاه تل آویو و انستیتوی دمکراسی در این کشور انجام می‌شود، ۴۷درصد یهودیان اسرائیلی که به سوالات این موسسه پاسخ داده‌اند، گفته‌اند که انقلاب در مصر بر قرارداد صلح میان این کشور و اسرائیل اثر خواهد گذاشت و امکان دارد که این قرارداد در پی انقلاب در مصر قدرت اجرایی خود را از دست بدهد. این نظر را حتا ۴۰ درصد اعراب اسرائیل هم ابراز داشته‌اند.

به گزارش پارسینه وبه نقل از دویچووله آلمان، تنها هشت درصد یهودیان اسرائیلی اظهار داشته‌اند که این انقلاب تاثیری مثبتی بر تحقق صلح میان دو کشور خواهد داشت؛ میزان پذیرش این نظر در میان اعراب اسرائیلی ۱۹ درصد است.

نیمی از یهودیان شرکت‌کننده در این نظرخواهی گفته‌اند که سرنگونی حسنی مبارک، رئیس جمهوری پیشین مصر، بر قدرت حماس خواهد افزود.

در جواب این سوال که آیا امکان برگزاری تظاهرات توده‌ای در اسرائیل نیز وجود دارد یا نه، ۹۰ درصد یهودیان اسرائیل پاسخ "نه" داده‌اند. فقط ۳۸ درصد آنها دلیل آورده‌اند که در اسرائیل دمکراسی حاکم است و دولت‌ها با انتخابات مردم جابجا می‌شوند و احتیاجی به تظاهرات نیست.

شفیق مردخای، یک کارمند بازنشسته شهرداری شهر اورشلیم (بیت المقدس)، اعتقادی به ایجاد دمکراسی در مصر و دیگر کشورهای عرب ندارد، وی که از شمال عراق به اسرائیل مهاجرت کرده، می‌گوید که نه تنها فلسطینی ها، که همه عرب‌ها خشونت‌طلب‌اند و مشکلات‌شان را با زور حل می‌کنند.

یهودیان دیدگاه‌های متفاوتی دارند

بر مبنای نظرخواهی انجام شده زیر نظر دانشگاه تل آویو و انستیتوی دمکراسی در این کشور، بسیاری از یهودیانی که از کشورهای اسلامی به اسرائیل مهاجرت کرده‌اند، چون شفیق مردخای فکر می‌کنند. سامی ساموخا، استاد رشته جامعه‌شناسی دانشگاه حیفا، بر این نظر است که این دیدگاه بیشتر در میان یهودیانی دیده می‌شود که از خاورمیانه و شمال آفریقا به اسرائیل مهاجرت کرده‌اند. به نظر او، در میان این یهودیان سنت بسیار پرارزش است و معیارهای حقوق بشری چندان اهمیتی ندارند.

سامی ساموخا، استاد رشته جامعه‌شناسی دانشگاه حیفا، همچنین بر این نظر است که این یهودیان به خاطر فرهنگ پایین‌تر خود نسبت به یهودیان اروپایی، در اسرائیل با مشکلات فراوانی روبرویند و اغلب به قشرهای کم‌درآمد پایین اجتماع تعلق دارند. این پرفسور جامعه‌شناس همچنین به معیار سن در تفاوت دیدگاه‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید بیشتر افراد پیر به خاطر تجربیات سخت گذشته، روحیاتی متفاوت دارند و بیشتر در گذشته زندگی می‌کنند تا حال.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار